Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Kratko i bez suvišnih pitanja

        27.02.2003.         1340 pogleda
Kratko i bez suvišnih pitanja
VIROVITICA, 27. veljače - Da je gradski SDP predizbornu kampanju umjesto na `Dokaz, a ne obećanja` trebao graditi na sloganu - `kratko i jednostavno, bez suvišnih pitanja`, potvrdila je pressica na kojoj su članovi SDP-a kao gosta pozvali ministricu pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović. Trajala je pressica tek nešto više od pola sata, jer su čelnici gradskog ogranka stranke i njihova gošća žurili na najavljenu radio-emisiju. Uz par riječi prigodnog pozdrava, najavljenog programa kojim su spremni izaći na izbore pred građane, te ministričin osvrt na rad Vlade u posljednje dvije godine, kako i zašto bi građani Virovitice trebali glasovati za SDP, novinarima je o stalo tek minuta ili dvije za postavljanje pitanja. Na žalost, jer su novinari htjeli postaviti pitanja koja već dugo vremena muče građane, a tek rijetki na njih mogu dati odgovor. U ovom slučaju ministrica Antičević-Marinović. Prvo pitanje, vezano uz problematiku bivših djelatnika Lire, ministrica je objasnila u svega par riječi, kako će zakon o kaznenom djelu stati na kraj izrabljivanju radnika, te iznijela najnovije promjene u zakonu vezane uz tu problematiku.
Za vrijeme drugog pitanja, članovi gradskog SDP-a već su počeli ustajati sa stolica i užurbano gledati na sat. Šteta, jer su novinari postavili pitanje o mišljenju upravo ministarstva čija je predstavnica gostovala u Virovitici, a odnosi se na dopis - mišljenje kojim se Zdenko Deskar prestaje smatrati gradonačelnikom Virovitice 2. studenoga 2002. Unatoč mišljenju Ministarstva, on je tu dužnost nastavio obavljati sve do postavljanja na to mjesto vladine povjerenice krajem prvog mjeseca. Je li trebao primiti dvije plaće za to vrijeme, je li se ogriješio o zakon i kako sam zakon objašnjava pravnu situaciju u kojoj se grad našao, zanimalo je novinare. Čudom, ni ministrica nije imala odgovor. `Da bi mogla detaljno i odgovorno odgovoriti, onda bih jednu takvu pravnu situaciju za traženo razdoblje morala i detaljno razmotriti. Mogla bih vam već i sada reći, međutim upravo s obzirom na pravničku struku ne usuđujem se reći ništa konkretnije. Moram dobro poznavati sve te elemente. No, i taj će odgovor ubrzo stići od samog ministarstva`, kazala je ministrica. Na kraju, novinarima nije bilo jasno - koji odgovor? Onaj na naše pitanje ili neki novi?
Kratkoća vremena bila je i glavni razlog zbog kojeg javnost nije uspjela dobiti ni odgovor na treće, iznimno zanimljivo pitanje: je li uobičajena praksa da političke stranke predlažu kandidata na mjesto vladinog povjerenika ili je to samo slučaj u Virovitici? Ako nije, koji se grad još time može podičiti? Tek što su novinari htjeli postaviti to pitanje, organizatori pressice i gošća već su se ustali sa sjedala i konstatirali da već kasne na radio-emisiju, a da će javnost sve odgovore dobiti, kao i uvijek - KASNIJE. Ili još bolje - savjetovali su nam da o tome pitamo ministra rada i socijalne skrbi Davorka Vidovića koji u grad stiže u subotu! Možda je on u ovaj slučaj upućen više od ministrice u čijem se se resoru sve događalo! Upravo zbog svih ovih presedana vijest o boravku ministrice Antičević-Marinović u Virovitici, iako je više nego očito da je u pitanju isključivo predizborna aktivnost socijaldemokrata, ne uvrštavamo u rubriku predizbornih vijesti. Od ministrice pravosuđa očekivali smo puno jasnije odgovore od promidžbe stranačkog programa!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica