Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Kupac će Trnovaču isplatiti do kraja godine, nema štete za grad

  Dragutin Šantoši/Večernji list           15.10.2010.         1694 pogleda
Kupac će Trnovaču isplatiti do kraja godine, nema štete za grad

SLATINA - Prodaja većeg dijela slatinske Poslovne zone Trnovača tvrtki Pan Trgovina Đakovo, u vlasništvu poznatog hrvatskog poduzetnika Marinka Mikulića, izazvala je u Slatini brojne komentare vezane za plaćanje kupljenih građevinskih površina jer se đakovačka tvrtka u kolovozu uknjižila u vlasničke sudske knjige na istu nekretninu - bez ikakvog tereta?!

Iz oporbenih slatinskih političkih krugova posljednjih se dana mogu čuti kritike kako je gradska vlast, dopuštajući kupcu da se uknjiži u vlasništvo imovine koju nije platio, postupila neodgovorno.

- Što će se dogoditi ako đakovački kupci Trnovaču nekome prodaju, jer za takvo što imaju vlasnički list, kaže nam jedan slatinski građevinski stručnjak ističući da su takvom kupoprodajom slatinski oci doveli grad u nepovoljnu situaciju. Oko 12 hektara građevinskog zemljišta kupcu je na javnoj dražbi grad prodao za oko 6,5 milijuna kuna.

- Nema govora da smo učinili bilo što na štetu grada. Sve obveze smo odredili ugovorom, kupac je platio 20 posto, a preostali dio novca isplatit će do kraja godine. Takve neodgovorne kritike pojedinaca dovele su u Slatinu i predstavnike Europske komisije, koja je sufinancirala izgradnju Trnovače koji provjeravaju o čemu se zapravo radi izjavio je telefonom gradonačelnik Ivan Roštaš i dodao:

- Uvidom u službenu dokumentaciju i ugovore potvrđeno je da smo učinili sve kako treba. Svi su oduševljeni projektom Trnovača i planiranom izgradnjom tvornice za proizvodnju papira, samo se u Slatini postavljaju nebulozna pitanja. Poslovna zona nije prodana po cijeni 1 euro za kvadratni metar, kako se priča po gradu, već, na preporuku nadležnog ministarstva i uz suglasnost Europske komisije, za 5 eura po kvadratu. Stigli su nam i Islanđani koji će raditi na geotermalnim izvorima i sve se odvija onako kako je planirano i dogovoreno.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

općinaSlatina
21.10.2010. 12:39
ako se ostvari bit će dobro, barem nešto..
ako ne tko će odgovarati za posljedice, ili će se pojaviti neki novi pokajnici
Janko
16.10.2010. 9:30
Malo za razmišljanje.
1. Nije li Pan prijetio stečajem nedavno (iako mislima da su vrlo uspješna firma)
2.Nije li Island doživio financijski kolaps nedavno
mišo111
16.10.2010. 8:41
Gradonačelnik kaže novinaru, imamo zadužnicu, a što ona znači u državi u kojoj je normalno uzeti robu ili uslugu i neplatiti, gdje je unutarnji dug preko 23 milijarde kuna i više ga je od pola pokriveno zadužnicama ili mjenicama, a zbog izdavanja istih bez pokrića još nitko nije završio u zatvoru.
Zna se pravilo zaduži firmu do grla nakon toga sa 20.000 kuna temeljnog kapitala otvori novu i dobar si poduzetnik.
Jedina nekakva garancije je zemljišna knjiga i to ne samo dok ne plati, već dok istu ne stavi u funkciju jer je ona ipak kupljena ispod tržišne cijene, samo da bi se netko zaposlio. Što je odličan posao ako se to stavi u funkciju.
ivan2
15.10.2010. 21:44
Ovo je sigurno loša trgovina i tu nema dileme , gdje se može doći do vlasništva bez plaćanja svojih obveza kao kupac , to očito zna gradonačelnik Slatine!
mišo111
15.10.2010. 12:39
Nitko normalan ne može reći da je ono što je do sada objavljeno napravljen loš posao.
Cijena je tu čak ne bitna, može biti i jedna kuna ako tamo za par godina nikne uspješna tvornica i zaposli se 200 radnika.
No slažem se sa mišljenjima da je u zemljišnim knjigama trebala biti upisana teretnica o zabrani preprodaje i opterećenja hipotekom u određenom roku bez suglasnosti grada.
Ovako kupac može kod bilo koje banke podići dugoročni kredit sredstva plasirati nekamo drugdje i staviti hipoteku, ili preprodati.
Želim vjerovati da je kupac ozbiljan i da se to neće dogoditi i da konačno ovo možemo držati dobrom vijesti za ovaj napaćeni grad. Ako je tome tako zašto ljutna gradonačelnika. Kada tamo nikne tvornica sve nevjerne tome biti će ušutkane, ali do tada imaju pravo upozoravati na oprez, pogotovu ako je taj oprez opravdan, a on je opravdan za sve one koji se u to razumije kada na internetu otvore gruntovnicu i pogledaju što na z.k. ulošku piše.


Još iz kategorije Gospodarstvo