Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Turizam

Krenula kampanja Idemo na selo

  urt           06.03.2023.         788 pogleda
Krenula kampanja Idemo na selo

Nakon medijske kampanje Idemo na selo u 2022. godini koja je dosegnula preko 1,4 milijuna građana i građanki u Republici Hrvatskoj, Udruga ruralnog turizma Hrvatske ovogodišnju kampanju provodi na društvenim mrežama putem Facebook i Instagram profila Idemo na selo i to u trajanju od 1.3.-30.05.2023. godine.

“Svjedočimo sve većem interesu hrvatskih građana za posjetima ruralnim prostorima, osobito objektima seoskog turizma koji plasiraju vlastite poljoprivredne i prehrambene proizvode i prerađevine kao i one s okolnih poljoprivrednih gospodarstava. To je iznimno značajno za opstanak i daljnji razvoj hrvatskog sela i domaće poljoprivrede. Nažalost, u medijskom prostoru, kao i na mrežnim stranicama turističkih zajednica i portalima vezanim za hrvatski turizam ovi su objekti još uvijek relativno slabo zastupljeni. To je bio i temeljni razlog pokretanja ove kampanje u okviru koje ćemo prezentirati turističku ponudu naših 20 članova s naglaskom na poljoprivrednu proizvodnju, ali i ostale turističke sadržaje u destinaciji” istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge.

Uz on-line promociju, Udruga je također izradila i informativne table s QR kodom i naljepnice koje će biti postavljene u objektima članova te majice sa sloganom kampanje Idemo na selo.

Udruga ovom prilikom zahvaljuje medijima na dosadašnjoj suradnji te ih poziva na medijsko praćenje kampanje. Istu je omogućilo Ministarstvo poljoprivrede u iznosu od 37.500,00 kn u okviru Javnog poziva za financiranje aktivnosti udruga koje promiču poljoprivredu i vrijednost ruralnog prostora Republike Hrvatske.

Udruga ruralnog turizma jedina je strukovna udruga koja na nacionalnom nivou okuplja pružatelje usluga seoskog turizma, turističke zajednice, akademske institucije i sve ostale zaljubljenike u hrvatsko selo, i trenutno broji 50 članova. U cilju snažnijeg zagovaranja zajedničkih interesa i još kvalitetnije promocije ruralnog turizma, Udruga poziva sve pružatelje usluga seoskog turizma (primjerice agroturizmi, izletišta, kušaone, ruralni objekti za smještaj i slično), pružatelje usluga pustolovnog turizma, kulturne i obrazovne institucije, nacionalne parkove i parkove prirode, turističke zajednice, lokalne akcijske grupe i udruge, i sve ostale koji žele doprinjeti boljitku ruralnih prostora na učlanjenje. Obrazac prijave za članstvo dostupan je na idemonaselo.hr.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam