Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Virkas

Konferencijom za novinare najavljen jubilarni Virkas

  Goran Gazdek           19.01.2024.         1480 pogleda
Konferencijom za novinare najavljen jubilarni Virkas

Predstavljen je program 20. izdanja Virkasa. Održat će se od 9. veljače do 9. ožujka u Virovitici, Suhopolju, Slatini i Pitomači. O predstavama, festivalu i jubileju govorili su ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić i stručni suradnika za programe u kulturi i kazališnu suradnju Miran Hajoš, a o značaju takve manifestacije za Viroviticu i cijelu županiju, gradonačelnik Ivica Kirin i župan Igor Andrović.

Ravnatelj se zahvalio Ministarstvu kulture, Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji na podršci naglasivši kako je ovogodišnji program zasigurno najbogatiji do sada. „Složili smo sjajnu priču, odabrali odlične predstave i pripremili bogat program za dvadesetu, jubilarnu festivalsku godinu“, rekao je Pintarić i pozvao građane da ih dođu pogledati.

<<< Predstave koje ćemo gledati ove godine

Miran Hajoš nas je podsjetio na prve virovitičke kazališne susrete 2005. godine kojima smo obilježili 60. obljetnicu Kazališta Virovitica. „Ideja je bila da uz našu premijernu predstavu Višnjik u čast šest desetljeća profesionalnog kazališta u Virovitici, prijatelji s kojima smo surađivali nama u čast izvedu svoje predstave. Trebao je to biti samo jedan susret, ali za ovo što imamo danas zaslužna je virovitička publika i gradonačelnik Ivica Kirin koji je prepoznao to što ni sami nismo znali“, kazao je Hajoš.

Gradonačelnik je dodao kako je u dvadeset godina Virkas postao uspješna i lijepa tradicija koja Viroviticu predstavlja kao kulturnu destinaciju. „Krenuli smo malim koracima, a danas je Virkas jedan od najvećih događaja u Hrvatskoj. Ponosni smo na Kazalište Virovitica koje na gostovanjima i festivalima u svijetu ne predstavlja samo grad i županiju već Hrvatski u Europu“, rekao je Kirin.

Župan Igor Andrović istaknuo je kako je Virkas manifestacija koja promovira kulturu u Virovitici i cijeloj županiji „Virovitičko kazalište je svih ovih godina opstalo i doista je uvijek težilo prema naprijed, a vjerujem da će tako biti i dalje. Ono bez publike ne bi imalo smisla, a vjerujem da će i ove godine kazalište na svakoj predstavi biti puno. Zato i jesmo najbolja kazališna publika“, zaključio je Andrović.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas