Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

Knjižica 70 lica kazališta


  70 godina Kazališta Virovitica           03.02.2015.         1825 pogleda
Knjižica 70 lica kazališta

U povodu 70. obljetnice Kazališta Virovitica tiskana je prigodna publikacija "70 lica Kazališta Virovitica" koja prati istoimenu izložbu otvorenu u Noći muzeja, 30. ožujka. O sedamdeset virovitičkih kazališnih godina pisala je autorica izložbe Mihaela Kulej, a prigodni tekst (Sedamdeset lica Kazališta Virovitica... Hm!) napisao je glumac Mijo Pavelko. "Bez dobrog naličja nema ni jednog lica. Kada danas gledam lice svog kazališta, kroz ovu moju glumačku pozu, vidim zapravo vitalnog, dobro držećeg sedamdesetogodišnjaka, mudrog i snažnog, spremnoga i poneka na nove izazove i nove radosti. Ima tu i poneka bora. Ne bi škodilo kada bi ga se malo bolje tetošilo, naročito danas u ovim mršavim vremenima, ljubav svakom dobro dođe", piše Mijo.
Knjižica donosi 28 fotografija iz predstava virovitičkog teatra od sezone 1947./1948. (Ženidba i udaja) do sezone 2012./2013 (Telefonske priče) kao i fotografiju Kazališne družine okružnog Narodno oslobodilačko odbora 1944. godine te skenove 19 isječaka iz novina - osvrta, kritika, vijesti, reportaža, susreta i reportaža koji posbeno pročaju bogatu kazališnu povijest. Na 15 stranica objavljen je popis svih predstava izvedenih po sezonama u proteklih 70 godina. Izdavač knjižice, otisnute u nakladi od 200 komada je Gradski muzej Virovitica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Miran Hajos
4.2.2015. 15:58
Lj.R.W. ..da ste pogledali vidjeli bi da postoje popusti..
Autor Lj.R.W.
4.2.2015. 3:04
Nekada su djeca (učenici), studenti, umirovljenici i vojnici imali popust! Zašto ne bi imali i sada?
INAČE, SVAKO DOBRO EKIPI KAZALIŠTA VIROVITICA!
Lynx
3.2.2015. 23:41
Prije svega čestitke Kazalištu na obljetnici i čestitka Muzeju na angažmanu u obilježavanju obljetnice Kazališta. Knjižica je kratak prikaz povijesti Kazališta, grafički lijepo oblikovana i prikladnog formata. Kazalištu želim još puno plodnih godina.
Zajedno sa knjižicom, prijatelj mi je dao i letak ovogodišnjeg "Virkasa", nisu mi svi komadi po volji, ali tako i treba - netko će se naći u onim drugima. Ubola me u oko cijena ulaznice. Recimo, moja supruga i ja bismo pogledali četiri predstave, po cijeni ulaznice od 60 kn po predstavi to je malo puno (da budem pristojan), jer nas to košta 480 kn. Moje pitanje je zašto je cijena ulaznice tako velika? Po meni u neskladu sa vremenom u kojem živimo. Ne znam kako je sa financiranjem gostujućih i da li oni uvjetuju dijelom formiranje cijena ulaznica.


Još iz kategorije 70 godina Kazališta ViroviticaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: