Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Virovitica

Kirin preuzeo Ugovor o sufinanciranju projekta „Grad koji diše – II. faza“

  virovitica.hr           15.11.2023.         901 pogleda
Kirin preuzeo Ugovor o sufinanciranju projekta „Grad koji diše – II. faza“

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen uručili su korisnicima ugovore o sufinanciranju projekata provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama. Svečanost je održana u Centru za posjetitelje Medvedgrad, a ukupna vrijednost uručenih ugovora je 17 milijuna eura. Među odobrenim projektima je i projekt Grada Virovitice „Grad koji diše – II. faza“, a ugovor o sufinanciranju preuzeo je gradonačelnik Ivica Kirin. " Nastavljamo raditi na projektima kojima se doprinosi ozelenjavanju grada i prilagodbi klimatskim promjena. U sljedećih desetak godina cilj nam je u potpunosti revitalizirati gradske ulice, posaditi nove drvorede i ozeleniti naš grad, rekao je Kirin.

Riječ je o nastavku projekta koji je trenutno u provedbi, a u sklopu kojega se na području grada i prigradskih naselja sadi više od 1300 stabala.

U drugoj fazi projekta planira se povećanje površina pod krošnjama u urbanim i periurbanim područjima sadnjom pojedinačnih i grupnih stabala te drvoreda u sljedećim ulicama: Junija Palmotića, Augusta Šenoe, Tomaša Masaryka, Zbora Narodne garde, Ljudevita Gaja te Bečkoj i Franjevačkoj. Također, „ozeleniti“ će se i dvorište Područne škole u Podgorju, Dječjeg vrtića Cvrčak u Pejačevićevoj ulici te dvorište Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

Na križanju ulice Ljudevita Gaja i Vinkovačke ulice planira se oformiti park „Čarobna šuma“ koji će imati i edukativnu svrhu te će biti prigodan za održavanje škole u prirodi i sličnih aktivnosti. U sklopu parka postavit će se dvije drvene sjenice s ozelenjenim krovnim vrtom i ostalom urbanom opremom.

Projekt je prijavljen u suradnji s Razvojnom agencijom VTA, vrijedan je 215.382 eura, a iznos sufinanciranja od strane FZOEU je 80 posto, odnosno 172.305 eura.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica