Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Komentar

Kardinal Bozanić u Titovoj partiji

  Mate Vukušić           10.11.2011.         2411 pogleda
Kardinal Bozanić u Titovoj partiji

Veliki broj političara, koji su danas u vladajućoj ekipi, u džepu je nekada nosio partijsku knjižicu a danas ju skriva ili ju je spalio devedesetih. Iz nekih medija vidi se da ju je imala i aktualna premijerka. Što je u tome loše? Čudno? Čini se, ništa! Osim što se neki od  njih uporno, i nepotrebno, trude uvjeriti nas da u Titovoj stranci nikad nisu bili. Ako im je tako lakše, neka, na volju im. Valja samo reći da u partiju nisu išli silom - dobro im je bilo. A isprika i negiranje partijskog članstva vrhunac, u pravilu, postiže pred izbore - lokalne ili parlamentarne.

Donedavno, nezamislivo, u partijske klupe bi uskoro mogao i prvi čovjek Katoličke Crkve u Hrvata, uzoriti kardinal Bozanić. Reklo bi se, ne svojom voljom ( niti protiv nje ). Naime, tamo ga, igrom slučaja upućuje još uvijek aktualna premijerka Vlade RH. Mada, koliko je to baš slučajno...

Zadnjih par dana u medijima se može čuti i pročitati kako Vlada RH Crkvi poklanja-vraća (??), između ostalog,  objekte Partijske škole u Kumrovcu i nekadašnji Spomen dom. Vraća ili u zamjenu daje još puno nekretnina diljem Hrvatske ali nisu tema ove priče. Ako se ove transakcije obistine, što je vrlo izgledno, uzoriti kardinal će, kao prvi čovjek crkve, biti prva odgovorna osoba za stanje u objektima Partijske škole i Spomen doma u Kumrovcu. Dok tijekom šetnje zastane i sjedne u klupe, odmoriti se, vjerojatno će se zapitati: što je moj imenjak Broz učio omladinu i odrasle ljude koji su sjedili u ovim klupama?  Što li su, on i njegovi suradnici, propagirali tijekom vremena provedenih u ovom, nekad velebnom zdanju? Odgovor dolazi sam: učili su ih da vole svoju domovinu, izborenu u krvi, da poštuju svoje roditelje, uvažavaju svoje drugove ( i drugarice ), ne prepuštaju se porocima pogotovu ne ubijaju, ne kradu i ne obmanjuju svoje kolege niti koga bližnjeg svoga!!  E, u tom trenutku, uzoriti će zasigurno zaključiti da je na pravom mjestu - pa nema nikakve razlike između naukovanja Josipovog i naukovanja - Josipovog. Naravno, Brozovog i Bozanićevog. Najsretnija će biti Premijerka RH - spojila je nešto za što su svi mislili da je nespojivo, različito, a pokazuje se da je, vidi vraga, isto.

Na početku teksta rečeno je da je to igrom slučaja. I slučajno je nakon takvog poklona HBK uputila preporuku sa šest zapovijedi zašto, kako i za koga glasati. Sa naglaskom da se trebaju kazniti zločini totalitarnih sustava, posebice komunizma. Što će reći da su zločini ustaškog, četničkog i nacističkog totalitarizma manje opasni, manje-zločini !!?

„Jadranka Kosor i HDZ sporazumom s HBK kupuju naklonost i podršku hijerarhije Katoličke crkve. Vlada je prije samo mjesec dana osnovala posebno povjerenstvo, brzo postigla dogovor i odmah razriješila dugogodišnji problem. Ako se to radi pred same izbore jasno je da je riječ o klasičnoj političkoj korupciji. Upitan je i moralni pristup HBK koja na 20 dana prije izbora pristaje prihvatiti jednu koruptivnu političku ponudu financijske i materijalne naravi, i to u vremenima opće materijalne i financijske krize, pa i državnih financija, dakle - spremna je uzeti novac i materijalna sredstva građana Hrvatske".

Ovo je izjava gospodina Ivice Maštruka, bivšeg veleposlanika pri Svetoj Stolici, što dodatno daje na značenju.

Danas, 23 dana do izbora, jedno je jasno: premijerka, koja to vjerojatno više neće biti nakon 04.prosinca, stvorila je jednu novu kategoriju u turizmu koja bi se mogla zvati - Vjerničko hodočašćenje u Partijske škole. Ali, neće to biti ništa čudno, još manje perverzno - gore, u tekstu vidljivo je da je naukovanje Crkve i Partije po prilici isto, ili barem slično.

Na kraju, sve ove pretpostavke potvrdu ili demanti  imat će u svibnju 2012., u Titovom Kumrovcu. Budu li u turističkim autobusima uz crvene, partijske, i žuto-bijele, vatikanske zastave, projekt  premijerke i kardinala je zaživio. Prema Ugovoru s Vatikanom kojega je potpisao Ivica Račan.  Ma je li moguće da je tada mislio da će dati i nekadašnju Političku školu Saveza komunista Jugoslavije?  Teško...

Ilustracija Enes Čelosmanović  

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Komentar