Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravstvo

Knjiga Siniše Brlasa među najboljim europskim radovima iz psihološkog savjetovanja

  eg           25.05.2015.         1600 pogleda
Knjiga Siniše Brlasa među najboljim europskim radovima iz psihološkog savjetovanja

Od 22. do 24. svibnja u Petnici pokraj Valjeva (Srbija) održana je Prva europska konferencija o psihološkom savjetovanju u Srbiji u suorganizaciji European Association for Counsleing i Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije.

Od samo dva rada koja su na ovoj konferenciji bila iz Republike Hrvatske, jedan je rad profesora Siniše Brlasa, psihologa u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Njegova je knjiga „Savjetodavni rad s ovisnicima“ uvrštena među 30 najboljih europskih radova o psihološkom savjetovanju (među onima iz Velike Britanije, Švedske, Portugala, Irske, Ukrajine, Izraela, Grčke, Crne Gore, Hrvatske i Srbije) te je na ovoj europskoj konferenciji predstavljena međunarodnoj stručnoj i akademskoj javnosti.

Profesor Siniša Brlas u proteklih je 15 godina svojega stručnoga rada osmislio i iskustveno razvio jedinstveni strukturirani individualni program savjetodavnog rada s ovisnicima koji je postao osnova za pisanje njegove knjige „Savjetodavni rad s ovisnicima“. Izdavač je knjige Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Uvrštavanje rada profesora Brlasa u skupinu najboljih europskih radova svrstava profesora Brlasa i u red najistaknutijih stručnjaka iz područja psihološkog savjetovanja te jasno pokazuje kako su znanja i iskustva stečena u stručnome radu kod nas jedinstvena i izvan granica naše zemlje i kao takva su primjenjiva i na međunarodnoj razini. Ujedno je ovo aktivno sudjelovanje profesora Brlasa na ovako važnom znanstvenom skupu i najbolja moguća međunarodna promocija Republike Hrvatske, Virovitičko-podravske županije i Virovitice.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo