Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Donacije

Kipari “jaglacima” darovali skulpture i reljefe

  Marija Bačmaga/Glas slavonije           08.09.2010.         2108 pogleda
Kipari “jaglacima” darovali skulpture i reljefe

ORAHOVICA - Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom i Klub “Jaglac” dobili su vrijednu donaciju Delavske katedre i Kiparske škole “Mato Tijardović” iz Viškova, a riječ je o 31 skulpturi i reljefima u drvu, koje su izradili polaznici viškovske kiparske škole. Tom donacijom Kiparska škola, s kojom orahovačka udruga surađuje već tri godine, želi pomoći radu Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom pa će udruga većinu radova prodati na prodajnoj izložbi.

Udruga je ovih dana dobila i novčana sredstva Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u iznosu od 64.000 kuna. Taj će novac, kaže predsjednik Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Stjepan Golubić, omogućiti osmodnevnu školu plivanja na bazenima u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek, na Merkuru u Orahovici za članove Kluba “Jaglac”, koji će, upravo zahvaljujući novčanoj donaciji Ministarstva, sudjelovati i na terapijskom jahanju na ergeli u Višnjici.

Klub “Jaglac” Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom okuplja 24 člana o kojima brine stotinjak volontera, članova Udruge, i nagodinu će obilježiti deset godina aktivnog rada, prije svega usmjerenog na organizaciju slobodnog vremena i socijalizaciju osoba s mentalnom retardacijom, članova Kluba “Jaglac”.

Klub jedini na širem području Orahovice okuplja osobe s mentalnom retardacijom, koje se u prostorijama Kluba sastaju dva puta tjedno, a njihovim radom u Klubu koordiniraju roditelji, volonteri i stručnjaci Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Donacije