Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Županija

Konferencija „Gradimo Europu kroz županije, gradove i općine“

        18.11.2014.         1409 pogleda
Konferencija „Gradimo Europu kroz županije, gradove i općine“

U Zagrebu će 25. studenoga biti održana tematska konferencija o strukturnim fondovima za gradove, općine i županije u razdoblju 2014-2020. Po prvi puta na jednom mjestu bit će predstavljeni operativni i razvojni programi namijenjeni jedinicama lokalne i regionalne samouprave: Konkurentnost i kohezija, Razvoj ljudskih resursa, ruralni i urbani razvoj te programi prekogranične suradnje. Posebna točka programa posvetit će se i novom instrumentu za teritorijalnu suradnju u okviru EU – Europske grupacija za teritorijalnu suradnju (EGTS).

Središnja točka programa konferencije bit će politička diskusija koja će na temu europske dimenzije lokalnih vlasti okupiti petero predstavnika relevantnih dionika: države, lokalnih vlasti i institucija EU. U okviru moderirane diskusije govornici će raspraviti mogućnosti i prepreke za lokalni i regionalni razvoj, otvaranje novih radnih mjesta i oživljavanje gospodarstva te načine sudjelovanja gradova, općina i regija u zakonodavnom procesu Europske unije.

Konferencija je rezultat suradnje Udruge gradova, Udruge općina, Hrvatska zajednice županija i Odbora regija EU, uz stručnu potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Pozivamo sve predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave (načelnike, gradonačelnike i župane) te nadležne lokalne službenike i zaposlenike razvojnih agencija da rezerviraju spomenuti datum i sudjeluju na događaju te tako doprinesu raspravi i konačnim zaključcima konferencije.

Sudjelovanje je besplatno uz osigurano simultano prevođenje s francuskog na hrvatski jezik i obratno. Upute za prijavu pronađite na straniciUdruge gradova narednih dana ili telefonom na broj Udruge gradova: 01 / 4668 – 003

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija