Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitica

Kirin: Cijeli je sustav zakazao u slučaju Fimi medije

        28.09.2011.         3900 pogleda
Kirin: Cijeli je sustav zakazao u slučaju Fimi medije

Virovitički gradonačelnik i bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je danas na aktualnom satu gradskog vijeća da je cijeli sustav zakazao u slučaju Fimi medije u kojemu je on osumnjičen da je za ministarskog mandata s tom tvrtkom sklopio ugovore vrijedne 26 milijuna kuna.

Na izjavu vijećnika Hrvatske stranke pravne države (HSPD) Siniše Prpića kako je, dok je bio ministar unutarnjih poslova, zakazao jer nije reagirao na anonimne prijave protiv bivše HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević, Kirin je rekao da je anonimna prijava bila posao za državno odvjetništvo i ravnatelja policije, a ne ministra, te da se zbog toga ne osjeća krivim.

"Slažem se s vama da je cijeli sustav zakazao kao i u slučaju Fimi medije. Državne su službe trebale odmah istraživati kad su vidjele da se novac iz državnog proračuna izvlači u privatne tvrtke, ali ne treba o tome govoriti dok traje postupak", naglasio je Kirin.

Na Prpićev upit jesu li tvrtke u gradskom vlasništvu poslovale s tvrtkom "Ideo projekt" d.o.o. koja je u vlasništvu, kako je rekao, supruga bivše HDZ-ove blagajnice Zlatka Pavoševića, gradonačelnik Ivica Kirin odgovorio je da je gradsko komunalno poduzeće "Virkom" 2004. sklopilo ugovor o stručnom savjetovanju za smanjenje troškova u javnoj plinskoj mreži s obrtom "Pavo" koji je, kako navodi Kirin, bio u vlasništvu Zlatka Pavoševića.

Kirin je rekao da je gradska tvrtka "Virkom" za savjetodavne usluge platila oko 70.000 kuna te da su obavljenim poslom bili zadovoljni.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

nicko
20.5.2013. 2:50
čestitam
neboder
2.10.2011. 14:22
Ovakve izjave su iskazi nedefiniranog čovjeka, čovjeka sa dva lica koji s jedne strane nemilosrdno troši naš novac ne pitajući za cijenu, jer što je veći iznos više će on imati za sebe, a sa druge strane proziva sve koji su se okoristili iz svih tih malverzacija i afera, što je i u pravu. Već odavno se trebao maknuti sa vodeće funkcije. Ali ne, on i dalje grije stolicu u gradskoj upravi. I tko zna šta sad radi i kakve reklame i u kojem iznosu sad plaća, a sve to od našeg novca.
2.10.2011. 8:47
Kada se za koju godinu otkrije izvlačenje novca iz gradskog proračuna biti će spreman isti odgovor/opravdanje "cijeli sustav je zakazao".
Nemoralno je i sramota za sve nas da osobe dokazano nepoštene i nemoralne praticipiraju u vlasti na bilo kojem nivou.
Nasuprot tomu, pravo je građana izabrati koga god žele pa i lopova.
No, osobno me zanima kako se osjećaju oni koji sa ovakvim i dalje drže ruke u pekmezu? Misle li možda da mogu imati povjerenja u onga tko "na prvu" izdaje drugove u lopovluku i pere ruke od svega?
maky_horzic
1.10.2011. 19:06
LOPINA, mučko đubre kako mamić kaže, razbojnik.
A hoda po gradu kao da je osloboditelj, eno ga i na fotkama u kazalištu s prvim likom murije naše, i to je zakon, pravna država, pa nevjerujem ni muriji, s njim jede i pije, i onda još oni provode zakon????
Nemam riječi, u posljednje vrijeme veće govno u ovoj našoj bari od države nije isplivalo, i dok ja čekam da se govno rastopi i potone, ono i dalje non-šalantno pliva i smrdi sve jače i jače, i kiti se poreznim novcem, fali branitelje što sam nikada nije bio, obećaje, laže poput šibicara i kljuca po gradu praveći se važan.
Bome nam se podsmjehuju kad negdje dođe, nema šta policijo moja, radi se poso pravi.
Neznam samo kako njegova imovina nije provjerena ili je a da sve štima, pa svi znaju di se ovaj muljator kreće, što radi, i da je svima jasno odakle mu sve ovo, a 92 nije imao za tvinove klompe, stvarno nerazumijem, kome da se to prijavi???
Uskoku, Dinku Cvitanu, Turudiću, pa kao da su svi dobili vikendice u milanovcu i okreću janjce skupa, a ti narode cuclaj motku.
KIRINA U ZATVOR!!!!!!!!!!!
JACA u starački dom, ako može ovaj kod nas novi što samo što nije banuo, a jopa, on će ostati u gostioni, ionako neće još dugo....
siniša prpić
1.10.2011. 18:45
@neboder, to se zove memorija..., pored tolikih firmi s kojima su poslovale virovitičke gradske tvrtke, gradonačelnik se bez problema sjeti kako se zvala tvrtka Zlatka Pavoševića. Čak se sjeti i iznosa od 70.000 kuna....
neboder
1.10.2011. 13:25
70000kuna za savjetovanje???? Zanimljivo kako je Kirin upoznat sa svim tim tvrtkama (obrtima) koje masno naplaćuju svoje usluge. Ima tvrtki na našem tržištu koje rade po tržišnim cijenama, ali one ne uplaćuju u privatne đepove lokalnih vlasti, pa zato nisu ni zanimljive i sa njima se ne posluje.
virojoza
30.9.2011. 16:53
- "Bivši ministar policije Ivica Kirin pod istragom je Uskoka zbog sumnje da je, dok je vodio MUP, Fimi mediji dao 26 milijuna kuna."
- "Kako smo doznali iz izvora bliskih istrazi, propituje se poslovanje MUP-a sa Fimi-Mediom, u kojem se u nekoliko godina obrnulo 26 milijuna kuna uglavnom kroz razne medijske kampanje Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. Najviše tih poslova ostvareno je u vrijeme Kirinova mandata koji je ministar postao 12. srpnja 2005."
- "Prema dosadašnjim materijalima prikupljenima u istrazi bivši ministar policije i aktualni virovitički gradonačelnik, Ivica Kirin najizgledniji je kandidat da uz Mladena Barišića, zasad bude najviši državni dužnosnik povezan s aferom “Fimi-media”."
- "“Ceh” za potrošenih 26 milijuna kuna državnog novca potrošenog na promidžbene kampanje MUP-a koje im je provodila Fimi-media ili s njom povezane tvrtke mogao bi platiti, kako je zasad najizglednije, Ivica Kirin."
- "Afera Fimi media: Kirin će dobiti oprost ako oda vrh piramide"
- "Bivši ministar policije, Ivica Kirin trenutačno je u ozbiljnim pregovorima s USKOK-om ne bi li si ishodio takozvanu “oprosnicu”. Riječ je o tome da je Kirin spreman u potpunosti priznati kako je iz MUP-a izvlačio novac za Fimi mediju i pritom razgoliti okolnosti pod kojima je pristajao na štetnu “suradnju” s marketinškom tvrtkom Nevenke Jurak, bliske prijateljice Mladena Barišića, šefa Carine i HDZ-ova rizničara. Zauzvrat bi se Kirin riješio statusa osumnjičenika protiv kojega je izvjesno otvaranje istrage i dobio bi status svjedoka. U USKOK-u, međutim, doznajemo kako pogodba s bivšim ministrom koji je na račun Fimi medije temeljem fiktivnih ugovora plasirao oko 17 milijuna kuna, neće ići baš glatko."
- "Kirin je u USKOK-u ispričao da je “poslovanje” MUP-a s marketinškom tvrtkom Nevenke Jurak inicirano na isti način na koji je išlo i ono s državnim tvrtkama poput HEP-a, HAC-a, HPB-a... Barišić je, kazao je Kirin, bio osoba koja je izravno zatražila da se sklope ugovori s Fimi medijom. Kirin je usto rekao kako je pristao raditi po Barišićevu nalogu zato što je iza šefa Carine stajao autoritet bivšeg premijera Sanadera."
- "Bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin preko Fimi medije, marketinške tvrtke u vlasništvu Nevenke Jurak, iz MUP-a je izvukao više od 17 milijuna kuna! Novac je isisan iz Ministarstva policije tijekom 2007. godine, i to na ime promidžbene kampanje Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama."
-"Riječ je o tome da je 2006. godine bio raspisan natječaj za pet kampanja u sklopu provođenja Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, a vrijednost posla bila je 9.924.000 kuna. Javilo se sedamnaest društava, no Kirin je iznenada, bez ikakva stvarna razloga, 28. kolovoza 2006. godine donio odluku o poništavanju toga natječaja.

Kad su istražitelji u USKOK-u Nevenku Jurak pitali o pojedinostima izvlačenja novca iz MUP-a, rekla im je da vjeruje kako je Kirin poništio natječaj samo zato da bi ona dobila posao koji joj je bio obećan.
Da je tome tako govori podatak da je Kirin 16. travnja 2007. godine vrijednost kampanje za sigurnost prometa povećao na 16.124.000 kuna, a već za tjedan dana, 24. travnja 2007. godine, donio je odluku da se prihvaća ponuda Fimi medije od 16.123.977,50 kuna."
- "Jedan u nizu slučajeva kupnje bez objave javnog natječaja jesu i policijske jakne. Kirin je odlučio mimo natječaja kupiti čak 4000 vodonepropusnih jakna. Svaku je prije četiri godine MUP platio oko 1500 kuna."

("SVATKO JE NEVIN DOK MU SE NE DOKAŽE SUPROTNO...")
guru
30.9.2011. 10:56
Jao nama kad čovjek koji je bio ministar kaže da je sustav zakazao. Pa on je i danas dio tog sustava . Gdje mu je savjest što ne odstupi a ne da čita pjesme Majke Tereze.
JANJA
29.9.2011. 18:37
HSZ juće na saboru proziva neke ljude iz oporbe da zbog saobračajne nesreće daju ostavku jer su nemoralnog ponašanja a kirin mrtvo hlano još djeli lekcije.sva sreće što neće imati stranačkog zaštitnika pa da sve ode pod tepih.nebi mu bio u koži.što je on napravio sramota je za njegova pokoljenja.uživaj kiro i ostali istomišljenici ima pravde i ima boga.
senior
29.9.2011. 16:21
Pa upravu je Kiro!
Sustav je zaista zakazao, njemu olakotna okolnost jer to zakazivanje sustava štiti ga od progona.
No nikoga sustav ne štiti od političke i moralne odgovornosti.
No ovdje nije zakazao sustav već ljudi u sustavu od Premijerke do najnižeg dužnosnika i oni sami sebe štite i to po sistemu "NAPAD JE NAJBOLJA OBRANA" I "SVI SMO ISTI"
SIDRO
29.9.2011. 13:27
Mislim da je kutija to jako kvalitetno objasnio samo ima još takvih u VPŽ!
kutija
29.9.2011. 13:13
Normalno da je sustav zakazao kad u ovoj državi postoje dvije države. Druga se zove mafijaška država koju je stvorila mafija. Za tu mafijašku državu ne vrijede zakoni pravne države Hrvatske. Svi smo svjedoci da je tome tako jer je jedan "đubretar" izjavio i to u našem parlamentu da nismo svi isti i da nemamo svi ista prava.
Obrtnik
29.9.2011. 13:07
jel ovo neka zajebancija?? ovo obrazloženje?
ma to mora da je neki vic,jer takvo što ne može biti ni u Alan Ford stripu
mastermind
29.9.2011. 12:11
Ovo je nevjerojatno gdje mi živimo. Kad je izbila afera Kirin jedan dan govori da je sve radio časno i odgovorno, drugi dan prizna da su muljali...pa najmanje što bi se u svakoj normalnoj državi dogodilo je ostavka radi laganja biračima, a da ne pričamo o nenamjenskom trošenju novaca poreznih obveznika!
mošapijade
29.9.2011. 10:59
kirine SRAM TE BILO
Feral
29.9.2011. 7:28
Vjerovali ili ne
Kiro koji je sam priznao da je po nalogu uplaćivao ogromne iznose fimi mediji , kaže da je sustav zakazao. Ali tu je u pravu jer je upravo on dokaz tome.
maky_horzic
28.9.2011. 22:50
U japanu se od sramote strojovođe vlakova ubijaju ako zakasne minutu, što je dakako ipak prejako, no naš se Ivek ne osjeća nimalo krivim što je kao ministar upleten direktno u aferu od 28 milijuna kuna "našeg" novca.
Fuj, debelokožac, amoralist, uhljebljivač i pravi ravnodušnik po pitanju hrvatskih građana.
Danas sam ga vidio kako sjeda u svoju škodicu kupljenu također našim novcem, zapremine benzinskog agregata 3 litre, s duplim bregastim vratilom, 6 cilindara, i prekrasnom žeđi za benzinom.
Ogromno osiguranje za ovaj, po klasi snage (250-300 ks ), luksuzan automobil također plaćamo mi koji kopamo po kontenerima, ostajemo bez posla, samnjenih plaća i "vezanih" ruku.
Toliko o štednji, borbi protiv korupcije i brigi ove izdajničke postave, s Kirom na čelu u našem gradu.
Po mome skromnom mišljenu, za takvo ponašanje, i naknadno iskazivanje gore navedenog stajališta, trebalo bi ga zatražiti da napusti našu sredinu, da se ne sramotimo činjenicom kako se jedan takav pokvarenjak deklarira kao Virovitičan.
nano
28.9.2011. 22:20
Sustav nije zakazao, isti je radio kao švicarska ura, problem je što je taj sustav bio dio zločinačke organizacije, kotačić tog sustava je bio i meni drag u svom ne znanjum naš gradonačelnik. Da imamo normalnu i moralnu vlast isti i oni oko njega koji su sustav izokrenuli danas bi bili u tamnici ili daleko od svake moguće odluke da upravljaju ili odlučuju o bilo čemu u bilo kom političkom obliku. Bili bi dinosauri dio povijesti stvarnog bespuća koje su svojim hapanjem sami i stvorili. Pravda i poštenje a kamo moral ne stanuje na adresi ovih frikova.
independente
28.9.2011. 21:47
pouka članka !?! ..."šutnja je zlato"...
Lj. R. Weiss
28.9.2011. 21:38
Zakazao sustav??? A da nisu zakazali pojedinci u sustavu, pojedinci s imenom i prezimenom??
I bilo bi zgodno znati koje su to bile savjetodavne usluge vrijedne 70 000 kuna! Studija, desetak stranica ili pet usmenih savjeta???
Prpiću: tko pita, taj ne skita!


Još iz kategorije Virovitica