Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Obrtništvo

Kongres ugostitelja HOK-a: Treba nam dulji rok za prilagodbu fiskalizaciji

        19.11.2012.         1161 pogleda
Kongres ugostitelja HOK-a: Treba nam dulji rok za prilagodbu fiskalizaciji

Fiskalizacija i uvođenje fiskalnih blagajni trenutno jedan od većih problema koji zabrinjava ugostitelje, posebno obrtnike - rečeno je na 25. kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika koji se u organizaciji istoimenog Ceha Hrvatske obrtničke komore (HOK) koji je danas počeo Termama Tuhelj.

U Cehu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore da bu iu zakon bilo dobro donijeti odgovarajuće pravilnike koji bi olakšali uvođenje fiskalnih blagajni.

„Osim toga ne bi trebalo ići odmah na represivne mjere za one koji to ne uspiju uvesti, nego da se to olakša provedbom dodatne edukacije i uvođenjem dužeg roka za prilagodbu", rekao je predsjednik Ceha Ante Mihić.

Ministar turizma Veljko Ostojić  istakao je da će do kraja godine pripremiti sveobuhvatne promjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojim će se dodatno nastojati olakšati bavljenje ugostiteljskom djelatnošću. „U suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, HBOR-om i HAMAG-om pripremamo i novu kreditnu liniju za male i srednje poduzetnike", rekao je ministar Ostojić.  

Ostojić se osvrnuo i na uvođenje diferencirane stope PDV-a za turizam i ugostiteljstvo od 10 posto s 1. siječnjem iduće godine. „Vjerujem da će to biti veliki poticaj razvoju sektora i povećanju njegove konkurentnosti jer se time Hrvatska približava uvjetima poslovanja većini konkurenata. Očekujemo nove investicije, pad cijena usluga, povećanje broja zaposlenih i druge efekte", rekao je Ostojić.

Na kongresu sudjeluje 450 ugostitelja iz cijele Hrvatske među njima i petero iz Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo