Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Izbori 2003

Koalicijski kandidati u bolnici i Šećerani

  sbg           20.11.2003.         4825 pogleda
Koalicijski kandidati u bolnici i Šećerani
zeljka antunovic u bolnici

VIROVITICA, 20. studenoga - Željka Antunović, prva s koalicijske liste SDP-a, Liberalne stranke i Libre u IV. izbornoj jedinici, te kandidati s te liste Ksenija Plantak, Dragutin Vukušić i Nada Bartolić danas su se u Virovitici družili s biračima te obišli virovitičku bolnicu i Tvornicu šećera.
U Općoj bolnici Virovitica Željku Antunović je ravnateljica dr. Ljiljana Valenčak-Tonković upoznala s investiranjem u bolničku opremu, prostor i kadar u posljednje dvije godine. Ponovljen je podatak o 14,5 milijuna kuna uloženih u opremu, od koje je dio korak ispred vremena; te o 11,5 milijuna kuna u prostor gdje su najveće investicije obnova najstarije bolničke zgrade te uređenje hitnog hospitalnog trakta koji bi trebao biti završen do kraja godine.
Potpredsjednica Vlade donijela je u Viroviticu i jednu dobru vijest, za koju kaže da nije samo predizborno obećanje: umjesto omjera 35 posto lokalna uprava – 65 posto država, investiranje u novu virovitičku bolnicu financirat će se u omjeru 50:50! Dakle, polovicu novca osigurat će se iz lokalnih izvora, a drugu polovicu dat će država.
Ministrica je prisustvovala i predaji televizora Kirurškom odjelu. Poklon je to Dragana Vukušića, koji je, kako smo već pisali, odlučio pokloniti tri televizora nakon što je prva nagrada na SDP-ovom kvizu u Kazalištu- kompjutor - pripala, igrom slučaja, njegovoj kćeri.
«Ona ga je htjela odmah nekome donirati ali sam joj rekao da sreći nikada ne okreće leđa i da ćemo to ispraviti tako da poklonimo tri televizora», objasnio je Vukušić.
Zatim su se esdepeovci preselili u Tvornicu šećera gdje su razgovarali s Upravom o poslovanju ove tvornice koja je, kako je to rekla Željka Antunović, pokazala da se od propale tvrtke, mudrim vodstvom koje zna što želi, može stvoriti uspješna.
Istina, ova godina baš nije bila reprezentativna jer je suša prepolovila urod repe a time će manje biti i količine proizvedenog šećera.
«Država je, srećom, dozvolila dodatne kvote za uvoz sirovog šećera, čija prerada će spasiti ovu poslovnu godinu i omogućiti da možemo izaći u susret i seljacima, našim kooperantima, kako bi oni i dalje bili motivirani za suradnju s tvornicom i kako bismo površine pod repom čak i povećali», rekao je Damir Barić, predsjednik Uprave Tvornice šećera Virovitica.
SDP-ovci su se Virovitičanima predstavili i štandom u središtu grada, pod gradskim satom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2003