Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Kom opanci kom obojci

  G.B.           13.03.2015.         3360 pogleda
Kom opanci kom obojci

Ima jedna stara, dobro poznata uzrečica: Nekome opanci, drugome obojci. Mjesto radnje - lijepa naša Rvatska. A riječ je o Đurici, znate kojem, onom šatorašu. Svi ga jako dobro znate. Mjesecima se povlači po medijima, nema gdje ga nema. Gdje god je kakav braniteljski skup, eto njega u prvim redovima. Ali, dobro, neka ga. Mene nešto drugo zanima. Njegova gospođa. Ako me pamćenje dobro služi, dobiva paru za njegu supruga i ima status njegovateljice. Ne bi li tada trebala biti uz njega i da se bar jednom pojavi iza tih njegovih kolica i na taj način opravda taj svoj status. Ili si je uzela malo duži godišnji?

To su opanci, a sada obojci.

Najava emisije "Provjereno". Tužna i bolna priča o peteročlanoj obitelji Šimić. Priča o ljubavi i požrtvovnosti supruge. Priča o ženi koja njeguje sto postotnog invalida, čovjeka u komi, također branitelja. Nije imala izbora, dala je otkaz jer suprugu treba 24 satna njega. Žive od dječjeg doplatka. No, status njegovateljice nije mogla dobiti. Zašto?

I vjerujem da to nije jedinstven i izoliran slučaj. Koliko je takvih? I pitam se zašto kod nas uvijek vrijede dvostruka mjerila? Po kojem kriteriju se određuje tko je podoban dobiti status njegovatelja, a tko ne? Znaju li nadležni i odgovorni koliko truda, muke i ljubavi treba za njegu nepokretnog?
Ista je situacija i sa majkama sa invalidnom djecom. Koliko truda, živaca, suza treba da bi se administraciju uvjerilo da je njihovo dijete invalid, iako to jasno i precizno piše. Radije će platiti smještaj u nekoj ustanovi koji stoji bar dvostruko više.

Žalosni su ti naši zakoni, nepravda, dvostruka mjerila i pravila. A još žalosnija činjenica da netko može dobiti opanke, dok drugi ne mogu ni obojke.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
13.3.2015. 22:11
Samo za autora teksta !!

youtube.com/watch?v=0uJugSwY3ww
terzo
13.3.2015. 17:23
..." knedla u grlu i dalje me guši " ..............
......... "a zena mu doma vodi brigu o duhu blazenom".
I dodao bih ; brine o pristiglim Kunama .

Nepravda vristi do neba !!!
Franjo Knežević
13.3.2015. 12:06
Gledajući Provjereno, knedla u grlu i dalje me guši. Koliko je nemoći i nepoštenja prema malom čovjeku od sustava i krvosisa na tom istom sustavu. Đuro neće otići do ovog također invalida, braniteljajer na pitanje koliko je bio u ROVU bit će muk. Žena koja je 24 sata angažirana u njezi i skrbi ne može dobiti status njegovateljice jer je to podjeljeno i dodjeljeno drugima koji su bliži vatri, ona ženska kaže da sustav skrbi ne može podnijeti još jedna usta za stolom podjele, nema mjesta sve je već zauzeto, a Đuro ide okolo bilo jutro bila noć, bio sjever bio jug, a žena mu doma vodi brigu izgleda o duhu blaženom.


Još iz kategorije Aktualnosti