Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Aktualnosti

Kovačević: U paketu sam dobio pokvareno mlijeko, i to iz uvoza iz Srbije

  Zvonimir Markač/večernji.hr           29.08.2014.         2584 pogleda
Kovačević: U paketu sam dobio pokvareno mlijeko, i to iz uvoza iz Srbije

Virovitičanin Davor Kovačević, korisnik koprivničke javne pučke kuhinje, tvrdi da je u vikend paketu u Crvenom križu dobio ukiseljeno mlijeko čudnog, intenzivnog mirisa.

Pokvario želudac

Tvrdi da je zbog pokvarenog mlijeka pokvario želudac i cijeli vikend imao probavne smetnje. Proizvođač trajnog mlijeka Moja kravica je AD Mlekara iz Subotice u Srbiji, a uvoznik je Mljekara Sinj. Rok trajanja jednolitrenog mlijeka u tetrapaku je 30. listopada 2014. godine. Kovačević kaže da je mlijeko držao u hladnjaku i da se nije kod njega moglo pokvariti.

- Sve dok mi susjeda nije došla na kavu nisam znao zbog čega mi je loše. Ona je odmah osjetila i vidjela da nešto ne valja s mlijekom. Bilo je kiselo i bljutavo. Više ga nisam ni ja pio i odmah sam se bolje osjećao - kazao nam je prekjučer u svom stanu 52-godišnji Kovačević.

Dodao je da mu je to prvo loše iskustvo s pokvarenim proizvodom iz koprivničke pučke kuhinje, čiji je korisnik oko godinu dana. Ipak, otkrio nam je da je čuo od drugih korisnika da se ponekad znala u paketima “zalomiti” pokvarena konzerva. O hrani koja se sprema u kuhinji nije loše govorio niti zna za nezadovoljstvo.

Adela Sočev, ravnateljica koprivničkog Crvenog križa, izrazila je žaljenje zbog toga što se Kovačeviću dogodilo s mlijekom.

- On je bio na ručku u pučkoj kuhinji ovaj tjedan i nije nam ukazao na tu činjenicu. Rok trajanja proizvoda je ispravan, a mi jamčimo da mlijeko, baš kao i sve ostale prehrambene namirnice, držimo na adekvatnom mjestu. Ni jedan od stotinjak i više naših korisnika nije se žalio na bilo kakve probleme s mlijekom - kazala je ona, naglasivši da je sva hrana koju dobivaju njihovi korisnici zdravstveno ispravna, priprema se i skladišti u skladu s HACCP-om i s važećim je rokovima.

Bez drugih pritužbi

- S obzirom da se svaki obrok mora pripremiti za samo 15 kuna, kupujemo najpovoljnije namirnice - pojasnila je zbog čega je mlijeko iz Srbije, ali je naglasila da je kupljeno u jednom domaćem trgovačkom lancu u Koprivnici.

- Druge pritužbe na rad kuhinje nismo imali - zaključila je Adela Sočev.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ban88
29.8.2014. 18:17
Što taj Crveni križ ne kupi mlijeko od Đurđevca i pomogne naša radna mjesta?A,tebi je susjeda morala reći da je mlijeko pokvareno?A,i ja sam malo opićen što uopće komentiram ovako suludi članak.
Mikeš09
29.8.2014. 16:13
...radio ne radio kakve veze ima ako je nešto navaljalo i neispravno treba odmah objaviti, normalno prvo provjeriti a ti frustrirani zbog ``fleksibilnog posla``...kamo sreće da svi sve nevaljalosti prijavljujemo i objavljujemo(još odavno) ne bi sad bili tu gdje jesmo...
freeman
29.8.2014. 14:34
mislim (jer ga poznam) da si je Davor sam kriv što jede tamo gdje jede...
mikeš
29.8.2014. 13:34
FABIJANE
MIKEŠ RADI KOD PRIVATNIKA I RADNO VRIJEME MI JE DA SI MOGU SAM ODREDITI ŠTO ĆU U KOJEM VREMENU ČINITI,PRIZNAM DA ME ZAHVATE I SUBOTE I NEDELJE,A TI MI NISI ONAJ KOJEM MORAM POLAGATI "RAČUNE" I NAPOSLJETKU I TI SE OGLASIŠ U U NEKO VRIJEME,
SRŽ PROBLEMA JE NEZAPOSLENOST A NE ROK VALJANISTI NEKOG PROIZVODA.
Fabijan
29.8.2014. 12:58
Treba pisat i čitat. Molim Vas da ostavite članak na sramotu bandi koja je nas dvadeset godina tlačila i od ovakvih ljudi poput Davora učinila korisnicima pučke kuhinje. A da istina boli vidi se reakciji Mikeša, kaže on radi a gle tek je dvanaest sati. Da mi je znati šta radiš u podne kad si na netu
freeman
29.8.2014. 12:19
mikeš, u pravu si
mikeš
29.8.2014. 12:05
J...BALO VAS MLIJEKO,KAO DA PRVI PUTA BUDE POKVARENO,NEMATE VAŽNIJG POSLA PA MALO DA KA.IMO.
ON JE KORISNIK KOJI DOBIJE A JA SAM ONAJ KOJI JOŠ RADI I KUPI PONEKAD POKVARENU ROBU I KOME DA SE ŽALIM I U KOJE NOVINE DA OGLASIM,
LIJEPO VAS MOLIM DA ČLANAK SKINETE SA PORTALA.


Još iz kategorije Aktualnosti