Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Turizam

Krenula kampanja Idemo na selo

  urt           06.03.2023.         1860 pogleda
Krenula kampanja Idemo na selo

Nakon medijske kampanje Idemo na selo u 2022. godini koja je dosegnula preko 1,4 milijuna građana i građanki u Republici Hrvatskoj, Udruga ruralnog turizma Hrvatske ovogodišnju kampanju provodi na društvenim mrežama putem Facebook i Instagram profila Idemo na selo i to u trajanju od 1.3.-30.05.2023. godine.

“Svjedočimo sve većem interesu hrvatskih građana za posjetima ruralnim prostorima, osobito objektima seoskog turizma koji plasiraju vlastite poljoprivredne i prehrambene proizvode i prerađevine kao i one s okolnih poljoprivrednih gospodarstava. To je iznimno značajno za opstanak i daljnji razvoj hrvatskog sela i domaće poljoprivrede. Nažalost, u medijskom prostoru, kao i na mrežnim stranicama turističkih zajednica i portalima vezanim za hrvatski turizam ovi su objekti još uvijek relativno slabo zastupljeni. To je bio i temeljni razlog pokretanja ove kampanje u okviru koje ćemo prezentirati turističku ponudu naših 20 članova s naglaskom na poljoprivrednu proizvodnju, ali i ostale turističke sadržaje u destinaciji” istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge.

Uz on-line promociju, Udruga je također izradila i informativne table s QR kodom i naljepnice koje će biti postavljene u objektima članova te majice sa sloganom kampanje Idemo na selo.

Udruga ovom prilikom zahvaljuje medijima na dosadašnjoj suradnji te ih poziva na medijsko praćenje kampanje. Istu je omogućilo Ministarstvo poljoprivrede u iznosu od 37.500,00 kn u okviru Javnog poziva za financiranje aktivnosti udruga koje promiču poljoprivredu i vrijednost ruralnog prostora Republike Hrvatske.

Udruga ruralnog turizma jedina je strukovna udruga koja na nacionalnom nivou okuplja pružatelje usluga seoskog turizma, turističke zajednice, akademske institucije i sve ostale zaljubljenike u hrvatsko selo, i trenutno broji 50 članova. U cilju snažnijeg zagovaranja zajedničkih interesa i još kvalitetnije promocije ruralnog turizma, Udruga poziva sve pružatelje usluga seoskog turizma (primjerice agroturizmi, izletišta, kušaone, ruralni objekti za smještaj i slično), pružatelje usluga pustolovnog turizma, kulturne i obrazovne institucije, nacionalne parkove i parkove prirode, turističke zajednice, lokalne akcijske grupe i udruge, i sve ostale koji žele doprinjeti boljitku ruralnih prostora na učlanjenje. Obrazac prijave za članstvo dostupan je na idemonaselo.hr.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam