Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Lider invest u Virovitici: Glavni urednik izrazio uvjerenje da će se ovdašnji poduzetnici javiti na natječaj za najbolje investicije

  vn           14.04.2022.         1275 pogleda
Lider invest u Virovitici: Glavni urednik izrazio uvjerenje da će se ovdašnji poduzetnici javiti na natječaj za najbolje investicije

U virovitičkom Poduzetničkom inkubatoru održan forum Lider invest istok. Cilj Liderovih investicijskih foruma je promicanje proizvodnih investicija koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost, a takva ulaganja ključna su za gospodarski oporavak. Ove godine Lider invest održava se po sedmi put. Prvi ovogodišnji održan je u Splitu, a nakon Virovitice, ciklus se nastavlja u Cresu i Murskom Središću.

Na kraju svakog ciklusa dodjeljuju se nagrade najboljim investitorima u Hrvatskoj. Do sada je nagrađeno 66 tvrtki i, kako je naglasio glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović, niti jedna od njih nije u problema, a sve investicije u proizvodne pogone su se isplatile.

„U Hrvatskoj, na žalost, godinama imamo lutanja što se zanemaruje razvoj industrije i što se kao nešto manje vrijedno uzima poduzetništvo u industriji. Zato smo 2016. pokrenuli akciju Lider invest, izbor najboljih proizvodnih investicija. Po nama idealna investicija ona koja sto proizvodi za izvoz, sto posto onoga što se ugrađuje je domaće, vrhunske su tehnologije, zapošljava jako puno ljudi i daje im velike plaće. Takve investicije praktično ne postoje pa nagrađujemo one koje su najbliže tome. Do sada smo bili u 25 gradova, imali 6 završnih manifestacija“, rekao je Šajatović.

Izrazio je uvjerenje da će se i poduzetnici s područja Virovitičko-podravske županije prijaviti za nagrade.

„U zadnjih četrdeset godina nije bilo mjesec dana, a da nisam došao ovdje. Vi možda ne vidite, ali mi koji tako dolazimo vidimo pozitivne promjene u Virovitici. Broj investicija raste, vidljiv je napredak“, rekao je Šajatović.

Natječaj je otvoren 1. ožujka i traje do 1. rujna.

Više o forumu Lider invest možete pročitati ovdje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo