Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Virovitica

Kartonski policajci ponovo nadziru promet na cesti smrti

  Dragutin Šantoši/Večernji list           16.09.2010.         1712 pogleda
Kartonski policajci ponovo nadziru promet na cesti smrti

VIROVITICA - Dionica državne ceste D2 kroz Virovitičko-podravsku županiju, koju su zbog opasnosti i čestih prometnih nesreća vozači prozvali cestom smrti, u dužini od oko 100 kilometara prolazi kroz naseljena mjesta i jedna je od najopasnijih prometnica u Hrvatskoj. Kako bi je "pokrio" što većim brojem prometnih patrola, bivši policijski načelnik u Virovitici Slavko Kopjar prije nekoliko godina pojačao je prave policijske patrole s petnaestak 'kartonskih policajaca' čije vjerne slike i danas tjeraju vozače da uspore vozila i više paze u prometu.

U PU virovitičko-podravskoj ne žele ni potvrditi ni demantirati da se iza kartonskih policajaca često znaju naći i pravi policajci koji odmah pišu kazne vozačima za počinjene prekršaje u prometu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru3977
17.9.2010. 14:21
možda je i bolje da su suci i kafiću?

Nataša Srdoč: Korumpiranim Hrvatima moraju suditi suci iz Europske unije
Predlažem da se uspostavi neovisno tijelo koje će biti sastavljeno od tužitelja i sudaca iz EU-a. Oni bi imali ovlasti provoditi istrage, goniti i procesuirati slučajeve političke korupcije u RH, te oduzimati nezakonito stečenu imovinu. Ta imovina vratila bi se u proračun .

Nataša Srdoč, predsjednica riječkog Adriatic instituta, neovisnog nevladina think-tanka, zajedno sa svojim suprugom i partnerom Joelom Anandom Samyjem, ponovno je digla prašinu žestokim kritikama hrvatske političke elite.

Što se, po Vašemu mišljenju, time treba postići, ne bi li to značilo gurnuti hrvatski narod u još veću ekonomsku bijedu i beznađe?

- Hrvatski građani zahtijevaju i zaslužuju poštenu, odgovornu i transparentnu vladu koja će im služiti. Hrvatski građani trebaju vladavinu prava, neovisno sudstvo i zaštitu svojih vlasničkih prava kako bi mogli normalno živjeti i planirati svoju budućnost i budućnost svoje djece.

Gdje je završilo gotovo milijardu eura dosadašnje pomoći zemalja EU-a i Amerike? Slanje novca hrvatskoj Vladi, koja nije u stanju polagati račune ni vlastitim poreznim obveznicima, jest bacanje novca i nastavak korupcije. Vaš stav kako američki i porezni obveznici održavaju korumpirani i prezira vrijedan režim te kako je vrijeme da ga se izgladni i privede pravdi, može se tumačiti i kao poziv za rušenje demokratski izabrane vlade?

- Većina članova ove vlade su iznad zakona kada su u pitanju politička korupcija i sukob interesa. Prijedlog Adriatic instituta je da se uspostavi neovisno tijelo koje će biti sastavljeno od tužitelja i sudaca iz zemalja EU-a. Oni bi imali ovlasti provoditi sudske istrage, goniti i procesuirati slučajeve političke korupcije u Hrvatskoj, te oduzimati nezakonito stečenu imovinu.

Uz nezavisne suce iz inozemstva, uspostavili bismo istodobnu vladavinu prava gdje bi svi građani Hrvatske bili obuhvaćeni istim zakonima, bez iznimke. Zaplijenjena imovina vratila bi se u proračun, odnosno u korist poreznih obveznika, od kojih je i prvotno oduzeta.....

kakve koristi od rada ovakvih sudaca?


Lynx
17.9.2010. 11:00
Bolje bi bilo da stavi kartonca u birtiju ( mada sumnjam da bi se vlasniku svidjelo ) a on da radi svoj posao!
Tu bi se mogli prepoznati u mnogim državnim i gradskim službama - mnoge od njih u radno vrijeme možeš sresti na pijacu, u trgovačkim centrima ili po birtijama i to ne za vrijeme gableca.
100noga
17.9.2010. 6:12
Ovo je dobro no nebi bilo loše i u našim državnim upravama postaviti ovakve službenike. Naime oni koji su tamo zaposleni mogli bi na miru šetati po gradu i sjediti po kafićima dok su im makete uredno na radnom mjestu i rade umjesto njih.
Vidim neki dan naše suce općinskog suda u Virovitici kako u 8:30h sjede u kafiću i piju kavicu uz novine a isti taj sudac u 14 sati nije dostupan građanima jer je napustio radno mjesto i nestao. Zar nebi bilo bolje da stavi "kartonca" na fotelju tako da bar glumi da radi.


Još iz kategorije Virovitica