Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Domovinski rat & branitelji

Komemoracija za žrtve masakra za koji nitko nije odgovarao

  hrt.hr/foto:vpž           04.09.2012.         1877 pogleda
Komemoracija za žrtve masakra za koji nitko nije odgovarao

Na mjesnom groblju u Četekovcu održana je komemoracija za žrtve najvećeg četničkoga terora i masakra u Virovitičko-podravskoj županiji.

Na današnji dan prije 21 godinu pobunjeni Srbi i pripadnici Jugoslavenske narodne armije na kućnim su pragovima ubili 24 mještana Četekovca, Balinaca i Čojluga. Iako su zločinci poznati, nitko za svoja nedjela do danas nije odgovarao.

U počast žrtvama cvijeće i svijeće, uz obitelji, položila su izaslanstva Hrvatskog sabora, vlade, vojske, policije, lokalne samouprave i udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

Obraćajući se rodbini žrtava zamjenik ministra branitelja pukovnik Ivan Gruić rekao je da 4. rujan 1991. upozorava kako se nikada ne smije dopustiti ponavljanje sličnih događaja koji predstavljaju kršenje temeljnih ljudskih prava i sloboda, humanitarnih propisa i međunarodnog kaznenog prava.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić neprocesuiranje zločinaca koji su počinili pokolj nazvao je hrvatskom sramotom te pozvao sve mjerodavne  institucije, a ponajprije Državno odvjetništvo, da tu priču konačno privede kraju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Fabijan
5.9.2012. 9:44
A zamisli molim te ovo kako župan poziva da tu priču konačno privedu kraju. Kao on do sada sa svojima nije imao prilike. Za njega je ovo priča. Alo...PRIČA! Priča je prika let na MARS a ovo je ZLOČIN!
fitilj
5.9.2012. 9:05
miško Tuđman je abolirao te srbočetničke zločince jer je u svojoj duši i psihi bio i ostao general JNA, pa čak i onda kada je ta JNA razarala državu za čije se je osamostaljenje zalagao.

Abolirajuči ratne zločince Tuđman i politički lupeži koji su ga u tome podržali su mišljenja sam uvrijedili i izdali sve žrtve koje su pale u Domovinskom ratu i zato su za mene Tuđman i HDZ izdajnici kojima bi zbog toga trebalo suditi zajedno sa aboliranomo bandom ratnih zločinaca koji kao Đakula, Stanimirović i drugi abolirani ratni zločinci nekažnjeno šeću Hrvatskom.

Slava i pokoj duši svim žrtvama palima i nastradalim u borbi za Lijepu Našu!
miško
5.9.2012. 8:16
Meni ni do dan-danas nije jasno zašto je Tuđman abolirao one koji su otvoreno dizali bunu i bacali balvae po našim cestama početkom devdesetih. Tu nema nikakve logike. Evo primjera Đakule! Taj lik je danas prihvatljivaja osoba u društvu od nas "zelenih, žutih i crvenih vragova", a koliko vidim i Josipović ide tim putem pa je bunđija bolji partner od, primjerice Pupovca, koji je cijelo predratno i ratno vrijeme iz Zagreba pozivao na mir, strpljenje, razumujevanje...
Sve mi se čini da je to Tuđman napravio kako bi mogao abolirati i one snage iz Hrvatske vojske koji se u Domovinskom ratu nisu ponašali časno?
fitilj
5.9.2012. 7:44
Državno odvjetništvo je dio zločinačke organizacije i ćvrsto je u rukama onih političkih i kapitalističkih individua koji su profitirali na strahotama Domovinskoga rata.

Takvi su prihvatili i amenovali sramotnu Tuđmanovu aboliciju pobunjenih bandita i zločinaca.
drug
5.9.2012. 6:54
@vobrado, prestani čitat glas koncila i ostavi se tih vatikanskih štoseva o udbi i kosovcima. Zna se gdje je mjesto zločincu i ako nemaš konkretno rješenje po ovom pitanju ne lupetaj. Budimo realni na sceni je druga vrsta unutarnje sigurnosti, crkveno-mafijaška jer za jeftine novce dobiješ oprost grijeha, pa je vjerojatno netko od tih zločinaca kupio svoju slobodu na taj način
vobrado
4.9.2012. 23:25
Tko će to napraviti? Udbaško-kosovska bratija koja se infiltrirala u Uskok i državno odjetništvo? Nažalost, ništa od toga!
drug
4.9.2012. 17:42
Iako ratne rane iz nijednog rata nikada neće zacijeliti, ipak smo mi rasli kada se ova strahota događala u našim dvorištima, otežala nam odrastanje, prekinulo nam studije, ubijala nam prijatelje a pogotovo ovakav zločin iz čista mira ubiti nevine i nedužne mještane ovih sela je za locirati, uhititi i isporučiti krvnike pravosudnim organima
plavac
4.9.2012. 17:21
Poklonio se i osobno, neka im je vječna slava i hvala..


Još iz kategorije Domovinski rat & branitelji