Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Kreće rekonstrukcija karaule u kojoj će biti moderni praktikumi Srednje škole Stjepana Sulimanca

  ssss           31.07.2023.         5642 pogleda
Kreće rekonstrukcija karaule u kojoj će biti moderni praktikumi Srednje škole Stjepana Sulimanca

Ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, Marko Marić i direktor tvrtke Komfort d.o.o. Đuro Kucelj, potpisali su ugovor za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade praktikuma i gospodarske zgrade te uređenje okoliša školskog praktikuma Karaula, na lokaciji Banov brod.

Potpisom ugovora uspješno je okončan postupak javne nabave vrijednosti 688.916,45 eura. Projekt rekonstrukcije i adaptacije te uređenja okoliša provodi se kroz projekt Uspostava infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti Panonika, KK.09.1.3.01.0027 čiji je nositelj Poljoprivredno-prehrambena škola Požega dok je Srednja škola Stjepana Sulimanca partner na projektu. Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Za projekt adaptacije i rekonstrukcije školskog praktikuma Karaula osigurano je 416.416 eura bespovratnih EU sredstava, dok je razliku od 272.500 eura osigurala Virovitičko-podravska županija.

Ovim građevinskim projektom stvorit će se bolji prostorno tehnički uvjeti za provođenje svih edukacija i praktične nastave iz pčelarstva i enologije, bit će izrađeni skladišni prostori, alatnica i spremišta za poljoprivrednu mehanizaciju i strojeve, te uređen okoliš praktikuma. Kroz nekoliko dana počinju radovi, a Srednja škola Stjepana Sulimanca dobit će bolje radne uvjete i još moderniju praktičnu nastavi u idućoj školskoj godini.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda