Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Blog urednika

Kako to da je do jučer u Općoj bolnici Virovitica sve sve štimalo, a danas ništa ne valja pa treba smijeniti ravnateljicu

  Goran Gazdek/Foto službena stranica VPŽ           04.04.2018.         7894 pogleda
Kako to da je do jučer u Općoj bolnici Virovitica sve sve štimalo, a danas ništa ne valja pa treba smijeniti ravnateljicu

Još do jučer u virovitičkoj bolnice cvale su ruže, hortenzije, zumbuli, frezije, šafrani i tulipani, ma sve vrste proljetnog, ljetnog, jesenskog i zimskog cvijeća. Idila jedna je bila. Sve je prštalo od elana, poleta, zanosa i zamaha. Uspješni rezultati poslovanja su se nizali, kupovana je nova oprema, otvarani su novi odjeli, zaustavljen je odljev liječnika, smanjila se lista čekanja, ljudi više nisu imali potrebe ići u druge bolnice, ni jedan doktor nije zatražio mito, a prezadovoljni pacijenti pjevali su i plesali od sreće. Milina!

Sve je to počelo tamo negdje u travnju 2016. godine kada je ravnateljicom imenovana Mirjana Peček. Ono prije nje ama baš ništa nije valjalo. Gospođa je zatekla enormne dubioze, velike gubitke, loše međuljudske odnose, mrzovoljne liječnike, ljute pacijente, zastarjelu opremu, raspušteno prateće osoblje… U dvije riječi katastrofalno stanje!

Uspješnom simbiozom i neviđenom harmonijom lokalnih vlast i ravnateljice sve je to prevladano. Mahali su nam sa stranica režimskih medija, ponosno se šepurili pred televizijskim kamerama i razbacivali brojkama na službenim portalima.

A danas, u travnju 2018. netko je iščupao ruže, hortenzije, zumbule, frezije, šafrane i tulipane, netko je pogazio sve to proljetno, ljetno, jesensko i zimsko cvijeće koje je cvalo ravno 703 dana.

Župan se zeznuo kad je nudio Paladinu stan i auto da dođe u Viroviticu; doktori najavljuju štrajk i izlaze s kaosom koji vlada

Hajmo se prisjetiti idile i harmonije.

Godinu dana nakon što je preuzela vođenje bolnice ravnateljica se pohvalila pozitivnim financijskim rezultatima. „Zadovoljstvo mi je što iskazani rezultati poslovanja OB Virovitica imaju pozitivan predznak. Nadam se da će ovo pozitivno poslovanje biti vjetar u leđa da svi zajedno radimo još bolje kako bismo i u budućnosti bili pozitivan primjer i istaknuli se kao jaka regionalna bolnica. Bitno je istaknuti kako je bolnica ostvarila pozitivan financijski rezultat od 200.851 kn za ožujak 2017. godine, a u istom razdoblju prošle godine bilježila je negativno financijsko poslovanje od 780.732 kuna“.

Ravnateljica bolnice Mirjana Peček za ICV: Nakon godine dana rukovođenja bolnicom imamo iskazane pozitivne financijske rezultate

Pohvalila se i projektom „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama”, vrijednim 50 milijuna kuna, jednim od najvećih koje je agencija Vidra pripremila. Ravnateljica nije propustila kazati ono što lokalni mediji najviše vole i vrlo rado prenose: „Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog projekta, posebno Razvojnoj agenciji VIDRA koja je aplicirala projekt na čelu s ravnateljicom Eminom Kovač, njenom zamjenicom Nedom Martić i cijelom njihovu timu, kao i članovima našeg bolničkog projektnog tima. Najveća hvala Tomislavu Tolušiću, bivšem ministru regionalnog razvoja i europskih fondova, a sadašnjem ministru poljoprivrede, na nemjerljivom doprinosu u realizaciji ovog projekta. Hvala i Tomislavu Petricu, ravnatelju SAFU-a, kao i saborskom zastupniku Josipu Đakiću, obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak te predsjedniku Upravnog vijeća OB Virovitica Igoru Androviću“.

Bilo je tih zahvala predragim i predobrim njihovim visočanstvima bez kojih plinovi ni zrak nad Viroviticom ne bi mogli tvoriti, koliko su htjeli i kad su poželjeli, ali zbog mentalne higijene ovdje ih više neću navoditi

Početkom siječnja ove godine ravtaljica Peček se opet svim i svačim hvali na ICV-u, a službeni portal Viroviitčko-podravske županije ponosno prenosi, kako je bilanca poslovanja u prosincu završila sa 3,3 milijuna kuna u plusu.

Evo još malo idile, harmonije, hvale i samohvale u Virovitičkom listu (što također ponosno prenosi službeni županijski portal) iz koje izdvajam ovaj biser Mala bolnica postaje bolnica za velike stvari.

Iz brojnih izjava o svijetlim uspjesima virovitičke bolnice izdvajam jednu koja se ni po čemu ne razlikuje od ostalih. Izgovorio ju je župan Igor Andrović 2. svibnja 2017. na početnoj konferenciji ovdje već spomenutog projekta vrijednog 50 milijuna kuna: "Moram napomenuti i da smo jedna od rijetkih bolnica u Hrvatskoj, čije poslovanje je za ožujak u pozitivi od oko 200.000 kuna i na tome zahvaljujem svim djelatnicima bolnice, medicinskim tehničarima, sestrama, liječnicima, upravi i svima koji su svojim zalaganjem tome doprinijeli. Time smo pokazali da se timskim radom može mnogo toga napraviti na dobrobit Opće bolnice i prije svega, naših pacijenata kako bi zdravstvena usluga njima bila dostupnija i još bolja i kvalitetnija".

Danas župan zbori ovako: Gotovo od početka mandata Mirjane Peček pristižu mi primjedbe na rad imenovane, koja je svojim ponašanjem i načinom rukovođenja ove ustanove, a posebno odnosom prema zaposlenicima dovela do ozbiljnog narušavanja međuljudskih odnosa unutar ove ustanove. Sve navedeno u nekoliko je navrata potkrijepljeno i anonimnim prijavama

Kako to? Što se sada najednom dogodilo da ravnateljica više ne valja, da se gomiliju gubici, da stižu anonimne prijave, da su međuljudski odnosi narušeni? Kako se to ranije nije znalo? Gdje su tada završavala anonima pisma i pritužbe? A bilo ih. Bilo je i skandala o kojima smo pisali. To tada nikome nije smetalo niti su se na to osvrtali.

Strahovlada u virovitičkoj bolnici: Zbog komentara i lajkova na Facebooku ravnateljica traži pismena očitavanja radnika

ISPOVIJEST MEDICINSKE SESTRE: 'Ravnateljica se iživljava na zaposlenima, jedan liječnik je završio u predinfarktnom stanju, a HDZ joj i dalje čuva leđa!'

Građani jasno rekli što misle o pokušaju zatiranja prava slobode govora u virovitičkoj bolnici - pročitajte komentare s Indexa, Jutarnjeg i RTL-a

I još je nešto jako važno. Kaže župan Andrović da će o razlozima smjene pričati tamo gdje za to bude mjesto, a ne preko medija. Vrlo zanimljivo. Kad se treba hvaliti onda su mediji dobri i građani trebaju znati sve o uranilovci i Potemkinovim selima, a kad treba objasniti kako se i zašto kadrovira, tko se i na osnovu kojih kriterija uhljebljuje onda mediji nisu dobro došli.

U demokratskim sredinima upravo su mediji mjesto u kojima se raspravlja o stvarima bitnim za građane, a zdravstvo to svakako jest.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mike?
7.4.2018. 14:06
Opssss nema komentara
Mi sa zapada uvozimo,dovodimo,samo skart a sada kukamo
Jopin kadarJoš iz kategorije Blog urednika