Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Politika

Kurečić : Je li Virovitica privatno vlasništvo Kirina ili grad svih nas?

  gosdpvirovitica           30.03.2017.         3307 pogleda
Kurečić : Je li Virovitica privatno vlasništvo Kirina ili grad svih nas?

U srijedu 29. ožujka održana je zadnja sjednica Gradskog vijeća Virovitice u ovom mandatu. GO SDP Virovitica postavila je niz pitanja aktualnom gradonačelniku Ivici Kirinu u kojima traži odgovore. O postavljenim pitanjima obratili su se i građanima Virovitice.

Od 29.03.2017. HDZ Grada Virovitice nema većinu u Gradskom vijeću, a od 21.05.2017. neće imati Gradonačelnika.

Na Aktualnom satu, na samom početku sjednice Gradskog vijeća Virovitice Dražen Kurečić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika uputio je gradonačelniku Ivici Kirinu niz vrlo oštrih pitanja, u kojima traži odgovore u ime građana Virovitice na političke poteze koji su oštetili grad Virovitica i Virovitičane. Naime u srijedu 29. ožujka održala se zadnja sjednica Gradskog vijeća Virovitice u ovom mandatu.

„Koje mjere ste poduzeli gradonačelniče, da zaustavite odseljavanje obitelji iz Virovitice?“ direktno je upitao Kurečić. Naime u 9 godina vlasti Ivice Kirina u Virovitici, grad je izgubio dvije i pol tisuće radnih mjesta. Svako peto radno mjesto u gradu je nestalo pod Kirinovom vlašću.

Posljednjih godina intenzivno se odseljavaju mlade obitelji, upravo zbog nepostojanja radnih mjesta i ugrožene egzistencije. Istovremeno gradonačelnik i HDZ u gradskim tvrtkama zapošljavaju po kriteriju imanja HDZ-ove iskaznice. Kurečić je stoga javno upitao: „Je li Virovitica privatno vlasništvo Ivice Kirina i , njegovih političkih istomišljenika ili je grad svih nas Virovitičana?“

U svojem govoru SDP-ov vijećnik i kandidat za gradonačelnika Virovitice posebno je ukazao na paradoks da sve više mladih odlazi iz Virovitice, a da gradonačelnik preostale građane zadužuje dugoročnim kreditima za besmislene projekte. „Zašto poduzetnička zona u Virovitici služi kao ugodna šetnica umjesto da bude centralno mjesto za podršku i razvoj poduzetništva?“ upitao je Kurečić Kirina. Poduzetnička zona nije nikada zaživjela u svojoj pravoj funkciji, kao nositelj razvoja gospodarstva grada Virovitice.

Sljedeća pitanja bila su usmjerena gradonačelnikovoj nesposobnosti da riješi pitanje gospodarenja otpadom. „Recite Virovitičanima koliko će u budućnosti skuplje plaćati odvoz smeća zbog penala koje će grad plaćati jer 14 godina niste osigurali izgradnju Centra za gospodarenje otpadom i trajno riješili pitanje odlaganja i otpada?“ istaknuo je Kurečić na Aktualnom satu, u pitanju upućenom gradonačelniku Kirinu.

„Odgovorite građanima što je s gradskom tvrtkom Virkomom? Zašto je svako kućanstvo u Virovitici oštećeno za 50 kuna jer su vaši kadrovi zbog neznanja, nestručnosti i nesavjesnog poslovanja u Virkomu platili 400 tisuća kuna kazne zbog poništavanja natječaja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda?

Gospodine gradonačelniče zašto štitite neznalice?“ naglasio je Kurečić.

Pitanja na koja Virovitičani čekaju odgovor je mnoštvo. Još jedno pitanje u nizu koje je Kurečić upitao bilo je: „Gradonačelniče, zašto niste reagirali kada su Vaši najbliži suradnici svjesno oštetili građane s nerealnim računima za plin? Zašto ste šutjeli i niste zaštitili Virovitičane?“

Pitanja na koje gradonačelnik Kirin nije imao odgovore je mnoštvo. Odgovora i dalje nema. Neznanje, stranačko uhljebljivanje, nestručnost i korupcija su glavni rezultati 9 godina Kirinove vlasti u našem gradu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

CRISTO
1.4.2017. 22:58
Po navali komentara se vidi što građani ( čitatelji ) misle o izjavi gosp. Kurečića. Mada mladi , ipak crveni ostaju Crveni. Što je htio reći, znaju samo u Komitetu. A, firma Megawat...?
Za koga i gdje radi dotični? Tko upravlja njegovim izjavama, zna se.


Još iz kategorije Politika