Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Kirin pod nickom jin1 klevetao Prpića!?

        28.06.2011.         11084 pogleda
Kirin pod nickom jin1 klevetao Prpića!?

Općinski sud u Virovitici dostavio je mr Siniši Prpiću, predsjedniku Hrvatske stranke pravne države dopis iz kojeg je vidljivo da je uvredljivi komentar pod tekstom Prpić: Smiješno je da Kirin koji je Sanaderu omogućio kupovanje vlasti govori o korupciji, objavljen 8. ožujka ove godine, potpisan nickom jin1 poslan s broja telefona vlasnika Ivice Kirina, Požari 63, 33.000 Virovitica. Sudu je taj je podatak, radi osiguranja dokaza u izvanparničnom postupku, 27. lipnja ove godine dostavio Odjel za korporativnu sigurnost Hrvatskog telekoma.

Jin 1, odnosno osoba koja je koristila Kirinovo računalo na portalu Virovitca.net napisala je: objasni prpiću odakle ti 600 000 kn na računui tvojim pajdašima lova u štednoj onda tu prozivaj druge. To je teško povrijedilo Prpićev ugled i čast jer ga se stavilo u kontekst lopova pa je odlučio potražiti sudsku zadovoljštinu.

„Svi prihodi u 19 godina radnog staža, nastali iz plaće, sudskog vještačenja i prodaje božićnih drvaca mogu provjeriti kroz poreznu karticu i usporediti s mojom imovinom.  Ako je, tada još nepoznati počinitelj mislio da su ovih 600 tisuća kuna moja potraživanja u Štedno kreditnoj zadruzi, moram reći da je višestruko naglasio tu sumu jer ja potražujem 241 tisuću kuna. Da se zaista radi o 600 tisuća kuna onda bi pitanje bilo opravdano jer toliko legalno nisam mogao zaraditi", objasnio je Prpić razloge zbog kojih je pokrenuo sudski spor.

„Moramo reći da je licemjerno kada Kirin izražava sućut svima nama koji smo ostali bez novca, a iz mraka nas pljuje i postavlja pitanje od kuda taj novac. Pozivam ga da to sada ponovi i javno, na sjednici Gradskog vijeća ili da se ispriča.  Ukoliko do isprike ne dođe zaštitit ću svoja prava, a neizravno i prava ostali štediša.Tužit ću ga za klevetu. Za sada idem korektno, neću ga tužiti ako mi se ne isprića jer mi nije stalo ni do jedne lipe njegov novca", rekao je Prpić.

No tijek ishođenja ovih dokaza je ono što još više frapiralo Sinišu Prpića pa ja na konferenciji za novinare prozvao Policijsku upravu Virovitičko-podravsku i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka. Naime, Odjel posebnih kriminalnih poslova Nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije iz Zagreba dostavilo je Odjelu kriminalističke policije Policijske uprave Virovitičko-podravske podatke o korisniku IP adrese iz kojih je vidljivo da je spornu poruku 8. ožujka ove godine poslao korisnik ikiri15. Virovitička policija je, međutim, Općinskom sudu poslala rješenje u kojem piše da nisu utvrdili identitet počinitelja.

„Kad oni nisu mogli utvrditi identitet Općinskom sudu poslao dopunu prijedloga i roku od 48 sati od Hrvatskog telekoma dobio dopis u kojem piše s čijeg je broja telefona poslana uvredljiva poruka. Osnovano sumnjam u rad policije i, vezano uz Poglavlje 23, pitam ministra Karamarka, što radi MUP. Podsjetio bih da je nedavno, u sličnom slučaju samo kod drugog visokopozicioniranog političara, slatinska policija, na temelju istog puta i istih podataka, odradila svoj posao kvalitetno pa izražavam zabrinutost da policija ovdje nije bila na razini svojih zadaća", rekao je Prpić.

Na novinarsko pitanje jeli znao ili mogao pretpostaviti tko se krije iza nicka Prpić je odgovorio kako nikako nije sumnjao u Kirina. „Mislio sam da je to neki visokopozicionirani čovjek koji ima podatke, ali od njega to nisam očekivao. On je prema meni na sjednicama Gradskog vijeća i u neformalnim razgovorima nastojao biti korektan. I ja prema njemu, pa nikada, unatoč svim aferama koje je imao i unatoč aferi Fimi Medije čiji epilog tek čeka, nikada nisam rekao niti napisao da je lopov, niti ga nazvao bilo kakvim pogrdnim imenom", rekao je Prpić.

Na kraju konferencije za novinare objasnio je zašto se odlučio na potragu i eventualnu tužbu: „Više puta sam bio oklevetan na portalima pod različitim nickovima. Nisam reagirao, samo sam upozoravao na kulturu dijaloga. Ovoga puta sam reagirao jer mislim da tome treba stati na kraj pa sada najavljujem da ću tužiti i onoga tko je na Virovitica.netu zaprijetio da će me nabiti na ražanj i to samo zato jer sam upozorio da će Gradsko vijeće na sutrašnjoj sjednici, najvjerojatnije, izglasati novo zaduženje od 6 milijuna kuna. Ne treba mi nikakav novac, želim samo da konačno svi budemo isti pred zakonom i postanemo pravna država. Ne vjerujem da je taj djmoslav tek puki đilkoš", objasnio je Prpić.

Na upit novinara policija je poslala tek kraće priopćenje u kojem piše:  Vezano za Vaš upit od danas 28. lipnja 2011. godine obavješćujemo Vas da je ova PU dana 04.05.2011.godine zaprimila zahtjev Općinskog suda u Virovitici za provjeru određene IP adrese. Nakon izvršenih provjera kod internet portala, kao i provjere IP adrese putem MUP-a, dobivene podatke smo proslijedili Općinskom sudu u Virovitici našim dopisom od 07. lipnja 2011.godine.

Ivica Kirin nije odgovarao na novinarske pozive.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Vislav
28.6.2016. 15:02
Rvatine! Bog ih sam postavio na vlast, pod sponzorstvom Crkve d.o.o.
fitilj
20.5.2013. 9:01
Zna li netko dali je SDP proglasio dan žalosti danas, ili čekaju zvanično proglašenje poraza, pa će onda proglasiti dan nacionelne žalosti?
nicko
20.5.2013. 2:47
čestitam
pljuska
30.6.2011. 23:09
Izvinjavam se što koristim metode poznatog člana koji komentare copypasta po svim tekstovima. Ova aktualne teme s našeg portala virovitica.net dobila je promociju i na uglednom političkom portalu pollitika.com pollitika.com/kiro-u-remetincu-sviro

Ps:
nicko
29.6.2011. 18:00
www.vecernji.hr/vijesti/prpic-ivica-kirin-me-internetu-oklevetao-pod-nadimkom-jin1-clanak-304929
anakonda
29.6.2011. 17:08
danas kupite večernji u kojemu su svi "masni"komentari koje je pisao na portalima jin1
anakonda
29.6.2011. 16:51
Znate li što je zabrinjavajuće, to što kada se pojedinci i tuže oni neće postati kulturniji, pametniji, pošteniji......dokaz je tome i činjenica da su svi stariji hdz-ovci u prošlom sistemu bili u zatvoru i pogledajte u što su „MUTIRALI“ U još opasniji verziju građana.
Osim toga zabrinjava i činjenica što u hdz-u neobrazovani i akademski obrazovani članovi komuniciraju „jezikom ulice“. ZABRINJAVA I ČINJENICA JER JIN 1 I ROKS SU UJEDNO I NAJMLAĐI MINISTAR/GREDONAČELNIK ODNOSNO ŽUPAN U RH????????
nicko
29.6.2011. 15:51
"U jednom komentaru je čak napisao da je član Sdp-a ali će izaći iz stranke jer su tamo svi lopovi :lol: "

Tko laže taj i krade :D
Sonic
29.6.2011. 15:17
jin1 je koliko vidim oklevetao još nekoliko osoba osim Siniše Prpića, moglo bi našem Kiri stići još par optužbi... Da je riječ o običnom građaninu, isprika bi bila sasvim dovoljna, ali gradonačelnik koji ostale sudionike razgovora naziva glupanima, pederima, lopovima, idiotima je prije svega nekulturan i bezobrazan, a usput i kleveće. Treba mu takvu tužbu priljepiti da mu više ne bi palo napamet ikad upaliti internet osim da gleda klipove na jubito u danima slave.
U jednom komentaru je čak napisao da je član Sdp-a ali će izaći iz stranke jer su tamo svi lopovi :lol:
sitni
29.6.2011. 14:28
Pročitao sam komentare na tekst od Nade Čavlović Smiljanec: Stojim iza svake riječi. Komentari jin1 nisu strašni, oni su prestrašni i to od gradonačelnika pa to je strava.
Samo moramo si postaviti pitanje: Gdje mi to živimo i ko nas to vodi ?
Lynx
29.6.2011. 14:13
Bravo Prpa!
To je farizejstvo najgore vrste, tobož suosjećati s nekim i oči u oči izražavati razumijevanje, a iza leđa ti spakovati.
Ne vjeruj Danajcima ni kada darove nose!
anakonda
29.6.2011. 13:19
ne "puši" narod već "puši "bajić i dorh. da bajić odradi svoj posao za koji je predobro plačen, eto kire u remetincu i "narod" virovitice ostane bez svoga voljenoga" gradonačelnika (POPUT čehoka)??

Moramo postići konsenzus i složiti se da samo radom, znanjem i poštenjem stvaramo, djelujemo u društvu. To je ujedno i osnova DBP-a. praktički moramo uvesti nultu stopu tolerancije prema:
• korupciji i kriminalu
• neradu
• nestručnosti i neznanju
Kombinacija kriminala i korupcije, te nerada i neznanja je vrlo opasna kombinacija koja RAZARA temelje društva. Pogrešno se smatra da je samo kriminal opasan za društvo. Lakše ga je iskorijeniti , uočljivije je. Iskorijeniti neznanje i nerad zahtjeva između ostalog i strukturne promjene u društvu (promjene svijesti) i potrebne su generacije da bi se postigli uočljivi rezultati. Ipak treba početi. Svaki pozitivni korak je dobrodošao.
O štetama zbog sive ekonomije, kriminala korupcije (javne nabave) se često manipulira. Pogledajmo stvari iz drugoga ugla. Zamislimo da imamo znanje i radnu etiku: njemaca, japanaca, šveđana… imali bi i adekvatan BDP per capita. Naravno ovo je samo „kibi-dabi“ kalkulacija kakve vole često koristiti analitičari. Ipak, trebali bi se barem malo zamisliti. Kavi smo i kako radimo.

Zaključak:
Nultom stopom tolerancije prema korupciji i kriminalu, uz toleranciju nerada i neznanja nećemo bitno promijeniti način djelovanja. Nerad, neznanje ne stvara BDP i nisu putovnica blagostanje i rast, a svakako ni za izlazak iz krize. Uzrok naših problema je naš odnos - tolerancija korupcije i kriminala, nerada i neznanja. Ono su ključni uzrok našeg stanja u društvu. Naravno, uvijek postoje i vanjski čimbenici (globalna kriza, tečaj dolara, svjetska tržišta..) ali glavni uzrok smo uvijek mi sami i kako se ponašamo – radimo. Da ponovim, potreban je konsenzus o nultoj stopi tolerancije kriminala, neznanja i nerada.

ZAMISLITE KADA UZ TAKVU NEODGOVRNU VLADU NAŠI HDZ-OVCI SU VODEĆI U RH. REZULTAT: ZADNJI SMO PO SVIM POKAZATELJIMA U RH?????
guru
29.6.2011. 11:36
I ja u prvi mah pomislio evo Kiro shvatio svoj bezobrazluk prema građanima Virovitice i iskreno se kaje. I onda kad počeo spominjati Majku Terezu pomislih ode nam Kiro u Indiju da služi siromašne i okaje grijeh.
Onda me vrati u stvarnost činjenica da i kod nas ima gladnih i da bi mogao pomagati sirotinji ali se mora odreči fotelje.
E to mu baš nije drago pa ostaje on i dalje gradonačelnik sve dok narod puši njegovu spiku.
Dakle nema tu istinske isprike ni kajanja, VUK DLAKU MJENJA ALI ČUD NIKADA.
mika
29.6.2011. 10:09
Eto i to sam doživio! Slušam akt.sat GV Vtc Kiro citira majku Terezu, o bože dragi dođe mi da zaplačem. Sve bi to bilo u redu što je Kiro rekao samo da je na kraju rekao PODNOSIM NEOPOZIVU OSTAVKU NA MJESTO GRADONAČELNIKA VIROVITICE. U tom slučaju Kiro bi bio veliki čovjek, ali citirat majku Terezu i zamračivat milione i to još kao ministar policije, e to je ipak malo previše ako je i od jednog hadezeovca.
anakonda
29.6.2011. 10:07
OVO JE DOKAZ DA HDZ "VLADA" A NE UPRAVLJA:

bolestan smisao za humor?

Narodu tužno, Kosorici smiješno: `Šukeru, jesi ovaj ugovor pročitao?
Prilikom potpisivanja ugovora premijerka Jadranka Kosor usudila se našaliti na nedavnu izjavu ministra financija Ivana Šukera koja je HDZ-u smiješna, a narodu porazna. "Jeste li ga pročitali?", upitala je Kosor kroz SMIJEH Šukera uoči potpisivanja ugovora, ALUDIRAJUĆI očito na njegovo nedavno sramotno PRIZNANJE da je pred Povjerenstvom o Ini priznao da je na Vladi DIZAO RUKU za UGOVORE koje NIJE PROČITAO.
anakonda
29.6.2011. 10:00
Što sam želio dokazati o ovim komentarima, što je započeo vezni100, NEZNANJE je katastrofa za društvo ali u kombinaciji s nemoralom, neodgovornošću, bahatošću.... je ubitačno:

Koja je razlika između upravljanja i vladanja?
Onoga tko upravlja kao prvo biramo po kriterijima znanja, kao drugo i najvažnije kontroliramo ga i kao treće mora snositi odgovornost za posljedice.
Vlasnika ne biramo, njega „bira“ vlasništvo. A što je sa vladanjem i vladarima. Ako smo nekoga birali i potom mu prepustili pravo vlasništva - dakle vladanja onda smo u velikoj „gabuli“. Dali smo mu imovinu na upravljanje, a da pritom nismo postavili osnovne zahtjeve upravljanja:
1. da ima znanje i da zna upravljati
2. ne kontroliramo ga i
3. ne zahtijevamo da snosi odgovornost.
Praktički on ne upravlja (jer nema potrebno znanje), dali smo mu da vlada. Neograničeno, bez kontrole i odgovornosti. Kako ne raspolaže ni elementarnim znanjem potrebnim za upravljanje nije čak ni svjestan svojih djela kao ni posljedica.
Samo zahvaljujući znanju kojim raspolaže i samo u granicama tog znanja čovjek može da se uzdigne do svijesti o vlastitom djelovanju i da preuzme odgovornost na sebe. (Max Weber)
anakonda
29.6.2011. 9:51
jin1 20.10.2008 7:58:35

Ta gospođa (Čavlović)j e u stvarnosti nedosljedna osoba i čudi me kako stalno napada nečiji posao a da pri tom ne nudi adekvatna riješenja, mislim da je taktika loša jer nama građanima je bitno da se stvari ipak riješavaju a da ne stoje godinama kao što je dosada. Slučajno sam od prijatelja koji radi na poslovima u grdau čuo da Palaču Pejačević gradonačelnik forsira i da je već dogovorio niz sastanaka u min kulture i osigurao određene potpore od ostalih ministarstava. Mislim da treba malo sačekati pa ćemo onda vidjeti što će se dogoditi a tada će se otvoriti i prostor za kritiku jer ovo bi bilo u ovom trenutku čisto politiziranje.
vezni100
29.6.2011. 9:33
Eto vidite dragi kolege, sve polako dolazi na vidjelo. Prije neki dan afera Ina-Mol, danas ovo, itd,itd, mogli bi nabrajat. Stvarno jadno kad skužiš da u našoj državi istaknuti politički čelnici rade takve stvari. I onda Jaca kaže da institucije rade svoj posao. Pa neznam tko predstavlja te institucije?? Krave, konji, mačke, psi,ili...? Ma ljudi ih predstavljaju, ljudi moji kolege, ili točnije rečeno političari. A iz ovog članka se vidi kakvi su to ljidi. Zabrinjavajuće???? Otprilike prije 2-3 mjeseca Drele na narodnom veli:"stvarno me je strah živjeti u ovakvoj državi kad vidim koliko malo znanja je vodi". Eto još jednog primjera u prilog tomu.
zigi7darko
29.6.2011. 8:36
Neviđeni sumrak morala, sve istinske vrijednosti su marginalizirane. Molim lijepo da mi se kaže kao čovjeku koji ni na koji naćin ne želi sudjelovati i nije nikada sudjelovao u političkim lakrdijama, pa kome je lijepo živjeti tako!? Pa kako i onaj koji "ima" može spokojno spavati ako njegov "Mitmensch" nema? Za očekivati je da će se taj njegov susjed danas ili sutra pobuniti, ako istinski želi svojoj obitelji obitelji stvoriti uvjete za normalan život, a nema šanse za to. Pa zar nas povijest to nije naučila!
anakonda
29.6.2011. 8:13
kad tome dodamo i ovo, onda dobijemo pravu sliku o virovitici:

ROKS23.10.2008 8:52:45

Eto me braćo crvena! Znam da sam vam falio al sve ćemo to nadoknaditi, ne brigajte brigu. ŽIVIO DRUG TITO!!!!!!!!!! Jeste išli na bežaniju na Drvau sa starim partizanima? Već sam se pobojao da će se utopiti netko od vas, teži ste od olova zbog para koje ste nakrali zadnjih 50 godina al nek ste vi meni živi i zdravi.
Ajmo Crveni, molim da mi se nabroji 10 projekata SDP-a naše županije a koji se po vama trebaju provesti u iduće 4 godine? Samo bez floskula da ćete smanjiti nezaposlenost jer je to zajednički cilj svih stranaka bilo koje boje i stavova. Ajmo bando, konkretno!!!!

jesu li baš svi političari isti????????
nicko
29.6.2011. 8:10
pitanjce
koje ispite treba položit da od više švelje postaneš direktorica il pročelnica il tak nešt?
recimo da imam ambicioznu poznanicu
Obrtnik
28.6.2011. 22:06
di je sad onaj što svršava na bmw? bmw-nešto? de da sad pročitamo jednu njegovu umotvorinu(stranačku frazu)
anakonda
28.6.2011. 21:53
hvala nicko

evo još jednog bisera:

jin1
Meni se gade lopovi iz SDP koji su također imali svoju Fimi mediju iz MUP je tvrtka Public Image vlasnika Borisa Maleševića dobila direktnom pogodbom 24 milijuna kuna za promiđbu kampanje sigurnost u prometu i gle čuda ta tvrtka je radila kampanju SDP. A što je sa tvrtkom Ivana Račana koja radi medijske promiđbe i koliko je novaca dano iz Euroherca u zamjenu za pogodovanje otvaranja stanica z tehnički pregled gle čuda koja je opremala tvrtka Gordane Sobol ugledne zasupnice iz SDP čiji je muž SDP dobio godinu i pol zatvora zbog malverzacija u MUP gdje je bio pomoćnik ministra.
To treba Uskok istražiti a gdje su malverzacije sa novcem na lokalnom nivou gdje je gđa mora odgovoriti članovima SDP gdje je 300 000 kn baš me zanima i tko su bili sponzori. A ono o obiteljskom nasilju je isitna jerto cijeli grad bruji o tučnjavama u obitelji saborske zastupnice. A sirotan tajnik primjer radničke klase vozi bmw a tu pljujete po drugima i govorite kako ste pošteni. Fuj sram a vas može biti ali kako sam čuo imati će policija i uskok što raditi s vama jer afere se tek otvaraju. Svatko će u ovom gradu odgovarati za ono što je napravio ali svatko a ne samo neki dragi moji pošteni komunisti.
nicko
28.6.2011. 21:50
evo link na članak koji anakonda spominje:
www.virovitica.net/nada-cavlovic-smiljanec-stojim-iza-svake-rijeci/8946/
koji je to umobolni imecil, nebi mu dao da metlice čupa
e neš još dugo
anakonda
28.6.2011. 21:36
ukucajte naslov na google:
Nada Čavlović Smiljanec: Stojim iza svake riječi

da vidite bisere jin1


ovo isto vrijedi i za komentatore koji druge oslovljavaju sa budalama, volovima...
neznam zašto ali mi nešto nedostaje.....a da, nedostaju komentator "5 u 1". čudno, u svakom loncu je poklopac.
Lj. R. Weiss
28.6.2011. 19:55
Zbog svega što se dogodilo Siniši Prpiću, a događalo se i meni, zbog mojih stavova u kolumnama, zalažem se da se što više nas potpisuje na portalima punim imenom i prezimenom. Time što se otkrivaju sramotni slučajevi kleveta, prijetnji i vrijeđanja, a nastavlja polemiziranje s nickovima, malo ćemo demokratizirati odnose u državi, Županiji i gradu. Imamo i slučajeva, do prije nekoliko dana, da jedna osoba koristi više nickova!
Što više otvorenosti i građanske hrabrosti u dijalozima, to više demokracije!
nicko
28.6.2011. 18:27
Evo jedna za jan1
www.youtube.com/watch?v=lWsuVuw5JO4
mastermind
28.6.2011. 18:04
Policija je zna se čija igračka...
MMMM
28.6.2011. 17:03
Nadam se da će se zbog svih događanja u prošlih par mjeseci neki ljudi opametiti i pokazati da ipak još može postojati pravna država. Prema svima bi zakon trebao biti isti, bez obzira na kojem je položaju u kojoj stranci.
Tomo
28.6.2011. 16:53
Nevjerovatno ... zaista mi je drago što sam napustio HDZ ... pa ovo ne da je strašno, več brutalno
Obrtnik
28.6.2011. 15:27
ovo je već stvarno jadno,pa koliko treba da se narod probudi??
guru
28.6.2011. 14:28
Bravo Prpiču !
Tko još u ovoj Virovitici ima znanja i snage suprostaviti se ovoj HDZ-bagri. Sve novine pisale o Fima Mediji i Kiri i 17000000 kuna a on jadan šta će pa udari baš po Prpiću i štedišama.
Da smo pravna država odavna bi se rasplelo klupko oko štedne, a i Kiro bi zbog Fima Medije bar bio u pritvoru zbog opasnosti da ne ponovi kazneno djelo.
Kiro ako je od tebe kao gradonačelnika previše je jer svaki treči stanovnik Virovitice nije u HDZ-u pa da je imao priliku postati lopov.
zagreb
28.6.2011. 13:47
većina poštenih građana od pet legalnih pljčki ove države izgubila je bar jednom a to su:
1.stara devizna štednja
2.kozalting Frize
3.Dionice banaka koje su propale
4.Zanatska štedna zadruga
5.novi ovršni zakon koji omogućuje lopovima koliko hoće.
Ako smo pljačkani legalno najmanje pet puta koliko će naši lopovi nama još uzeti a onda oni iz EU,
Mislim da se građanima Lijepe naše crno piše u EU jer nas tamo čekaju novi nepoštenjaci!
Feral
28.6.2011. 13:46
Jel su jan 1 i roks išli na isti komunikacijski tečaj ?
mika
28.6.2011. 13:17
Ima jedna stara izreka koja glasi:"LOPOV MISLI DA JE SVAKO LOPOV" Čini mi se da je tako mislio i jan1.
Koliko ja znam ima puno ljudi u štednoj zadruzi koji su legalno stekli novce i dali ih na oplodnju u štednu pa su popušili zato što su vjerovali u pravnu državu.
SIDRO
28.6.2011. 13:09
Čestitam Prpiću!!!
Dosta je tih poštenjaka a sad bi trebalo dotičnom gosp. postaviti nekoliko pitanja imovinske naravi!


Još iz kategorije Virovitica