Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Kultura

Ličani udruge Vila Velebita Slatina dobili originalne kape

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr Foto: MARIJO KOKORIĆ           03.01.2017.         3660 pogleda
 Ličani udruge Vila Velebita Slatina dobili originalne kape

Članovi Upravnog i Nadzornog odbora Udruge Ličana Vila Velebita na zajedničkom sastanku, održanom u prostorijama zgrade Centra nevladinih udruga, u opuštenom su i blagdanskom ozračju razmotrili rezultate i sumirali dojmove o odrađenim aktivnostima u upravo protekloj godini. Članovima Udruge Vila Velebita podijeljene su naručene originalne ličke kape, a sastanak je završio prigodnim domjenkom i druženjem.

Udruga Ličana Vila Velebita Slatina ima oko 200 članova s područja grada i iz šire okolice, a na skupštinama obično bude prisutno 60-ak članova. Druženja članova udruge redovito obuhvaćaju glazbu i ličke specijalitete, a složnost slavonskih Ličana svojim aktivnostima potiču predsjednik udruge Željko Šnjarić, dopredsjednici Martin Rukavina i Darko Šnjarić te tajnik Robert Turkalj. Podržava ih svih pet članova Upravnog odbora, Vlado Radočaj, Zoran Asić, Đuro Matovina, Krunoslav Prpić i Vladimir Jelenčić.

Udruga Ličana Vila Velebita iz Slatine ove je godine bila organizator odlično posjećene Ličke večeri u restoranu Duhan u Slatini. Među brojnim gostima bili su gradonačelnik Ivan Roštaš, direktorica Turističkog ureda Helena Hegediš, župnik Župe blaženog Ivana Merza Nikola Jušić, predstavnik Udruge Napredak Ivo Bilić te predsjednici i predstavnici zavičajnih udruga Ličana iz Virovitice (Željka Grahovac), Bizovca (Milan Majetić), Belišća (Krunoslav Majer), Slavonskog Broda (Zdenka Topalovac) i Požege (Mirjana Javoran). I na toj večeri gostima su bili ponuđeni lički specijaliteti, a za dobru zabavu bili su zaduženi popularni Stjepan Jeršek Štef i odlični Tamburaški sastav Fantasia. U Slatini se očekuje planirani nastavak aktivnosti na organizaciji susreta ljudi koje na bilo koji način povezuje kršna Lika.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura