Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

KIO propao, mehanizmi su zakazali, pola vlade je u zatvoru

  D. Šantoši/Večernji list/Foto:M. Šantoši/Pixsell           08.11.2011.         1840 pogleda
KIO propao, mehanizmi su zakazali, pola vlade je u zatvoru

Obespravljene i otpuštene radnike KIO Keramike u stečaju, koji 11 dana i noći prosvjeduju tražeći pomoć u naplati 16 milijuna kuna neisplaćenih otpremnina, naknada i plaća, večeras je oko 17.45 sati posjetio Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, koji je u polusatnom razgovoru pod šatorom radnicima dao punu potporu da istraju u svojim opravdanih zahtjevima. Mesić je podsjetio da je 1969. godine, kao općinski predsjednik Orahovice, pokrenuo projekt gradnje tvornice keramičkih pločica odbacujući sve sumnje da je na bilo koji način pridonio stečaju i uništavanju suvremene tvornice.

- Ako je itko zainteresiran da tvornica radi, onda sam to valja ja koji sam je stvarao. Tito me je u Užicu prozivao da u Orahovici restauriram kapitalizam - rekao je Mesić ističući da sada s pravne strane treba procijeniti jesu li se sve odluke oko zaduživanja, stečaja i prodaje donosile u skladu sa zakonom.

- U ovom, pa i drugim slučajevima u Hrvatskoj zakazali su kontrolni mehanizmi države. A kako da takvi mehanizmi i djeluju kada je pola vlade u zatvoru - naglasio je Stjepan Mesić ističući da će se i dalje zalagati da tvornica što prije počne s radom i da zaposli što veći broj radnika za što su ga radnici nagradili pljeskom.

U ime Udruge otpuštenih radnika i vjerovnika KIO Keramike predsjednik Ivan Mužar potvrdio je da je uvjeren da će radnici ostvariti svoje ciljeve.

- Sramota je da nitko ne reagira i da deset dana nitko ne dolazi u Orahovicu. Ne podržavam štrajk glađu, ali on je osobni izbor svakog radnika. Mi idemo u Zagreb, a ako to ne urodi nikakvim pomakom, sljedeći naš korak bit će izlazak na državnu cestu. Razmišljamo i da, bez obzira na stečaj i najam, zatvorimo kapiju na našoj tvornici - izjavio je predsjednik prosvjednika Ivan Mužar. Orahovički prosvjednici u četvrtak dolaze u Zagreb gdje će prosvjedovati ispred zgrade Ministarstva rada i poduzetništva, ispred zgrade HBOR-a i zgrade Sindikata EKN-a. Prosvjed pod šatorom se nastavlja.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

konjica
8.11.2011. 22:04
Dragi Stipe, u godinama kada se donosila odluka o izgradnji KIO Orahovica nisi bio na poziciji.
Znaći da te Šantoši iz nekog razloga krivo protumačio sa ,vrag jeden..
Inaće ako ti nitko nije rekao mehanizmi zbog kojih je KIO stao zovu se: EUROIVI, SIMPLUM d.o.o. , URBANICO , D.K.ULAGANJA , AURO CARD , HERMES NEKRETNINE Bivši predsjedniče {o kako to gordo zvući} žalosno da su svi znali samo vi ne,jer vi bi reagirali ili ....ne želite opterećivati javnost sa trivijalnim događajima ..pozdrav svima..
konjica
8.11.2011. 21:37
dragi Stipe , 1969 u pitanju je bila zgrada bivše pred vojničke danas Voće, kritizirao te Tito jer si već tada htio smazati lovicu sa Weberom to nam je pričao nažalost pokojni gospodin Salopek {poznatiji kao KEKA počivao u miru božjem} .danas je tamo Voće koje si zaveo u crno sa malim i velikim Klarićem,Imaš prste i u propasti Slavonije hrasta,kada su kum žužić i rođak zlatko zaigrali sa desetak milijuna,zlatko je poznat i po ćudu od 300 ovaca za jednu noć.
Kio Orahovica pljačkaški je projekt SDP-a ,zato ga se zataškava sve si znao još daleke 1998 .
Da si bio tako brižan ovo se ne bi ni dogodilo. Inaće dragi Stipe kio je produkt kasnih sedamdesetih Pozdrav svima prije nego se obriše žalosna istina .
bmvmtec
8.11.2011. 20:37
Stipe nikada nije brinuo o našoj Županiji pa je sada licemjerno od njega da išta govori, a ustvari tko je on jedan bivši kao i Sanader


Još iz kategorije Gospodarstvo