Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Županija

Kolegij načelnika i gradonačelnika u «Mozartu»

  sbg           12.11.2003.         929 pogleda
Kolegij načelnika i gradonačelnika u «Mozartu»
hotel mozart VIROVITICA, 12. studenoga - Općine i gradovi moraju hitno, bez odgode, ali u skladu sa zakonom provesti javne natječaje za prodaju, odnosno zakup državnog poljoprivrednog zemljišta jer u protivnom se neće moći ostvariti državni poticaji u poljoprivrede – najvažnija je poruka gradonačelnicima i općinskim načelnicima s Kolegija održanog u hotelu «Mozart», u općini Špišić Bukovica.
Virovitičko-podravska županija je među prvima u Hrvatskoj dobila suglasnosti na programe raspolaganja državnim zemljištem ali provođenje natječaja ne ide očekivanom dinamikom pa je Županija zadužila jednu djelatnicu da pomogne općinskim i gradskim vlastima u rješavanju spornih pitanja.
Naglašeno je da za sporost nisu krive isključivo lokalne uprave već i tijela državne vlasti u kojima se prikuplja nužna dokumentacija bez koje se ne može raspisati natječaj. Gradonačelnici i općinski načelnici izviješćeni su i o isplati novca za naknadu šteta od elementarnih nepogoda. Novac je uplaćen na račune jedinaca lokalne samouprave i, kako se moglo čuti, većina je već počela isplatu i oštećenim poljoprivrednicima.
Komentirajući optužbe dijela proizvođača duhana koji nisu prijavili štetu da su prevareni, župan Ivan Begović je rekao da je za to najodgovorniji organizator proizvodnje, slatinski «Duhan», koji nije prijavio štetu niti na vlastitim poljima. Da je sve napravljeno kako treba, kažu u Županiji, svjedoči i podatak da Županijskom povjerenstvu nije stigao niti jedan prigovor.
Na Kolegiju se razgovaralo i o projektima kapitalnih ulaganja u 2004. godini, koje su općine i gradovi dostavili Županiji jer očekuju potporu iz županijskog ili državnog proračuna. Ukupan je iznos potreban za planirane investicije, prije svega u komunalnu infrastrukturu, oko 80.500.000 kuna. Jedinice lokalne samouprave spremne su uložiti 14,5 milijuna kuna iz vlastitih proračuna, od države očekuju oko 32, a od Županije oko 7,4 milijuna kuna. Preostalih 26,5 milijuna očekuju iz «ostalih» izvora, kao što su razne potpore i sredstva komunalnih poduzeća.
Predstavljen je i projekt navodnjavanja koji se priprema za Virovitičko-podravsku županiju, a općinskim načelnicima i gradonačelnicima plan i program rada predstavio je i novoimenovani ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Virovitičko-podravske županije Zvonko Vrkić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija