Index.hr: Ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu
Pupovac: Srbi su korišteni kao motivacija za potpis
Predsjednica: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajan
Grabar-Kitarović: poljoprivreda mora postati sredstvo blagostanja, a ne siromašenja
Započela sadnja novih stabala u Gradskom parku
Završeno 50. orahavoačko proljeće
Stotinjak planinara na 13. virovitičkim planianrskim susretima

Kako dalje


  To           Franjo Halusek           14.03.2009.         1570 pogleda
Kako dalje

 

Prije svega, prvo je najprije! To važi uvijek i svuda, pa i sada u KRIZI. Radi toga za promjenu, predlažem mogući «PROGRAM»:  NEKA SVATKO RADI što i inače radi, ali samo BOLJE I ODGOVORNIJE!

U tome posebnu težinu ima: TREBA RADITI ODGOVORNIJE! I za to nije na odmet ponavljati poznato i napisano, ali u praksi, nedovoljno isticano i prisutno: ODGOVORNI su samo oni koji savjesno i s odgovornošću obavljaju svoje zadatke i dužnosti, a pritom za rezultate obavljenog posla i preuzimaju punu odgovornost.

Može li kraći «PROGRAM IZLASKA IZ STANJA? Može li jasniji? Ako se slažete sa mnom onda, do NOVE IDEJE  ZA ODRŽIVI RAZVOJ, do novog posla i PROMJENE NA BOLJE, mijenjajmo sebe!

LIJEP POZDRAV!

P.S. Nemojte zamjeriti da se pravim pametan. Samo se ljutim na neodgovornost na svim razinama !? 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

pljuska
19.3.2009. 15:11
neznam zašto, ali me razmišljanja autora podsječaju na drvenu filozofiju.
marshall
16.3.2009. 19:21
ma nema smisla da pod okriljem ovog portala (skriven) ljude po imenu određujem u toj kategoriji ali vjeruj, guru, ima ih prilično, iznenadio bi se. nije sve baš tak beznadno kak misliš, o ne!! ali ako ti kažeš da nema, nek bude, jer ako jakažem ima ti ćeš opet da nema, pa bi ja onda trebao neke imenovati a to ne želim.... eto, zaboravi!
zagi
16.3.2009. 18:36
"Luka Bebić mora odstupiti zbog nepotizma"
Kao da je Medak jedini dobio posao po preporuci - tim je riječima predsjednik Sabora Luka Bebić nedavno komentirao kako je zemljaka Ivana Medaka preporučio za posao u Hrvatskim željeznicama.
I bio je u pravu. Preporuka utjecajnog prijatelja, rođaka ili sumještanina pri zapošljavaju u Hrvatskoj smatra se normalnom pojavom.....

- To se jednostavno ne smije raditi. To je nepotizam i protežiranje kakvo je postojalo u devetnaestom stoljeću i nikako ne odgovara suvremenoj demokraciji - kaže Kregar, dodajući kako se ne bismo smjeli voditi činjenicom da su takvi postupci kod nas uobičajeni....

- Ni jedna preporuka ne može zamijeniti obrazovanje ni slobodnu volju onoga tko zapošljava - zaključuje dekan.

MA DEČKI, NIJE TO TAKO STRAŠNO KOD NAS U VEZI NEPOTIZMA, JER TA SE KULTURA DOSELILA SA POJEDINIM NARODIMA????

ALI POGLEDAJTE JEDAN KOMENTAR, TAJ STVARNO POKAZUJE PRAVU SLIKU DANAŠNJICE!!!!!!!

16. ožujak 2009 4:34
Kakav bi on bio HDZeovac da ne KRADE. Izbacili bi ga iz stranke.

GURU, IMAŠ LI KOMENTAR???????????
zagi
16.3.2009. 17:41
GURU
Očito da kao trkać nešto vrijedi kad se za njim praši.
ZAŠTO SVI VRIJEĐAJU TU PLAMENITU ŽIVOTINJU KONJA SA POLITIČARIMA????????
A AKO JE SUDUTI PO TOME ONDA BI ĐAKIĆ KIRIN I HDZ SUVERENO VLADALI JOŠ DUGO, DUGO:

Potpuna svinjarija
Takav zastrašujući niz gluposti teško je uopće povjerovati da su učinile punoljetne osobe. General Mladen Markač optužen je za ratni zločin, ali je pušten da se brani da sa slobode, pod uvjetom da se ne napušta mjesto boravka, nego sjedi sa ženom na kauču, gleda „Zvijezde plešu" i redovno se javlja policiji. No, zbog nečega je odlučio riskirati da izgubi svoju klimavu slobodu i otišao u lov u neku bilogorsku šumu stotinjak kilometara dalje.
Kakav god oblik rekreacije ministar Kirin izabrao, nesumnjivo je da bi mu nakon bilogorskog skandala premijer morao dati mnogo slobodnog vremena. Možda je najbolje da se niti ne vraća na posao. .....
TREBA LI KOMENTAR?
ĐAKIĆ, ISTO TAKO.

HDZ?
Najluđi novogodišnji tulum: Bauljali po snijegu, instruktora joge "progonile zmije

>Doček kod HDZ-ovog šamana: Jedan mrtav i trojica na psihijatriji u halucinogenom stanju

Naime, policija još nije uzela izjave četvorice preživjelih sudionika dočeka u Saborskom na kojemu se, neslužbeno se doznaje, uz obrednu vatru konzumirao pripravak halucinogene biljke bunike. Oni se zbog svog teškog psihičkog stanja nalaze na Odjelu psihijatrije ogulinske bolnice, a među njima je od jučer poslijepodne i sam HDZ-ov načelnik Saborskog Luka Hodak, koji je hospitaliziran naknadno, u pratnji policije....
"Tek nakon toga moći će se sa sigurnošću reći jesu li uzrok pada nesretnog muškarca u vatru droga, alkohol, ugljični monoksid ili nešto četvrto, te što je dovelo do smrti", dodala je u izjavi za Radio Mrežnicu.....

DA LI SE PRAŠI GURU???????
I TKO JE ONDA NAJBOLJI??????????????????
guru
16.3.2009. 17:26
Maršale samo mi navedi u Virovitici ljude koji su u stanju sakupiti 500 potpisa sa istaknutim matičnim brojem a koji su potrebni kandidatu za prijavu.
dalton
16.3.2009. 16:59
Marshall potpisujem ti komentar. Ma što ko mislio o kome ali ovi izbori će biti itekako neizvjesni. Vladajući lože na to da su na državnom nivou na vlasti pa da trebaju biti i u vpž i u gradovima i općinama, kao dobiti će onda novac od države. E a onda! Novaca će na kapaljku biti do izbora a poslije "zarva" - nema.
Nema veze! Idemo do slijedećih parlamentarnih izbora (vrlo brzo?) a onda vladajući lože po istom obrascu: "Imamo vlast u županiji, gradovima i općinama pa ako nam poklonite povjerenje za vlast na državnom nivou (Sabor) onda budete dobili novce........" Sve me to podsjeća na magarca upregnutog u kola a na rudu sepet sijena......
marshall
16.3.2009. 16:17
čuj dečec ( guru-nije vrag da si fashion? ) nisam slučajno rekel za prpićeve da se radi o udruzi jer kao udruga mogu sebi tražit novce natrag ( a na njihovu žalost teško ih buju dobili ) i ak se moram pravdat znam razliku između te udruge i te stranke ( koja ima nešto više od 1300 članova !! ) ali mi je neprihvatljivo da stranka traži novce za svoje članove jer imaju članova i koji nisu izgubili novce u zškz, škz i što li već. i da se razmemo, ne smatram te ljude pohlepnicima, dali su novce na povjerenje instituciji koja je uredno, nekoliko desetljeća registrirana u SRH i RH. ne znači da su zato trebali popu.... ali desilo im se kao i ovima što su ostali kratki u recesiji ali njihovi (od štediša) lopovi imaju imena i prezimena i tu je kvaka. hspd treba i mora, uostalom kao i većina demokratskih stranaka, tražit od pravne države da poduzme mjere i to raščisti. to je protokol. drugo je što tvrdim da bez političke volje vladajućih taj novac nikad neće vidjeti oni koji su bez njega ostali. što se tiče sdpeja, zaboravi, ljevičar sam sa nacionalnim štihom, ali prihvaćam da ne poznam situaciju u toj stranci ali ne slažem se da bez prpićevih nema drugog kruga. narcisoidni hspšima će biti u utrci, nekog pijuna će već isturiti u vatru ( pa rekli su jučer da idu sami -kao vukovi valjda, a zaboravili da su unaprijed guzu dali hdzeju u osijeku,.....) a nisam uvjeren da se neće javit još poneki avanturist. i nije nadena baš bez izgleda, naprotiv......
xxll
16.3.2009. 14:31
"No svakodnevica nas demantira. Još uvijek suce biraju političari"
Pa to već imamo, da HDZ bira suce ali kako postići da struka bira suce?
guru
16.3.2009. 9:26
xxII slažem se sa tobom da bi pravosuđe trebalo biti neovisno. No svakodnevica nas demantira. Još uvijek suce biraju političari i sve dok je tako HSPD ima razlog postojanja. Previše je političkih promašaja od 90 -tih do danas na koje se pravosuđe oglušuje. Napominjem da je u sustavu pravosuđa i državno odvjetništvo koje uglavnom radi pod uticajem politike.
Sve dok postoje stranke koje svoje promašaje stavljaju pod tepih ,mora postojati i stranka koja će ukazivati na takovo ponašanje.
xxII ne želim da pomisliš kako HSPD želi otimati bilo kome njihove članove. Cilj HSPD-a je probuditi 60% biračkog tijela koje je od 90-tih do danas osjetilo demokratizaciju društva (u lošem obliku,pljačka,ostajanje bez posla itd.) Pravo svakog pojedinca je da brani svoje interese a da pri tom ne ugrožava druge.
xxll
16.3.2009. 8:26
Nadam se zagi da si shvatio da više nemaju problem štediše već SDP ili HDZ.
PA JA NE RAZUMUJEM NAŠE LJUDE. PRAVOSUĐE TREBA RAZDVOJITI OD UTJECAJA ILI UCJENA OD STRANE POLIIKE I POLITIČARA. NEKA MI NETKO OBJASNI KAKO GRADONAČELNIK/ŽUPAN MOŽE RJEŠITI SUDSKI SPOR A DA NE UTJEČE DIREKTNO NA POSTUPAK. NORMALNO AKO IZUZMEMO AKCIJE POPUT ŠTRAJKA GLAĐU, SKAKANJE S VISOKE ZGRADE....
guru
16.3.2009. 8:02
Miha pokušaj čitati onako kako piše. Naveo sam podatak da je HSPD u bitku za štediše krenuo pravno i politički.
Politički zato što je poznato da ono što zakuha politika politički treba i riešavati. Tu su zakazali i HDZ I SDP a koliko ja znam saborse zastupnike plačamo mi iz proračuna. Zašto onda osporavati pravo građana na samo- organiziranje.
Maršale tebi da malo pojasnim situaciju u SDP koju vidim da ne poznaješ dovoljno.
SDP uglavnom glasove dobiva na račun lošeg rada HDZ a ne zbog svog dobrog rada. Gđa. Nada zbog raznih okolnosti nađe li se sama u utrci sa gos. Kirinom ima male šanse da uđe u drugi krug.
Dakle gos. Prpić ukoliko ne izađe na izbore drugog kruga neće ni biti.
Još nešto maršale HSPD je stranka koja broji oko 1300 članova a ne udruga kako ti sebi zamišljaš.
marshall
15.3.2009. 22:51
oprostite što upadam, ali hdzejci s tim prletom mogu imati problem ( i daj bože da imaju ). ali kakve veze crveni imaju s prpićem? boje se njega? budite ozbiljni, dečku je domet da se javi u prvom krugu i đence! kao osoba sve ok o prpiću. ali tanak je deca, tanak...netko je spomenuo rješavanje problema njegove udruge-samo politika može to riješit uredbom, sud ne bude. ali ne politika koju hspd vodi.
miha
15.3.2009. 22:32
guru, hočeš reći kako je problem koji su imale štediše sad riješen tako da problem imaju drugi, misliš kako se umnažanjem problema dolazi do riješenja? Meni to izgleda kao probijanje na političku scenu na nekom novom jadu i muci građana. Ne mislim pritom na navedenu stranku i osobu, nego na tvoje objašnjenje.
Aludiranje na to kako dobivanje spora na nekom sudu, stvara preduvjete za političku karijeru je apsolutno neprihvatljivo, pošto ne znam puno o navedenoj stranci i gospodinu ostaje mi samo nadati se kako oni i on tako ne razmišljaju.
guru
15.3.2009. 22:24
Evo zagi da ti pokušam odgovoriti na svoj način koji neče ponavljati eke statističke podatke koji se uvijek mogu čitati pozitivno ili negativno zavisno od potrebe pojedinca ili stranke. Ako je gradonačelnik u stranci koja je i vladajuča u državi ne znači da će to donijeti i koristi tom gradu:
(najbolji primjer Virovitica)
uništeno sve do čega su ti odabraqni došli.
Gospodin Prpić još nije obznanio kandidaturu a već postaje problem SDP i HDZ-a-. Očito da kao trkać nešto vrijedi kad se za njim praši. Ono što ja znam je da je HSPD poveo bitku za štediše na dva kolosjeka.
Prvi je pravni i tu jako dobro stoje. Već na prvom ročištu državno odvjetništvo doživljava veliku blamažu dolazeći na ročište bez dokumenata koji bi dokazali nevinost države. Uskoro slijedi i drugo ročište što je također udar na sve one koji su sa veseljem promatrali kako susjedu gori štagalj. Da bi do svega ovoga došlo trebala je politička podrška. Upravo je to bila vizija gos. Prpića a samim time vješto komunicirajući sa medijima slučaj štediša diže na jednu drugu dimenziju.
Mogučnost da slučaj štediša završi negdje u ladici kao mnogi drugi bar za sada je nemoguće.
Dragi zagi pokušaj ti meni odgovoriti : kako to da dvije stranke koje su uništile gotovo sve protivnike odjednom imaju problem zvan(HSPD-Prpić-štediše)?
Sada sam uvjeren da čovjek koji je znao zadati ovoliko briga HDZ-u i SDP-u ima sposobnost voditi grad( vodeći se načelima pravde ,transparentnog objavljivanja natječaja i imenovanjem sposobnih a ne podobnih kadrova). Ne znam da li je izjava gđe. Nade u Saboru (na kraju će nerad institucija platiti porezni obveznici) bila samo predizborni trik ili ozbiljno razmišljanje žene, koja bi po prirodi funkcije koju obnaša, o slučaju štediša trebala znati apsolutno sve.
Iskreno joj hvala i na tome iako dolazi sa dvije godine zakašnjenja.
Bit ću ti iskren zagi kod slučaja štediša zakazali su političari obje struje i sada dolazi vrijeme naplate.
Bez HSPD-a nitko neće u gradu moći formirati vlast a nadam se da će HSPD biti dobar korektiv .Veseli me i činjenica da građani svakim danom sve više prepoznaju da rad i upornost donose rezultate.
Nadam se zagi da si shvatio da više nemaju problem štediše već SDP ili HDZ.
Davor
15.3.2009. 19:28
Pravo pitanje i pravi odgovor!
zagi
15.3.2009. 19:13
Znam ja dobro što pričam samo želim da netko drugi na osnovu činjenica sam donese zaključak.
Razumujem i ja tebe ali nisi odgovrio kako bi gospodin PRPIĆ rješio problem štediša ali npr. i ovaj problem:

"Hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić godinama se borio protiv ovakve poslovne politike. Odbijao je prihvatiti 25 posto dionica tvrtke čija bi se vrijednost nakon dokapitalizacije prepolovila..."

"Polančec je mjesecima odbijao njegove pozive, govorio mu da će se javiti "poslije Dnevnika" i tome slično, da bi na kraju odbio pregovarati s izabranim gradonačelnikom zato što je ovaj - NEPRISTOJAN."

MOLIO BI KONKRETNA RJEŠENJA SAMO ZA OVA 2 PROBLEMA. ZNAČI, ŠTO BI UČINIO KAO GRADONAČELNIK GOSPODIN PRPIĆ.
guru
15.3.2009. 14:23
Zagi samo sa pitanjima ne rešavaš situaciju ni kod kuće. Ovaj grad i njegovi žitelji traže odgovore na životna pitanja. Nažalost rječnik ljevice i desnice se svodi na kritiziranje onih drugih bez ponuđenih riješenja. Jedino što do sada primječujem je da se gos. Prpić ne izjašnjava o koalicijama. Ako situaciju promatramo kroz štednju koja je nužna onda Prpić radi dobar potez. Izlaženje samostalno na izbore pokazuje upravo želju za pronalaženjem riješenja za nastalu situaciju, što upravo ni SDP ni HDZ ne žele.U svim dosadašnjim kampanjama slušamo samo tko je što napravio loše,ali ni riječi optimizma ili konkretnih projekata. Politikom gađenja politike biračima mislim da se dalje ne može. Građani traže konkretne odgovore na životna pitanja a to očito ni HDZ ni SDP ne znaju. Samo spoznaja da se netko trči uključuje u kampanju stvara zabrinutost kod velikih stranaka,jer su upravo HDZ i SDP sve učinili kako bi uništili male stranke. Zbog te spoznaje i odluke Prpića da samostalno izađu na izbore, takva politika može imati pozitivan odjek kod građana. Moja ti je preporuka Zagi u životu stvaraj prijatele jer neprijatelje dobiješ kad najmanje očeuješ. To sam prepoznao kod HSPD-a i Prpiča i zbog toga će imati moju podršku a nadam se i velikog broja građana Virovitice.
zagi
15.3.2009. 8:31
ODLIČNO PITANJE.
amo ja mislim da nas nikavi programi neće izvući iz velike krize. zašto? Zato što i ona narodna poslovica govori "u jednoj kući 4 ukućana ne mogu zaraditi koliko onaj peti može potrošiti"

Kakvi programi mogu pomoći u ovoj situaciji?
Sada se raspravlja da li da se da u koncesiju autocesta Zagreb - Beograd, jedinu isplativu autocestu. I to sve zbog dobivanja 1 mlrd. kuna a netko će nakon 30 godina zaraditi 4 mlrd, kuna (zna se tko).
Zatim otimanje sredstava iz 2 mirovinskog stupa.
Tko još ima volje pisati programe???????

Evo jednog pravog problema, a to je pljačke koja ne prestaje:

Privatizacija Sunčanog Hvara bila je prava drumska pljačka
KAKO je dobro biti strani ulagač u Hrvatskoj. Perspektivnu tvrtku dobijete praktički badava, onda se tajnim ugovorom osigurate da ćete u idućih pet godina dobiti više nego što ste uložili, a nakon toga riješiti se svih obaveza, zatim podignete kredite na svu imovinu (dobrim dijelom nacionaliziranu), isisate novac na privatne račune, a onda za nagradu što ste tvrtku doveli pred stečaj, dobijete od države sve dionice kako biste mogli bez problema rasprodati imovinu. A radnici i lokalna zajednica na kraju moraju biti sretni što su zauzvrat dobili jedan hotel i "čvrstu garanciju" da neće biti otpuštanja.....

Osuđeniku na smrt poslužena je posljednja večera
Kako i priliči. Privatizacija Sunčanog Hvara provedena je u maniri HDZ-ovih privatizacija kakvih smo se nagledali u devedesetima. Poput najezde skakavaca, ORCO je tajnim ugovorom prisvojio poduzeće, podigao kredite, isisao novac i ruševinu prebacio na državne jasle. A ta ista država "spasila" poduzeće i ulagača tako što mu je dala još više ovlasti da posao dovrši do kraja....

Pazite sad ovo!
Hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić godinama se borio protiv ovakve poslovne politike. Odbijao je prihvatiti 25 posto dionica tvrtke čija bi se vrijednost nakon dokapitalizacije prepolovila. Borio se za zemljište na kojima su i izgrađeni hoteli, vršio je pritisak na Banske dvore gdje ga je Ivo Sanader uvjeravao da će sve biti u redu. I bilo je: Polančec je mjesecima odbijao njegove pozive, govorio mu da će se javiti "poslije Dnevnika" i tome slično, da bi na kraju odbio pregovarati s izabranim gradonačelnikom zato što je ovaj - NEPRISTOJAN.

E SADA SE MENI JAVLJA TAMO NEKAKVI PRPIĆ KOJI ĆE SPASITI ŠTEDIŠE U VPŽ.
tomislav
15.3.2009. 7:51
G Franjo, lijecnici, ucitelji, porofesori, filolozi, drekskretnicari, svi oni rade ne EU razini samo sta cete kad imamo taj sloj nikogovica i nistakovica, lopova i mafije koji sve to kvare, kradu, otimaju, potcjenjuju. A na celu toga je uvijek Pirme minister makar koji bio jer je povezan sa onima duboko dolje tj. hrvatskom mafijom. Pametnom je zaista to dovoljno!


Još iz kategorije ToOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: