Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Dossier Fimi media

Kirin nije došao na svoje prvo suđenje za Fimi mediju - Važnije mu putovanje

  Kruno Kartus/T-portal           21.11.2013.         4106 pogleda
Kirin nije došao na svoje prvo suđenje za Fimi mediju - Važnije mu putovanje

Bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin danas nije došao na pripremno suđenje na Županijski sud u Zagrebu, prvo po redu nakon što je taj sud u listopadu potvrdio USKOK-ovu optužnicu. Kirinova odvjetnica Višnja Drenški Lasan kazala je da je optuženik bio spriječen zbog službenog puta. Novo ročište zakazano je za 17. siječnja 2014. godine.

'Promptno i na vrijeme smo dostavili dokumentaciju o putu', rekla je tportalu Višnja Drenški Lasan.

Ivicu Kirina, nekadašnjeg HDZ-ovog ministra unutarnjih poslova u Vladi Ive Sanadera, sada gradonačelnika Virovitice, USKOK tereti da je u razdoblju od 2006. do 2008. sklapao protuzakonite poslove MUP-a i Fimi medije iako je znao da tim putem državni proračun ilegalno financira HDZ.

Tako je, smatra USKOK, promidžbena kampanja za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, MUP stajao 1,1 milijun kuna, a Kirin ga je sklopio izravnom pogodbom. Fimi medija nije ispunila ni sve obaveze iz ugovora. Jedan javni natječaj krajem kolovoza 2006. poništio je, nakon što je natječajnu dokumentaciju preuzelo 17 tvrtaka i posao dodijelio Fimi mediji, izravnom pogodbom.

Sanaderova je vlada kasnije 2007. povećala sredstva za promociju, a Kirin je te godine Fimi mediji isplatio ukupno 16,1 milijun kuna.

USKOK smatra da je takvim postupcima bivši ministar policije državni proračun oštetio za barem 7,5 milijuna kuna zbog čega je njegov slučaj izdvojen kao poseban od onog u kojem su bivši premijer Sanader i HDZ. U tom postupku bio je svjedok.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

razr25
27.11.2013. 14:45
mislim da je degutantno bilo što komentirati više o tom slučaju ,jer je to sve skupa smiješno kao što nam je smiješna ova nasa jadna država cirkus od sabora,suda,sudaca itd...država gdje sirotinju hapse za kikiriki a bogataši šetaju na slobodi i sprdaju nam, se sramota....
mirovnjak
25.11.2013. 20:42
@Francek.
Prvo isprika za laprdanje.
Drugo prijateljstvo je u ovom slučaju dugi niz godina i obostrano pošto jednog nema prepustimo to vom drugom.
Treće dr Nikicu poznam još iz Metkovića preko zajedničkog prijatelja jednog doista velikog čovjeka nažalost i on je pokojni. I znam o njemu puno više od tebe, puno više pozitivnog
Četvrto slažem se da nam je pravosuđe loše, ali ja podržavam dvije maksime za loše pravosuđe:
1. Od lošeg suda samo je lošije suđenje izvan suda.
2. Bolje je dvojicu krivih osloboditi nego jednog nevinog osuditi.
francek
25.11.2013. 10:23
G. Mirovnjak !
Očito da Vaša partijska i osobna finoća prestaje odmah , čim Vam se dotakne Vaše "poštenje" . Odmah se upecate i pokazujete vaše pravo lice ( npr. laprdanje ) ? Vaši su partijski drugovi poslali bezbroj anonimnih ( i potpisanih ) kaznenih prijava ,oblatili velik broj časnih i poštenih ljudi ,samo da bi se nekako domogli barem dijela vlasti, a sudske su presude bile uglavnom oslobađajuće ?Zar Vi mislite da je poruka javnosti od slučaja "Lekx Perković " luk i voda ? Znajući "majstore " koji su u stanju pljunuti u lice i istinskim svjetskim velesilama,zaista bi bilo smiješno DORH-u dostavljati bilo kakove dokaze , jer znamo gdje bi oni završili.... I za zaključak , kako to da je jedan premijer ( pokojni ) imao tako dobrog prijatelja u "sumnjivom ) dr. Nikici Gabriću ?
mirovnjak
24.11.2013. 19:10
Vidiš Francek, Gabrić možda zna da bi ga na uskoku pitali, a tko je tada bio šef Hrvatskog zavoda za zdrastveno osiguranje, pa bi mu bilo neugodno reći Nikica Gabrić.
Za to je lakše laprdati po medijima.
mirovnjak
24.11.2013. 16:35
Francek!
Pročitaj napisano. Tamo lijepo piše "do sada optuženi ili osuđeni"
Ja pozivam i Gabrića i sve Gabriće da to što imaju umjesto novinarima predaju uskoku ili odvjetništvu, pa ako ne dobiju odgovor od mene će kao prvog dobiti podršku da prozovu odvjetništvo zašto ćuti.
Znaš moj Francek za laprdati ovako po portalima ili televizijama ne trebaju dokazi, bog zna kakvi, ali kod uskoka ili suda ipak trebaju.
Za to stojim kod onog što sam na stotine puta rekao lopov ima i prezime, a da bi se nekom reklo da je lopov trebaju dokazi.
francek
24.11.2013. 10:08
@mirovnjak !
Ako još niste oboljeli od amnezije sigurno se sjećate nastupa dr.Gabrića kod Stankovića u partijskoj dalekovidnici i njegovoj emisiji "nedjeljom u dva".Tada je dr. Gabrić ispričao kako je prenio tadašnjem pok. premijeru ( danas pokojnom ) da je u jednom javnom natječaju u bolnici "zamračeno" 2.5 mil. kuna. Reakcija tadašnjeg premijera bila je: "ma ostavimo to Nikice, to je naš čovjek".Da ne pričamo o jednom bivšem predsjedniku kojemu je "prijatelj Slovenac" posudio novac za kupovinu dva stana, pa ako ne bude mogao vratiti ,nikome ništa , sanaciju Riječke banke sa 100 mil. kuna, slušanje glazbe bilo gdje u državi i plaćanje "glazbarine" itd. itd.... Jesu li svi ovi iz iste partije ili stranke...???
mirovnjak
23.11.2013. 16:05
@Francek!
"Jedino što je zajedničko svim lopovima je mogućnost ulova plijena"
Ovu tvoju rečenicu 5 puta potpisujem.
Lopovi uvijek tvrdim imaju ime i prezime to sam na stotine puta na ovom portalu napisao, ali to ime i prezime pripada nekim skupinama, strankama ili su solo igrači.
No tko je kriv što velika velika većina tih imena i prezimena do sada optuženih ili osuđenih pripadaju jednoj stranki.
Komentatori sa ovog portala sigurno za to ne snose krivicu.
francek
23.11.2013. 12:09
G. Mika !
Vaša ocjena o dopuštanju pljačke članovima HDZ-e očito ima ideološki predznak ! Kako bi naša domovina još uvijek bila stabilna i čvrsta kad bi to zaista bila istina ? Jedino što je zajedničko svim lopovima je mogućnost ulova plijena...Šta mislite ,zbog čega su mnogi "iskusni politički vukovi" iz SKH odmah pretrčali u HDZ - u ?
fitilj
22.11.2013. 23:38
Možda je Kiro otišao na nova snimanja ta Yubito.
www.youtube.com/watch?v=5WzJokQPErw
nadakon
22.11.2013. 18:01
Zanimljiv prilog..ture,ture kako si mogao svom šefu reznuti toliko godinica..jako zanimljivo ali ništa čudno šta se je tih godina izdešavalo..
siniša prpić
22.11.2013. 17:45
Pogledajte neke izjave i "likove" u prilogu. Osobito poslušajte V.Š.Ožbolt......, na samom početku.

youtube.com/watch?v=G2djGPowTmg
guru
22.11.2013. 15:54
Veoma interesantni zakoni ili odluke sudaca?
Ako osumnjičenik ne dođe na sud određuje se drugi termin.
Kad se ne odazove svjedok slijedi kazna.
fitilj
22.11.2013. 8:46
A da nije Kiro nakon što si je skinio plaću otišao u Mađu kupovati špeceraj.
mika
22.11.2013. 7:40
Kad je Tuđman stvaro državu onda se obračao narodu i molio za pomoč, obečavao i brda i doline narodu, kad ju je stvorio dozvolio je samo HDZ-ovcima da je poljačkaju. Više nego sramota!
kišni
22.11.2013. 7:34
a možda je išao u švicarsku da vidi jel mu paše neki internat jer kod na ak si iz dobre porodice ne ideš na sud zato kaj si napravil neku pizdariju neg te pošalju u švicarsku pa si ti misli hočeš li opet napraviti nešto što ide na štetu hrvatske inače u švicarskoj grozno slabo se jede, moraš skijati, moraš ići na kojekakve partije baš grozno.
Sulejman veliki
21.11.2013. 21:07
Čuj "put u inozemstvo".
Jebate, Virovitica je toliko bitna inozemstvu i Kirin tako često putuje izvan granica da nije čudo što je na put morao baš danas. To je sigurno dogovrio još u siječnju i sada nije mogao otkazati jer znate kako su inozmestvu precizni i točni.
Fabijan
21.11.2013. 20:39
Navodno je službeni put izvan granice drage mu domovine. Možda dogovara kakve poslove za ispravljanje krive Drave i financijske dubioze u koju nas je uvalila virovitička domoljubna elita...
nadakon
21.11.2013. 20:05
Ma molim vas pa zašto vrijeđate bać jozinog prijatelja pa on to sigurno nije napravio..nedaj bože jel tako bać??
Sulejman veliki
21.11.2013. 20:05
Eto ti domoljuba! On voli Hrvatsku? Da je voli i poštuje, da priznaje institucije pravne države nebi od njih bježao. Junačina!
Volio bih da bać joza ovo prokomentira.
atma
21.11.2013. 19:37
Kiro još jednom dokazuje da ne poštuje institucije pravne države. Istini za volju, ni pravna država to ne sankcionira na primjeren način. Ovo je dobar pokazatelj u kakvoj "pravnoj državi" živimo. Žalosno i sramotno!
siniša prpić
21.11.2013. 19:29
U državi u kojoj se zbog višemilijunske krađe dobivaju kazne guljenja krumpira, ili se pak kazne za usmrćivanje u automobilskim nesrećama odrađuju igrajući golf, sve je moguće.
Mislim da se kod optužbi za zlouporabu položaja, u kojima je nestalo više milijuna kuna, ne može dozvolitim optuženom da napušta R.H.. Sporost provođenja cijelog postupka granići s perverzijom.
Bruka je to za naše pravosuđe.

freeman
21.11.2013. 19:21
danas put, sutra prehlada, pa onda neznamšta i polako godinice idu, pa izuzeće suca, pa ovo pa ono i gotovooooooo, samo u našem pravosuđu moguće...


Još iz kategorije Dossier Fimi media