Građani na svojim balkonima i
SUH traži javnu osudu Pernarova istupa protiv starijih osoba
SUH traži javnu osudu Pernarova istupa protiv starijih osoba
Sabor raspravio predložene izmjene turističkih zakona
Sabor: Oporba uz niz kritika i vlastitih prijedloga najavila potporu Vladi
CARNet: Uspješna provedba nastave na daljinu
SSSH poziva Vladu da skraćivanjem radnog vremena spasi radna mjesta

  Aktualnosti

Konstituirano općinsko vijeće Zdenci

  Gordana Jajčanin/Radio Orahovica           16.06.2009.         4647 pogleda
Konstituirano općinsko vijeće Zdenci

ZDENCI - Zdenko Tajz ( HSS), ponovo je izabran za predsjednika Općinskog vijeća Zdenci, a za  zamjenika Šime Jurlina (HDZ), na konstituirajućoj sjednici općinskog Vijeća koja je održana u srijedu, 10. lipnja...

Sjednicu je otvorio Željko Vrban pomoćnik predstojnika Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije, pod čijim je predsjedanjem izabrana i mandatna komisija. Predsjednik mandatne komisije Tomislav Durmić, pročitao je rezultate lokalnih izbora  i mandate u vijeću koje su osvojile samo dvije stranke, HDZ i HSS. Prema volji birača u vijeću su tri vijećnika HDZ-a Vidica Kovačević, Tomislav Durmić i Šime Jurlina, te 8 vijećnika HSS-a Mato Barukčić, Zdenko Tajz, Dražen Mađaš, Miroslav Božić, Nikola Čiš, Zdenko Medved, Ivica Rončević i Irena Šorman. Predstavnik  srpske nacionalne manjine u općinskom vijeću je Borislav Marković.

 

Budući je izabrani načelnik općine Mato Barukčić, preuzimanjem izvršne vlasti, dao ostavku na mjesto člana općinskog Vijeća, zamijenio ga je Dragomir Slatinac. Pod predsjedanjem najstarijeg vijećnika Nikole Čiša,  svi vijećnici su dali svečanu prisegu. Izabran je i Odbor za izbor i imenovanja, čiji je predsjednik Zdenko Medved, predložio Zdenka Tajza za  predsjednika i  Šimu Jurlinu za potpredsjednika općinskog Vijeća, koji su jednoglasno izabrani.

Tajz je zahvalio na ponovo ukazanom povjerenju i kao i načelnik Mato Barukčić, iskazao vjeru da će dobro surađivati na dobrobit svih stanovnika općine Zdenci.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.