Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Malo soli

Kad se sve ruši, opet počinje

  Željko Bošnjak/Malo soli           24.10.2011.         2950 pogleda
Kad se sve ruši, opet počinje

Dok se naš svijet ruši kad smo dobili otkaz i dok rastu kamate na kredit, vanjski svijet se stvarno ruši zbog novih potresa zemlje (kaže "New Scientist" od 01.10.2011.). Ako ovo pažljivo pročitate, stvari idu otprilike tako kako ih pojednostavljujem za vas. Svi koji smo bili djeca između 1975. i 1985. trebali bismo se sjećati naprave koju smo na ulici zvali KLIK-KLAK. Naučili su nas da dvije loptice od tvrde plastike privezane jednom špagom udaraju jedna o drugu, odbijaju se, te opet udaraju, najprije u velikim razmacima, a potom sve brže i brže. Klik-klak, klik-klak, kli-kla, kli-kla, kl-kl, k-k-k-k-k-k-k. Fizika. Vrlo jednostavna fizika valnog ponašanja tijela u jednom sustavu.

Bušenjem slojeva leda na Grenlandu stručnjaci su pronašli da je klima našeg planeta varirala valovito, otprilike kao klik-klak. Slojevi leda sa Grenlanda jasno otkrivaju da su postojala vrlo duga razdoblja zaleđenog planeta, pa duga razdoblja tropske atmosfere, pa opet led, pa vrućina, da bi zadnjih nekoliko tisuća slojeva pokazalo kako je razmak između ledenih doba i toplih razdoblja sveden na KLIK-KLAK, KL-KL, K-K-K-K.

Mi se trenutno nalazimo blizu vrhunca jednog od tih kratkih toplih razdoblja. Svega nekoliko tisuća godina topline od zadnjeg ledenog doba je bilo dovoljno da se udobno smjestimo, posijemo žitarice, osnujemo gradove, stvorimo zalihe hrane, izmislimo pisanje, računanje, organiziramo političku i svećeničku elitu koje se hrane na tim zalihama, te osnujemo vojsku i policiju koje štite interese takve elite. Izmislili smo i novac. Novac zamjenjuje zlato, bisere, prozirne kristale, školjke i zube životinja. Ništa od toga nema pravu vrijednost, a elita je bila mala skupina ljudi koja je imala sjajni metal, sjajno kamenje i tjerala nas da svi mi ostali čeznemo za time. Današnja elita nema ni to. Imaju brojeve na bankovnim računima, brojeve koje napuhuju kako bi mi bili sve više dužni.

Kako se bliži topli vrhunac našeg malenog toplog razdoblja, tako se tope ledenjaci na kopnu, a raste razina vode u moru. Pritisak na tektonske ploče zemljine kore se raspoređuje drugačije nego prije. Rasjeline na dnu oceana sada će pod golemim pritiskom vode mirovati, a one na kopnu će biti slobodne pomicati se. Priobalne pukotine će proizvoditi smrtonosne valove, a kroz one kopnene će izbijati vulkani i nastajati potresi da doprinesu bezuspješnom kapitalističkom raju koji nam stvara pakao. Nama koji to gledamo bit će žao svake ljudske žrtve potresa, ali nam neće biti žao urušavanja ove civilizacije. Jer nakon KLIK dolazi KLAK. Nakon toplog dolazi hladno, nakon previše puhanja balon pukne. A moglo bi i nama prekipjeti, kao što se i događaju prosvjedi diljem svijeta.

Ako civilizaciju ne resetira klimatski KLIK-KLAK ili revolucija, ja se na kraju nadam da će uspjeti onaj tko stoji iza apokaliptičkih obećanja "Evo sve novo činim!", "I vidjeh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše"(Otkrivenje 21:5; 21:1). Fizikalni zakoni ovoga univerzuma nisu nam donijeli mnogo dobra, sunčevi sustavi nastaju i nestaju eksplozivno, živa bića rađaju se i umiru krvavo, sebični pojedinci koriste priliku da stvore nepravedni svijet gdje većina robuje manjini - dosta više, bio bi red da jednom sve opet bude novo!

Stoga, ne mislite da se svijet ruši na vašu propast ako ste dobili otkaz ili rastu kamate i sve poskupljuje. Svijet se ruši da ponovno počne. KLIK-KLAK. Kroz našu djecu, ekonomske zakonitosti, kroz geološke promjene ili čudesnu intervenciju - bilo kako, naša nada je u nekom novom svijetu, jer za naše dobro rade i potresi i nemiri koji nagrizaju civilizaciju jednako kao i proročanstva koja obećavaju sve potpuno novo.

KLIK-KLAK, KL-KL, K-K-K-K...

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slavujj
25.10.2011. 21:43
klik-klak će biti potpun kad se za mnogima zalupe
zatvorska vrata i to na duže vrijeme ,da nam takvi ne bi ugrožavali opstanak Hrvatske
vwvtc
24.10.2011. 18:13
klak se nama dogodio čim je HDZ počeo upropaštavati sve oko sebe u Lijepoj Njihovoj.Toliko jada,tuge i siromaštva nije ostalo ni poslije najgorih mogućih elementarnih nepogoda.
konjica
24.10.2011. 14:46
tako je bilo 1945 kada su nas "oslobađali "crveni kmeri klik. klak će se dogoditi kada pobijedimo prefabrikovane prečane ,jugose i ostale kukuriku koji nam SUVERENU SAMOSTALNU SLOBODNU I NEOVISNU HRVATSKU oprostiti neće
maky_horzic
24.10.2011. 10:30
a baš sad da se ne sekiramo, to je kao da je sutra klak, a i nije baš, lakše napisati nego živjeti.
stigne ova banda još napraviti dvije generacije sirotinje, bolesnih, jadnih i očajnih ljudi, vidjet ćete i sami.


Još iz kategorije Malo soli