Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Rokovo

Likovna radionica - Lucija nacrtala park s dvorcem, a Sven drvo

        12.08.2010.         5725 pogleda
Likovna radionica - Lucija nacrtala park s dvorcem, a Sven drvo

Na Šetalištu Edithe Schubert, u okviru programa Rokvo 2010 upriličena prva interaktivna likovna radionica posvećena Danu grada. Voditeljica radionice bila nastavnica likovnog odgoja Ankica Fijala, a uz članove Likovnog kuba Nikola Trick ili članove školskih likovnih grupa sudjelovali su i oni koji su poželjeli crtati ili slučajni prolaznici koji bi im se jednostavno pridružili. Jedna od njih je i gospođa Blaženka Kavalir Kolesarić iz Virovitice. „Pročitala sam informaciji o radionici u Gradskom vodiču i poželjela naučiti crtati. Inače radim slike, ali intarzije. Odavno sam htjela biti članica likovnog kluba, ali nikako da se učlanim, a ovo je sada prilika da to učinim. Rad mi pričinjava zadovoljstvo, a slikanje opušta", kaže gospođa Kavalir.  

Cilj radionice  je razvijanje kreativnosti, ali i oživjeti šetalište kao mjesto društvenog života. „Čini mi se da smo u tome uspjeli. Stalno se mijenjao broj polaznika, kako ko završi odlaze i dolaze novi, a stalno nas je bilo dvadesetak. Željeli smo obilježiti Dan grada tako da sudionici slikaju gradske motive. motive. Slike smo odmah izložili  i za divno čudo dobili smo i ponude za otkup", objašnjava voditeljica Fijala.

Jedanaestogodišnji Sven Blaževski, učenik 5. razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić crtanjem se bavi, kako kaže, od malena. „Tata mi je član Likovnog kluba, bio je blagajnik sada je nadzornik i puno slika pa sam i ja to poželio. Jako volim crtati, najviše tempere, a polazio sam i strip radionicu", kaže nam Sven.

Luciji Košćak ovo je prvi puta da sudjeluje na ovakvoj radionici, do sada nije imala vremena, a najbolje se izražava tušem. „Nastavnica me nazvala i pitala želim li doći. Prihvatila sam poziv i nisam požalila što sam dan provela u ugodnom društvu, a usput i nadopunila znanje", govori Lidija dok crta virovitički park s dvorcem.

Maja i Martina Blažičević,  Lora Ladović, Lara Predragović i Josipa Jezerčić  učenice su osnovne škole Ivane Brlić Mauranić i članice su likovne grupe. Već su sudjelovale su na likovnim radionicama, ali su po prvi puta crtale na ulici pred očima znatiželjnih građana. „Super je da su tako nešto organizirali tijekom školskih praznika", kažu nam. 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Rokovo