Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Suhopolje

KUD Seljačka sloga Špišić Bukovica: Od raži do pletenih suvenira kroz pjesmu i druženje

        14.12.2013.         3267 pogleda
KUD Seljačka sloga Špišić Bukovica: Od raži do pletenih suvenira kroz pjesmu i druženje

KUD ''Seljačka sloga'' Špišić Bukovica u Osijeku je potpisala jednogodišnji ugovor sa Nacionalnom zakladom za razvoj lokalne zajednica Slagalica za podržani  projekt: ''Od raži do pletenih suvenira kroz pjesmu i druženje'' u iznosu od 40.000  kuna. Projekt započinje 1.siječnja i trajat će do 31.prosinca slijedeće godine. Voditelj projekta je

Dubravko Bedeković predsjednik KUD-a ''Seljačka sloga'', a zaklada ''Slagalica'' će jednogodišnje financirat radno mjesto pletača slame - nadglednicu Ivanku Herman, te nabavu  sirovine za pletenje košarica, košnica za pčele  i drugih  suvenira od ražene slame.

Projektom će bit obuhvaćeno 50 polaznika radionica koji će bit raspoređeni u 4 tromjesečna ciklusa gdje će uz pomoć iskusne pletačice Bare Toljan iz Špišić Bukovice ovladati stari zanatom pletenja slamom.

Za vrijeme trajanja projekta polaznici će  za ispletene prodane proizvode dijeliti zaradu sa Kulturno-umjetničkim društvom ''Seljačka sloga''  u omjeru pola-pola. Nakon isteka projekta očekuje se da će zaživjelu  proizvodnju rukotvorina nastaviti zadruga branitelja PAN-ZUM  s kojom će pletači poslovat po tržišnim načelima.

Seljačka sloga poziva sve zainteresirane potencijalne pletače na sastanak  u nedjelju 15.prosinca u društveni dom Špišić Bukovica s početkom u  17 sati  gdje će moći dobiti podrobnije obavijesti.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Suhopolje