Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  HGK-Županijska komora Virovitica

Kupujmo hrvatsko i Vrijedne ruke u Zagrebu - predstavljeno 2000 hrvatskih proizvoda, najviše do sada

        29.09.2014.         2719 pogleda
Kupujmo hrvatsko i Vrijedne ruke u Zagrebu - predstavljeno 2000 hrvatskih proizvoda, najviše do sada

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu 25. rujna održana je poznata nacionalna akcija Hrvatske gospodarske komore „Kupujmo hrvatsko“, te uz nju i akcija „Vrijedne ruke“,
kojom se promoviraju svi hrvatski kvalitetni proizvodi, osobito nosioci prestižnih znakova „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“.

Među mnogobrojnim sudionicima ih Hrvatske, kojih je bilo 350, najviše do sada u povijesti akcije, na akciji su bila i četiri sudionika iz Virovitičko-podravske županije. Obrt Pleša iz Orahovice predstavio je suhomesnate proizvode iz svog proizvodnog programa, OPG Vašarević iz Slatine i Pčelarstvo Balint iz Virovitice predstavili su svoj proizvodni program meda i pčelinjih proizvoda, a Kreativna udruga unikat iz Virovitice predstavila je svoje unikatne rukotvorine.

Na akciji je predstavljeno više od 2000 hrvatskih proizvoda.

Na svečanom je otvorenju akcije predsjednik HGK Luka Burilović rekao kako su hrvatski proizvođači istinski heroji današnjice. „To su ljudi koji svakoga dana svojim trudom i radom stvaraju dodatnu vrijednost i isplaćuju plaće svojim radnicima. Bore se sa žestokom konkurencijom i raznim preprekama, a unatoč svemu pune državni proračun i stvaraju ono što vam danas ovdje predstavljamo i čime se ponosimo - kvalitetan hrvatski proizvod. Do sada najveći odaziv izlagača u akciji Kupujmo hrvatsko dokazuje da „nova“ Hrvatska gospodarska komora i njen suvremeniji i efikasniji sustav imaju čvrstu podršku hrvatskih poduzetnika,“ istaknuo je Burilović. 

Akcija „Kupujmo hrvatsko“ započela je još 1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi, te im se od tada dodjeljuju znakovi „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“.

U sklopu akcije „Vrijedne ruke“ Hrvatska gospodarska komora nastoji promovirati i sve one tvrtke, obrte, zadruge, udruge, OPG-ove te pojedince koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.

Svrha je akcije promocija kvalitetnih hrvatskih proizvoda, pri čemu se želi utjecati na svijest hrvatskih građana o važnosti proizvodnje i kupnje kvalitetnih domaćih proizvoda te postupno izgrađivati saznanje o tome da trošenjem domaćih proizvoda pridonose očuvanju industrijskih kapaciteta i radnih mjesta u Hrvatskoj, a time zasigurno i sigurnijoj budućnosti sadašnjih i budućih naraštaja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica