Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Županija

Konferencija „Gradimo Europu kroz županije, gradove i općine“

        18.11.2014.         791 pogleda
Konferencija „Gradimo Europu kroz županije, gradove i općine“

U Zagrebu će 25. studenoga biti održana tematska konferencija o strukturnim fondovima za gradove, općine i županije u razdoblju 2014-2020. Po prvi puta na jednom mjestu bit će predstavljeni operativni i razvojni programi namijenjeni jedinicama lokalne i regionalne samouprave: Konkurentnost i kohezija, Razvoj ljudskih resursa, ruralni i urbani razvoj te programi prekogranične suradnje. Posebna točka programa posvetit će se i novom instrumentu za teritorijalnu suradnju u okviru EU – Europske grupacija za teritorijalnu suradnju (EGTS).

Središnja točka programa konferencije bit će politička diskusija koja će na temu europske dimenzije lokalnih vlasti okupiti petero predstavnika relevantnih dionika: države, lokalnih vlasti i institucija EU. U okviru moderirane diskusije govornici će raspraviti mogućnosti i prepreke za lokalni i regionalni razvoj, otvaranje novih radnih mjesta i oživljavanje gospodarstva te načine sudjelovanja gradova, općina i regija u zakonodavnom procesu Europske unije.

Konferencija je rezultat suradnje Udruge gradova, Udruge općina, Hrvatska zajednice županija i Odbora regija EU, uz stručnu potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Pozivamo sve predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave (načelnike, gradonačelnike i župane) te nadležne lokalne službenike i zaposlenike razvojnih agencija da rezerviraju spomenuti datum i sudjeluju na događaju te tako doprinesu raspravi i konačnim zaključcima konferencije.

Sudjelovanje je besplatno uz osigurano simultano prevođenje s francuskog na hrvatski jezik i obratno. Upute za prijavu pronađite na straniciUdruge gradova narednih dana ili telefonom na broj Udruge gradova: 01 / 4668 – 003

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.