Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Aktualnosti

Lažni ratni invalid iz Virovitice oštetio državu za više od 1,3 milijuna kuna

  index.hr           28.09.2016.         5598 pogleda
Lažni ratni invalid iz Virovitice oštetio državu za više od 1,3 milijuna kuna

Virovitičko-podravska policija za prijevaru je kazneno prijavila 58-godišnjaka, kojega sumnjiči da je ozljede ranije zadobivene u poljoprivrednim radovima 1996. lažno prikazao kao ranjavanje u Domovinskom ratu, na temelju čega je stekao status hrvatskog ratnog vojnog invalida i tako državu oštetio za više od 1,3 milijuna kuna piše index.hr

Policija je izvijestila da je temeljem prijave i zahtjeva virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva dovršila kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom, povodom sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.

Utvrđeno je da je osumnjičeni u ožujku 1996. godine, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, Uredu za obranu podnio zahtjev za priznavanje statusa ratnog vojnog invalida. 

U zahtjevu je lažno prijavio da je kao pripadnik brigade HV-a ozlijeđen tijekom 1991. godine, iako je navedenu ozljedu zadobio prilikom izvođenja radova u poljoprivredi.

Na taj je način ishodio rješenje, temeljem kojeg mu je tijekom 1991. godine priznat status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata s pravom na invalidninu, posebni dodatak, jednokratnu novčanu pomoć, mirovinsko osiguranje i pravo na invalidsku mirovinu.

U kaznenoj prijavi policija navodi da je na opisani način osumnjičeni oštetio državni proračun za više od 1,3 milijuna kuna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
28.9.2016. 21:24
neće
Petar Radenić
28.9.2016. 16:33
Ima takvih još samo polako svi će uskoro dolijati
freeman
28.9.2016. 15:02
a šta ćeš, vidio čovjek kako je nekoliko desetaka liječnika i medicinskog osoblja iz naše bolnice steklo status RVI, pa pokušao i on, ali ne žalost nema on zaleđe, pa ga za primjer otkrili, i usput svaka čast legendi i ratnom liječniku dr Sertiću, koji i dandanas radi i muči se s teškom bolesti i kojem nikad nije palo na pamet takvo što...


Još iz kategorije Aktualnosti