Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Slatina

''Kad odrastem, bit' ću...''- Gradska knjižnica i čitaonica Slatina

  Dragutin Fišli/Domovina blog           31.07.2014.         2113 pogleda
''Kad odrastem, bit' ću...''- Gradska knjižnica i čitaonica Slatina

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina organizirala je u utorak, 29. srpnja radionicu i pričaonicu za djecu inspiriranu knjigom „Kad odrastem, bit' ću...“, autorice Nade Zidar Bogadi.

U vremenu 17:00-18:00 sati radionicu je posjetio velik broj djece različitih dobnih skupina za koju su unaprijed pripremljeni različiti sadržaji i primjereni umjetnički tekstovi.
Nakon kratkog upoznavanja, učenici sedmih razreda osnovne škole izrazili su želju interpretirati djeci tematsku slikovnicu. U tome se naročito istakao učenik Mislav Matišić, učenik sedmog razreda.
Slikovnica“Kad odrastem, bit ću“, između ostaloga, govori o različitosti i ljepoti raznih zanimanja. Radionica se odvijala na način da se, nakon pročitanog jednog dijela teksta nastavio razgovor s djecom, a zatim se nastavilo s čitanjem.
Nakon 18:00 sati, učenici viših razreda osnovne škole napustili su radionicu. Mališani su, potaknuti pročitanim tekstovima i pričom učenika viših razreda osnovne škole smjelije razgovarali o svojim željama i ljubavi prema određenim zanimanjima: ljubavi prema životinjama i želji da se postane veterinarkom, ili želji da se postane majstorom,ali i nogometašem, ili pak želja većine djevojčica da postanu učiteljice.  Nastavljeno je čitanje djeci  predškolskog uzrasta za koje su pripremljeni dodatni sadržaji  poput kompleta slikovnica: „Gradska zanimanja“…  Djeca su i sama birala tekstove koje ćemo čitati.
Na samom kraju radionice, iako nije ostalo mnogo vremena, djeca su se željela izraziti i crtežom.
Radionice se održavaju u sastavu manifestacije „Slatinsko kulturno ljeto 2014.“,a nastavak teme slijedi u četvrtak, 31. Srpnja.
Ovu radionicu posjetilo je, u različitim vremenskim periodima, preko trideset djece različitih dobnih skupina i njihovi roditelji. Radionicu je posjetila i umirovljena profesorica, Mirjana Popović.
Pridružite nam se! Čitamo, pjevamo, družimo se i igramo zajedno, uz smijeh i veselje!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina