Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Konferencija o rješavanju potrošačkih sporova

        16.02.2016.         787 pogleda
Konferencija o rješavanju potrošačkih sporova

U povodu Svjetskog dana zaštite prava potrošača, Ministarstvo gospodarstva i Europski potrošački centar, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Hrvatskom obrtničkom komorom (HOK), organiziraju 2. ožujka u zagrebačkom hotelu „International“ Konferenciju pod nazivom „Novi trendovi u rješavanju potrošačkih sporova“.

Konferencija je namijenjena članovima Suda časti koji djeluju pri HGK-u i HOK-u, ali i drugima koji se bave alternativnim odnosno izvanparničnim rješavanjem potrošačkih sporova. Kao uvodničari nastupit će predstavnici Europske komisije i Europskog parlamenta, predstavnik Ministarstva gospodarstva te Josip Zaher-potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije i Violeta Jelić-glavna tajnica HOK-a. Konferencija će imati dva tematska dijela: u prvom će se voditi panel rasprava na temu „Provedba Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova“, a u drugom na temu „Alternativno rješavanje potrošačkih sporova u praksi“.

Na kraju Konferencije će predstavnici udruga za zaštitu potrošača održati okrugli stol na temu „Budućnost potrošačkog pokreta u Republici Hrvatskoj“. Osim glavne tajnice V. Jelić u radu Konferencije u ime HOK-a sudjelovat će i Suzana Kolesar-tajnica Suda časti i Centra za mirenje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo