Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Uskrs

Ladov uskrsni koncert oduševio mnogobrojnu publiku - svaku pjesmu nagradili su pljeskom i ovacijama

  mm           21.04.2023.         2638 pogleda
Ladov uskrsni koncert oduševio mnogobrojnu publiku - svaku pjesmu nagradili su pljeskom i ovacijama

U virovitičkoj crkvi svetog Roka u četvrtak, 20. travnja 2023., održan je prigodni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Lado. Koncert posvećen najvećem kršćanskom blagdanu nosi naziv "Veliko je sad veselje", a riječ je o turneji uskrsnih koncerata koja će se nastaviti već 21. travnja u Slatini, u crkvi svetog Josipa, a zatim i u Slavonskom Brodu 22. travnja.

Gracioznost, uigranost, timski rad oblikovanja glasova i suradnje glasa i melodije samo su neka od snažnih obilježja ansambla osnovanoga prije točno 74 godine. Turneja, koja nosi naslov albuma hrvatskih uskrsnih pučkih popijevki koji je ove godine osvojio Porina za najbolji album folklorne glazbe, uključuje 11 pjesama različitih hrvatskih područja (Dalmacija, Istra, Lika, Baranja, Turopolje, Banovina, Slavonija). Ovo je Ladov prvi uskrsni album, a ujedno i prvi u kojemu, uslijed pandemije koronavirusa, nije mogao sudjelovati cijeli ansambl.

Uvijek nasmiješeni članovi i članice Lada, odjeveni u najljepše nošnje, zvonkim su glasovima i dirljivim glazbalima ispunili prostor virovitičke sakralne ljepotice te oduševili mnogobrojnu publiku koja je svaku skladbu nagradila pljeskom, a sam kraj koncerta ovacijama i ustajanjem kako bi pozdravili drage goste, talentirane glazbenike koji već dugi niz godina dokazuju koliko je hrvatska tradicionalna glazba bogata i raznolika, a jednako tako i vrijedna čuvanja i divljenja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Uskrs