Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Slatina

Koze opasne i za vozače na cesti, nedavno pregaženo njih 17

  Dragutin Šantoši/Večernji list           30.06.2010.         2662 pogleda
Koze opasne i za vozače na cesti, nedavno pregaženo njih 17

VOĆIN – Ispaša koza, ovaca i svinja bez nadzora na području Općine Voćin i nije neki prekršaj jer je neodgovorno ponašanje vlasnika prema domaćim životinjama postalo gotovo uobičajena praksa.

Tako se prije više od mjesec dana dogodilo da je u Macutama kamion na cesti pregazio 17 koza, što je stočaru nanijelo veliku štetu. No, štetu čini i stoka, pa tako Mirko Matić iz Macuta gotovo pet godina čeka odgovor na pismeni podnesak od općinske vlasti zbog štete koje su mu nanijele koze.

- Susjedove koze ušle su mi u voćnjak sa 375 šljiva, koji je u sustavu poticaja, i gotovo da nema voćke koju nisu oštetile. U međuvremenu se promijenio i općinski načelnik, ali se praksa puštanja domaćih životinja, koje nam čine štetu, na cestu i u susjedstvo nije promijenila. Posljednjih tjedana moj vrt i voćke su na meti krda domaćih crnih svinja koje slobodno skitaju po selu i prave nam štetu. Više ne znamo kome da se obratimo za pomoć jer na naše molbe nitko ne reagira, kaže Mirko Matić iz Macuta.

U Općini Voćin potvrdili su nam da je Općinsko vijeće svojim odlukama propisalo obvezu držanja stoke i drugih domaćih životinja pod nadzorom i u ograđenom prostoru te da će protiv prekršitelja podnijeti prijave.

Prostorno je Voćin najveća općina u Virovitičko-podravskoj županiji i u njoj obitava više od 10.000 ovaca, više od 3000 koza, te 500-tinjak svinja koje tako brojne nije lako nadzirati.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
30.6.2010. 22:00
I moj je novčanik meta stotine lopova koji mi svakodnevno uzimaju lovu pa što da radim . Ovčarstvo i kozarstvo je takav posao i mi moramo tim ljudima koji žive u oskudici koji put i pomoći pa to bila i šutnja . Pa koji smo mi to narod kad nam baš sve smeta. Vidio sam jedan voćnjak pod poticajem ali i pod korovom i to je naša sramota!


Još iz kategorije Slatina