Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Prosvjeta

Kako smanjiti broj nedovoljnih ocjena na kraju nastavne godine?

        27.06.2012.         2349 pogleda
Kako smanjiti broj nedovoljnih ocjena na kraju nastavne godine?

Razvojni plan OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje sadržan je u projektu Pomažući, učiš i sam, a proveden je u suradnji s HUP Pričalica. Projekt se temelji na poticanju i razvijanju pozitivnih stavova prema životu i zajednici, njegovanju i naglašavanju humanih vrijednosti, s naglaskom na pomaganje i aktivizam te razvijanju socijalnih vještina za aktivno i pozitivno sudjelovanje u društvu.

Sudionici projekta bili su izvrsni učenici koji su pomagali učenicima s teškoćama u svladavanju nastavnoga gradiva. Težnja je bila usmjerena na smanjenje broja nedovoljnih ocjena na kraju nastavne godine.

Učenici koji su pomagali, tijekom projekta su usvojili važne spoznaje o gradivu, o učenicima kojima su pomagali i o sebi.  "O osobama kojima sam pomagala naučila sam da im je teže shvatiti neke stvari i da trebaju moju pomoć"  kaže osmašica Antonela Čugalj.

"O gradivu koje sam objašnjavala naučila sam da je jako lagano i da ga svatko može naučiti uz malo truda i volje" kaže šestašica Amalija Bukvić.

"O sebi sam naučila da sam pravi prijatelj i da volim pomagati", kaže Katarina Han iz drugog razreda.

"Posebno se ponosim na svoje ocjene i što mogu pomoći drugima",  kaže Dario Bauman iz četvrtog razreda.

Statistika pokazuje i malen, ali pozitivan pomak u prolaznosti koja je u odnosu na prošlu godinu porasla za 3% te značajan pomak u prolaznosti u odnosu na prvo polugodište ove nastavne godine od čak 12 psto.

U projektu je ukupno sudjelovalo 24 dječaka i 45 djevojčica od prvog do osmog razreda koji su najviše pomagali u svladavanju temeljnih sadržaja iz hrvatskog jezika, matematike, engleskog jezika, geografije i povijesti te su zajedničkim naporima pomažući ostvarili nevjerojatan broj od 1269 sati.

Da bismo osigurali održivost projekta i veći interes učenika za uključivanje u projekt i sljedeće nastavne godine, nagradili smo one najistaknutije.  Učenici koji su se najviše istaknuli u projektu, njih dvadeset petero, 30. svibnja 2012. bili su nagrađeni izletom u Zagreb.

U sklopu izleta učenici su posjetili Tehnički muzej i kino Cinestar, a ručak je bio organiziran u prestižnom zagrebačkom restoranu Vinodol. Nagradni izlet učenika ne bi bio ostvariv bez podrške naših donatora, a to su: Diba d.o.o., Flora Vtc, Hidrocom d.o.o., Tehnički muzej, restoran Vinodol i kino CineStar, kojima ovim putem zahvaljujemo.

Najveća prepreka postizanju još boljih rezultata bio je nedovoljan interes učenika s poteškoćama u svladavanju nastavnog gradiva u prihvaćanju pomoći.

Tim za kvalitetu zaključio je da aktivnosti projekta treba nastaviti provoditi i sljedeće godine te da ubuduće treba staviti značajniji naglasak i na poticaj učenika s poteškoćama da se uključe i prihvate pomoć.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta