Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Dossier: Štedno kreditna zadruga

Kronologija „slučaja zadruga“

        09.06.2010.         2496 pogleda
Kronologija „slučaja zadruga“

2003. - osnovana ŠKZ, na temeljima ZŠKZ koja ne smije raditi, preuzima njene štediše i nekretnine prijašnjih dužnika, izdaje kredite sa lihvarskim kamatnim stopama i do 444 posto godišnje!

2004. godine - Ministarstvo u kontroli uočava da ZŠKZ godinama posluje bez dozvole. ŠKZ pak od prvog dana posluje nezakonito; iako su joj zadrugari uplatili gotovo 100 milijuna kuna svojih štednih uloga, blagajna je prazna! ŠKZ putem poduzeća Jedra kupuje nekretnine kao jamstvo za uloge štediša. Ministarstvo to vidi u kontroli, ali ne poduzima konkretne sankcije. Novac nestaje. 

2005. - povlaštenih 200 štediša, među kojima i suci virovitičkih sudova i odvjetnici, povlače svoje štedne uloge putem nekretnina, ostali dužnici i štediše ostaju praznih ruku, zadruge propadaju

2007 - 2009. - Više od 1200 štediša razdvaja se u Hrvatsku stranku pravne države (HSPD) i Udrugu oštećenih štediša kako bi tužili državu. Dvojica bivših zaposlenika ŠKZ-a osuđena na zatvorsku kaznu zbog gospodarskog kriminala u posebnom suđenju. Trgovački sudovi, nakon stečajnih postupaka, gase propale zadruge ZŠKZ i ŠKZ koje godinama vuku repove dužnika zbog lihvarskih kamatnih stopa i neriješene dokumentacije.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

anakonda
12.6.2010. 17:17
Nemože nitko zaraditi koliko su lopovi uništili i ukrali
NAŽALOST, OVO JE ISTINA!!!!!!!!!!!
ivan2
10.6.2010. 17:19
Nisu pljačkaši i otimači najveći problem , Sustav omogućuje tom sloju društva da radi ama baš što hoće .Konačno znamo da nam mafijaši vode privredu i da e na rubu bankrota . Nameti društvene nadgradnje sve uništiše , koji oporavak bez uništavanja te mafije. Nemože nitko zaraditi koliko su lopovi uništili i ukrali . Pa dokle vrijednom narodu hrvatske ponovo trebaju tirani i lopovi ?
mika
10.6.2010. 13:51
Tužno i žalosno je to što nam VLASTODRŽCI pričaju o pravnoj državi. Na svakoj drugoj rijeći im je pravna država ili neka institucije rade svoj posao, a država nam je OPLJAČKANA.Često se pitam kakav smo mi to narod , dali mi to zaslužujemo.Gospodo intelektualci sramite se ! Već je vrijeme da dignete svoj glas, da kažete dosta je laži i pljačke ovog poštenog naroda.
guru3977
10.6.2010. 9:56
Kriminal u bankarskom sektoru, mediji i korupcija, ali i korupcija u pravosuđu

Pljačke hrvatskog društva i države se moge podjeliti u četiri faze. Prva se odnosi na "financijski inžinjering", drugu karakterizira ratno profiterstvo i odvijala se za vrijeme rata, treća se odnosi na pretvorbu i privatizaciju, četvrta je izvlačenje novca iz državnih i lokalnih proračuna, a ta posljednja faza, po autorovim tvrdnjama, traje i danas.
više u
KNJIGA DARKA PETRIČIĆA:
`Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije`
guru3977
10.6.2010. 9:32
to je prava slika hrvatske.


Još iz kategorije Dossier: Štedno kreditna zadruga