Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Kreditom do nogometnog stadiona sa 500 sjedećih mjesta

  Dragutin Šantoši/Večernji list           13.07.2009.         3457 pogleda
Kreditom do nogometnog stadiona sa 500 sjedećih mjesta

SLATINA - Točno godinu dana nakon što je gradsko vodstvo Slatine javnosti predstavilo projekt novoga Sportsko-rekreacijskog centra vrijednog oko 16 milijuna kuna, u ponedjeljak su Robertino Repić, predsjednik Gradskog vijeća Slatine, gradonačelnik Ivan Roštaš i Marin Kokorić, direktor gradske tvrtke "Športski objekti" novinarima potvrdili da grad, unatoč recesiji, ne odustaje od gradnje sportskih objekata.

Slatinsko gospodarstvo je na koljenima, broj nezaposlenih raste, a gradska vlast ulaže u sport?!

 Kredit za stadion od 8 milijuna kuna s rokom otplate od 10 godina uz 2 godine odgode plaćanja i šest posto kamata godišnje, podigla je gradska tvrtka "Športski objekti" koja će Slavonskoj banci otplatiti i više od četiri milijuna kuna kamata.

Na natječaj za izvođača radova javilo se osam tvrtki, a kao najpovoljnija izabrana je slatinska tvrtka "Kobak" koja će već u srijedu preuzeti radilište. Stadion sa 500 sjedećih mjesta, 1000 stajaćih mjesta, popratnim objektima i sportskim terenima "Kobak" se obvezao izgraditi za 210 radnih dana. 

Gradonačelnik Ivan Roštaš tvrdi da su se odluke o stadionu donosile kada se još nije znalo da će kriza stići u Hrvatsku, da će se dvije trećine kredita otplatiti prodajom sadašnjega nogometnog stadiona, te da se s gradnjom novog stadiona nije više moglo čekati zbog nesigurnih uvjeta za rad djece i sportaša.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

kota 211
16.7.2009. 16:53
One dvije koze (black), kad popasu travu na stadionu prebacite u buduću Upravu šuma na "uzgojne radove". I tamo se štedi, pa nema za njegu mlade šume.....
kota 211
16.7.2009. 16:48
Izgradite jednu dobru birtiju uz stadion i opalite "cajke" (kao na virovit."Borcu") i eto vam love. Tko je kada živio od sporta ili kulture ?! Pa još Uprava šuma u Slatini, pa di vam je kraj ?!
kritika
16.7.2009. 16:24
Mislim da nepotrebno raspravljamo o direktoru. Treba raspraviti o jednom jedinom pitanju a to je može li grad vraćati ove silne kredite, ako i može zar u najsiromašnijem gradu u najsiromašnijoj županiji (znači i najsiromašnijom gradu u Hrvatskoj, čak općina Čačinci ima veći brutonacionalni dohodak po stanovniku od Slatine) nema pametnijih stvari od gradnje nogometnog igrališta. Laž je da ovaj nezadovoljava uvjete. Zadovoljava i za treću ligu, a uz doradu svlačionica i za drugu. Kada će grad moći financirati drugoligaša?
black
16.7.2009. 12:27
ovo je odlično uz stadion kao gratis idu 2 koze da održavaju travu!
fakerlajsna
16.7.2009. 11:07
direktor je sasvim ok. uostalom on je jedini zasluzan za projekt slobodne zone i pare od EU jer je sve sam napisao i JEDINI u nasoj zupaniji dobio pare iu predpistupnih EU fondova. u zupaniji cak postoji ured za te fondove s nekolicinom zaposlenih koji napisase preko 100 zahtjeva na EU a niti jedan ne dobise. zasto? pitate se jos? zato jer su nesposobni a podobni.
LUK I VODA
16.7.2009. 8:31
HAHAHAAHH nije vrijedno komentara idemo dalje,zna se, treba zatvoriti i ovih par firmi šta če nam idemo na tekme i kod rokija i ekipe papati kasnije kada se "ISPUŠEMO" kako napisah neki lik!!!
kritika
16.7.2009. 8:19
Nije najbitnije što se gradi već" KAKO SE GRADI" Naravno kao i mnoge stvari dosad na kredit. Prvo kredit prošle godine pred izbore od 15.000.000,00 kuna za nogostupe asvalt i javnu rasvjetu, pa kada mninistarstvo kaže nema više "GRAD JE PREZADUŽEN" Formira se fantomska tvrtka bez ikakvih realnih prihoda prenose se na nju vrijedne nekretinine naprimjer 29 hektara vrlo vrijednog i atraktivnog zemljišta kojima ona jamči banci i zadužuje se za novih 8.000.000.,00 kn. Usput rečeno to je zemljište sada pod hipotekom i naprimjer ako netko hoće graditi recimo crpku na budućoj obilaznici, o tome odlučuje banka, a ne grad.
TKO ĆE TO SVE VRATITI? Naravno grad! kada? Pa počev od 2011 godine pa narednih 10 godina i to sa dbeli kamatama. Sa ovakvim gospodarstvom vrlo teško. Sve te godine plesati će se na rubu bankrota.
I još samo nešto. Gradonačelnik kaže Športski objekti će uređivati grad i zaraditi. Po cijenama po kojima je to radio Komrad, radio je to na rubu rentabilnosti. Znači grad će morati puno skuplje plaćati uređenje ne samo da bi nova tvrtka nešto zaradila nego da bi i opstala. Naime snijeg ne pada svaki 365 dana niti se trava kosi 365 dana. Znači za taj posao nekad treba 10-tak radnika pa onda danima nijedan. Komrad je mogao preraspoređivati postojeće radnike, a ovi to ne mogu. Komrad za to ima opremu, a ovi je moraju kupovati. ITD ITD glupost do gluposti, ali je bitno da gradonačelnik nudi NOVO LICE SLATINE PA MAKAR TO VRAĆALA NAJMANJE TROJICA POSLIJE NJEGA.
marko4
15.7.2009. 17:18
MA POGLEDAJTE MOLIM VAS TZV DIREKTORA "ŠPORTSKIH OBJEKATA" ZANIMA ME O KOJIM TO OBJEKTIMA SE RADI I KOLIKA MU JE PLAĆA,MISLIM DA TO ZANIMA ČAK I NAS KOJI SMO ROKYU DALI GLAS,OPRAVDAJTE SE GOSPODO JER STE NAS PREVARILI 17 SVIBNJA ALI VIŠE NEĆETE
guru
15.7.2009. 13:22
Bravo na stadionu. Evo prilike da Slatina zaposli čistačicu na stadionu. Ako bude sreće bit će posla i za majstore koji će poslije utakmica mjenjati potrgane stolice. BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!
tomislav
15.7.2009. 8:10
To zvuči tako jer duh jezika formiraju kerumi i bandići a ne Mile Stojić..
tomy
15.7.2009. 8:02
i još ovo, mišljenja sam da baš u vrijeme recesije treba graditi sadržaje gdje se čovjek može ispuhati i na nju barem nakratko zaboraviti...sport samo može pomoći...ako ćemo prigovarati tko gradi, hdz-ovi lopovi ili crveni vragovi, nikad ništa nećemo imati...važno je da izgrađeno bude korisno a da minimalno košta..i da se što više ljudi može koristiti sadržajima (po mogućnosti- besplatno)
tomy
15.7.2009. 7:58
ako je tako, sorry na "pametovanju" i hvala na ispravci :-)

..svejedno mi izvini neprikladno zvoni u ušima, što dakako ne veze s pravopisom :-)
tomislav
15.7.2009. 7:50
Korijen riječi jest stara slavenska riječ vinost a ne kao što neki misle glagol izvinuti (žicu npr). Odatle dolazi nevinost. Oprost ili otpuštanje grijeha pak traži se kod duhovnika i to svakodnenvo pretjerivanje s opraštanjem je jedna bezvezarija. Isprika je pak nešto treće a znači navođenje razloga za neki čin koji bi se bez tih razloga smatrao kao nešto nemoralno, nečasno, protuzakonito. Kužiš, po njemu si to što jesi, nevin (vinost)! Izvini!
tomy
15.7.2009. 7:35
Ne poznajem baš najbolje prilike u Slatini ali sam uvijek za izgradnju sportskih sadržaja, uvijek!
g. tomislave, lijepo si ono sročio ali ima i za tebe jedna mala ispravka, prikladnije se ispričati nego izviniti (a u duhu je hr. jezika)
tomislav
15.7.2009. 7:03
Da baš se pitam gdje je završio onaj Vukotićev film Akcija stadion koji je ispričao priču o tome što se dogodilo hrvatskoj mladosti u domovini nakon demokratskih izbora u proljeće 1941. a što je kako reče jedan vrhovnik bila težnja našega naroda.
Na žalost u zbunjenoj stvarnosti nad zbunjenim narodom izraz akcija koristi se za rasprodaju, sell out, sale, diskontnu prodaju, jer više ni vlastiti materinji ne razumiju ti kreatori javnog mijenja a naše dukkjane već naveliko ispisuju imenom outlets i Holly Wood. Izvinjavam se na ovoj digresiji glaede jedinog nam našega - jezika.
DANKO
15.7.2009. 2:19
Nema veće razlike Pelješki most- Stadion! Osim u cijeni!A i bez jednog i drugog možemo, sada u vrijeme krize, sasvim komotno! Ma koja recesija -cvjetaju nam ruže!Inače, stadioni ponekad služer i za druge svrhe, ne samo za sport!.Ako je netko mislio iskoristiti ga za zatvor za nezadovoljne građane, predlažem da se gradi veći, jedan stadion od recimo 5000 sjedećih mjesta!
mastermind
14.7.2009. 0:04
P.S. Dospjeli ste i na index.hr! hehehe
mastermind
13.7.2009. 23:59
Šta reći nego bravo majstori! ;)
mišo111
13.7.2009. 21:15
Bilo bi red da netko ovom napaćenom gradu konačno kaže STADION ĆE KOŠTATI TOLIKO NOVACA. Naravno u to treba uključiti i cijenu zemljišta koja je veća od onoga što se navodi kao vrijednost radova. zatim treba dodati doprinose koje je grad oprostio športskim objektima, a da se tamo gradi proizvodni objekt koji bi zaposlio ljude grad bi ih uredno naplatio, makar i blokadom kao što je blokirao bivši EC-comm i indirektno ga gurnuo u likvidaciju. Prestrašno! Našice koje su manje od Slatine i imaju 3 puta više zaposlenih u gospodarstvu odustaju od gradnje stadiona, jedino u Slavoniji stadion gradi Slatina. Zaista suludo.
Deer
13.7.2009. 20:45
Marin Kokorić je postao direktor??? HAHAHAHAHAHAAAAAAA pa jebote šta se ovo događa u mojoj Slatini,same karikature!


Još iz kategorije Slatina