Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Uskrs

Ladov uskrsni koncert oduševio mnogobrojnu publiku - svaku pjesmu nagradili su pljeskom i ovacijama

  mm           21.04.2023.         2459 pogleda
Ladov uskrsni koncert oduševio mnogobrojnu publiku - svaku pjesmu nagradili su pljeskom i ovacijama

U virovitičkoj crkvi svetog Roka u četvrtak, 20. travnja 2023., održan je prigodni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Lado. Koncert posvećen najvećem kršćanskom blagdanu nosi naziv "Veliko je sad veselje", a riječ je o turneji uskrsnih koncerata koja će se nastaviti već 21. travnja u Slatini, u crkvi svetog Josipa, a zatim i u Slavonskom Brodu 22. travnja.

Gracioznost, uigranost, timski rad oblikovanja glasova i suradnje glasa i melodije samo su neka od snažnih obilježja ansambla osnovanoga prije točno 74 godine. Turneja, koja nosi naslov albuma hrvatskih uskrsnih pučkih popijevki koji je ove godine osvojio Porina za najbolji album folklorne glazbe, uključuje 11 pjesama različitih hrvatskih područja (Dalmacija, Istra, Lika, Baranja, Turopolje, Banovina, Slavonija). Ovo je Ladov prvi uskrsni album, a ujedno i prvi u kojemu, uslijed pandemije koronavirusa, nije mogao sudjelovati cijeli ansambl.

Uvijek nasmiješeni članovi i članice Lada, odjeveni u najljepše nošnje, zvonkim su glasovima i dirljivim glazbalima ispunili prostor virovitičke sakralne ljepotice te oduševili mnogobrojnu publiku koja je svaku skladbu nagradila pljeskom, a sam kraj koncerta ovacijama i ustajanjem kako bi pozdravili drage goste, talentirane glazbenike koji već dugi niz godina dokazuju koliko je hrvatska tradicionalna glazba bogata i raznolika, a jednako tako i vrijedna čuvanja i divljenja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Uskrs