Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  Crna kronika

Karampana virovitičkih registracijskih oznaka u Poreču napravila niz prometnih prekršaja

        13.11.2012.         4416 pogleda
Karampana virovitičkih registracijskih oznaka u Poreču napravila niz prometnih prekršaja

Mercedes virovitičkih auto oznaka VT 375-CA, neispravanih kočnica, proteklih je dana u Poreču napravio niz prometnih prekršaja i sva je sreća da netko nije nastradao. Zahvaljujući porečkom portalu paretnium.com njegovi su prekršaji zabilježeni fotoaparatom. Nažalost ovakvih olupina ima posvuda ali nas boli činjenica da je jedna takva sramotila ime našeg grada.

Kakve sve karampane cirkuliraju porečkim prometnicama

U više smo se navrata ove godine na prometnicama Poreštine susretali sa prastarim, gotovo raspadnutim Mercedesom virovitičkih registarskih oznaka kod kojeg je i letimičan pogled nestručnjaka bio dovoljan da se ustanovi kako dotičnom prometalu nije mjesto na cesti, nego na otpadu.

I autor ovih redaka je prije nekoliko tjedana umalo doživio "bliski susret" sa njime, kad je između OMV-a i rotora kod Lacopa zaustavio automobil da propusti pješake na pješačkom prijelazu. U retrovizoru mu je odjednom "počeo rasti" dotični Mercedes, krivudajući zbog neispravnih kočnica lijevo-desno po prometnici.

Jednom drugom prilikom fotografiran je dok od spomenutog rotora vozi prema Zelenoj laguni: vozačeva noga stalno na kočnici (uključena stop-svjetla), krivudanje kao prevencija situacije ako vozač ispred njega naglo zakoči. Jer, nema šanse da se zaustavi.

Na nizbrdici kod Byblosa morao je malo jače zakočiti, pa je počeo krivudati (pogledati fotografije).

Nakon nekoliko dana pronašli smo ga parkiranog kod "Hene" bez registarskih pločica, jer je očigledno naletio na policijsku ophodnju koja ga je, kao što i priliči, isključila iz prometa.

Osim neregistriranih vozila, prometnicama cirkuliraju i brojna vozila čiji se vlasnici na različite načine snalaze oko registracije dotrajalih i u suštini neispravnih vozila. Uz malo raspitivanja doznali smo kako u Istri postoje neke postaje za tehnički pregled vozila na kojima se "prolazi" puno jednostavnije nego, primjerice, u Poreču gdje vas na popravak tjeraju zbog svakog kvara na vozilu, što je, bez obzira na ekonomske (ne)prilike, i razumljivo.

Nećemo imenovati te postaje za tehnički pregled, ali se nadamo da će istarski policajci prepoznati problem i ukloniti sa cesta krntije koje ugrožavaju živote savjesnih sudionika u prometu.

Ukoliko na prometnici primijetite vozilo koje je očigledno preopasno za sudjelovanje u prometu, možete ga prijaviti u lokalnoj policijskoj postaji. Nije baš ugodna obaveza, ali je i to bolje nego da se do kraja života grizete zbog toga što je neodgovorni vlasnik neispravnog vozila skrivio nečije ozljede ili život.

 http://www.parentium.com/prva.asp?clanak=35458#ixzz2C7QrligD

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Zgubidan
18.11.2012. 0:48
Ma koja ti je to riječ "karampana" ? Jel to opet neka novohrvatska riječ?
zagreb
15.11.2012. 21:27
Nažalost sva ova priča koja nema smisla i veze sa Vt osim što je nekad ovo vozilo bilo registrirano ovdje pa promjenilo vlasnika.Da je u VT nebi se davno vozio ovakav .Uzalud tamburanje i spomen VT u negativnom kontekstu.
plavac
15.11.2012. 20:24
Eto, novinar ukazuje na nešto što je logično," takav automobil nije za cestu", a konjica o čemu.
Svaka pohvala načinu na koji se želi utjecati na ponašanje vozača u prometu, na vozačku kulturu, volio bih da je više kritike i ovdje kod nas u virovitici.
Možda ne bi bilo loše da omogućiti gradjanima da se na ovakav način izjašnjavaju o prometnoj kulturi u našim gradovima.
To bi pomoglo da i policija usmjeri svoje postupanje, naravno nemonte misliti da to mora biti isključivo kažnjavanje, nego otklanjanje prometnih opasnosti i nelogičnosti i na drugi način...
konjica
14.11.2012. 20:32
Zadnja faza provedbe plana 21, to će nam ostati nakon odlaska kukuriku cirkusa ..........
slavujj
14.11.2012. 17:48
Mislim da bi dotičnog vlasnika tj.vozača vozila trebalo hitno poslati na "tehnički pregled"!


Još iz kategorije Crna kronikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.