Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Virovitica

Kirin: "Pecekov postupak je politički čin"

        28.07.2003.         2296 pogleda
Kirin: "Pecekov postupak je politički čin"
VIROVITICA, 28. srpnja - Traženje ministra za obrt, malo i srednje poduzetništvo Željka Peceka da milijun kuna namijenjenih uređenju virovitičke industrijske zone, koji već dvije godine stoje na gradskom računu, sada hitno vratimo Ministarstvu ne mogu tumačiti drugačije nego kao politički čin kojemu je cilj da pokaže kako je ova gradska vlast nesposobna. No, žao mi je što pri tome ministar, niti njegovi stranački kolege, nisu razmišljali da će takvim postupkom manju štetu nanijeti meni kao gradonačelniku i mojim suradnicima, a da će pravu štetu od toga zapravo imati građani ovoga grada - tako je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ivica Kirin, komentirao dopis kojim se traži povrat novca i izjave ministra Željka Peceka, izrečene na prošlotjednoj konferenciji za novinare (više>>>).
Konferenciju za novinare, na kojoj su bili i njegov zamjenik Zvonimir Šimić i predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Lanšćak, gradonačelnik Kirin je sazvao, kako je rekao, da bi ispravio krivu sliku koja se stvorila o suradnji aktualne virovitičke gradske vlasti s državnim institucijama.
Kazao je kako industrijska zona još uvijek nije riješena jer nisu do kraja razjašnjeni i sređeni imovinsko-pravni odnosi, ali da je zatražio pomoć Državnog odvjetništva, koje ubrzano rješava taj problem i do rujna, najkasnije listopada, uređenje zone bi moglo početi jer projekti uređenja postoje.
"To sam rekao i ministru Peceku kada smo razgovarali", tvrdi Kirin. Kaže da je sada poslao službeni dopis ministru za razgovor i susret i da će pokušati dogovoriti razumno rješenje, koje neće ići na štetu građana.
Na izravno pitanje ima li to veze sa slučajem koji se stvorio oko posljednje sjednice Županijske skupštine kada se tvrdilo da gradonačelnik nije na sjednicu pustio zaposlenika Gradske uprave i županijskog vijećnika Vladimira Kiša (više>>>), gradonačelnik je samo ponovio ocjenu da je traženje da se novac vrati "politički čin, koji ide na štetu svih građana Virovitice".
Iznenađenje ovim postupkom Ministarstva izrazio je i predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Lanšćak, koji tvrdi da se taj problem mogao riješiti i ranije, a zamjenik gradonačelnika Zvonimir Šimić je ocijenio da je počela predizborna kampanja, te priprijetio da će, ako se problem ne riješi, HSP, koji je do sada bio konstruktivna oporba u Županijskoj skupštini, "okrenuti pilu".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica