Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Dossier Fimi media

Kirin: Nisam kriv

  večernji.hr           07.03.2014.         1852 pogleda
Kirin: Nisam kriv

Nisam kriv - kazao je Ivica Kirin, bivši ministar policije i aktualni HDZ-ov gradonačelnik Virovitice, kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje u jednom od krakova Fimi medije.

USKOK tereti Kirina za zloporabu položaja, tešku oko7,5 milijuna kuna, jer je kao ministar policije omogućio da MUP sklopi poslove s Fimi medijom. Ti su poslovi, prema optužnici, poslužili za izvlačenje novca za HDZ.

Željka Mostečak, zamjenica ravnatelja USKOK-a, u svom je uvodnom govoru kazala da će izvođenjem materijalnih i personalnih dokaza USKOK dokazati kako je optuženi počinio to zašto ga tereti.

S druge strane, Višnja Drenški Lasan, braniteljica Ivice Kirina, smatra da će USKOK teško dokazati optužbe protiv Kirina. Ona je u svom uvodnom govoru navela da je ta optužnica, kako je kazala, utemeljena na nezakonitim dokazima, jer je, kako tvrdi, USKOK na umjetan način stvorio spis. Objasnila je da je tijekom istrage Kirin bio obuhvaćen istim istražnim nalogom kao i Mladen Barišić i Nevenka Jurak, kojima se sudilo u aferi Fimi media. Kako je njih dvoje USKOK predložio za svjedoke u ovom postupku, Kirinova braniteljica smatra da nije riječ o zakonitom dokazu jer njih dvoje još nisu pravomoćno osuđeni, a razdvajanjem postupaka USKOK je, ponovila je Kirinova braniteljica, na umjetan način stvorio novi spis.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Loco
7.3.2014. 18:32
@drug, a krivi su i vozači koji voze,eventualno "68" km na sat na dijelu ceste gdje možeš, voziti mirne duše stotku, da nikoga ne ugroziš. No, olakotna je okolnost da ipak možeš proći u pola cijene! Ma divota! Tko je kriv mora platiti,a nema veze što djeca nemaju za kruh. Takve "teške" stvari,zaista se moraju sankcionirati,a milijune će
već nekako odvjetnici "pravno"urediti. Svi iz policije van na ceste,ali niti slučajno negdje preventivno djelovati, bez visokih kazni. To je nama naša borba dala.
drug
7.3.2014. 12:39
Nema sumnje. Odvjetnica je dala čvrste dokaze. U ovoj su državi krivi jedino biciklisti i pješaci jer su ulovljeni na licu mjesta.


Još iz kategorije Dossier Fimi media