Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Kultura

Koncert Mješovitog zbora Župe bl. Alojzija Stepinca i okteta ''Stepinac''

        23.12.2009.         2103 pogleda
Koncert Mješovitog zbora Župe bl. Alojzija Stepinca i okteta ''Stepinac''

Ako je nešto znalo raspjevati vjerničku dušu hrvatskog naroda onda su to svakako pučke božićne pjesme. Sv. Augustin stalno je isticao da je pjesma dvostruka molitva, a ono što ističe hrvatske pučke božićne pjesme je činjenica da se u isto vrijeme njima i pjeva i propovijeda.

Mješoviti zbor milanovačke Župe bl. Alojzija Stepinca i oktet ''Stepinac'' jučer su Gradskoj knjižnici i čitaonici priredili jedan doista izniman glazbeni događaj i predstavili publici 14 pučkih božićnih pjesama. Koncert je započeo pjesmom ''Ura nam je radosna danas izbila'' iz Prigorja, a potom su uslijedile božićne pjesme iz Posavine ( O, pastiri, čudo novo), zapadne Bosne (U to vrijeme godišta ), Sinja (Ovoga vrimena), Istre ( Bog se rodi), okolice Zadra (Noć je sveta nastala), Slavonije (Hajd'mo, braćo, sada), Samobora (Oj, ne kasnite, pastiri), Davora (Amo, nebeski anđeli), Vodica (Vesel'mo se), Trogira (U se vrime godišta), Međimurja (Od kakvog se svjetla) da bi koncert završio sa ''Hajd'mo, hajd'mo svi k Betlemu. Sve pjesme izvedene su u obradi Romana Tripala s izuzetkom pjesme ''Od kakvog se svjetla'' koju je obradio R. Matz.

Oduševljena publika izvođače je nagradila burnim aplauzom, a sam koncert još je jednom dokazao da je  Virovitica dobila još jedan vrlo kvalitetan crkveni zbor, a posebno treba istaknuti oktet ''Stepinac'' koji je još jednom pokazao da je kvalitetno klapsko pjevanje zaživilo i u našem gradu.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura