Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Politika

Kad HDZ kontrolira narod poplavi

  Kruno Kartus           12.06.2013.         7410 pogleda
Kad HDZ kontrolira narod poplavi

Kao što Karamarko kaže HDZ je uspio poplaviti Virovitičko-podravsku županiju. U svim općinama, gradovima i županiji osvojili su vlast, a izmučeni od dva desetljeća zlostavljanja ove stranke stanovnici tog kraja doista su poplavili. Slijedi četverogodišnja era afera.

Pred drugi krug izbora za gradonačelnika Slatine netko je razbio šoferšajbu na automobilu Ivana Roštaša, koji je ustrajao i iznio pobjedu pod dirljivim motom „Uvijek uz svoj grad“. Slatinčane je kopkalo tko bi razbijač mogao biti, kao i policijske istražitelje, a neki su govorili da mu auto ioanko ne treba kad se voza u službenom „Neviđeni vandalizam“ izvjestio je Virovitički list, tiskovina u vlasništvu Grada Virovitice i općina Gradina, Lukač, Suhopolje i Špišić Bukovica, u kojima godinama stoluje HDZ.

List zna kako pohvaliti vladajuće, pa primjerice u predizbornoj kampanji piše naslov „Veličanstven predizborni skup“ o masovki u restoranu Luka u Virovitici. Da je neobjektivno izvještavanje prije pravilo nego iznimka potvrđuje i najnoviji broj Virovitičkog, koji od 20 stranica uspjesima HDZ-a posvećuje 5 stranica, dok ostale stranke ni ne spominje osim u jednom članku od 32 retka.

Lokalni mediji o ovom razigranom društvu moraju lijepo pisati. Dio članova županijskog HND-a na prošlotjednom sastanku u Virovitici izrazio je zabrinutost favoriziranjem HDZ na stranicama Virovitičkog lista, kao i radija i web stranice, sve u izdanju Informativnog centra Virovitica. Šef skupštine u poduzeću je Ivica Kirin, a ne razoružava li njegov šarm svakog zajedljivca?

Zašto pisati da se na gradonačelničko mjesto u prvom izbornom krugu vratio sa svog kontroverznog izleta u Ministarstvo unutarnjih poslova odakle vuče rep i optužnicu iz slučaja Fimi medija? Neposredno pred izbore zagrebačka sutkinja odrezala mu je novčanu kaznu od 5000 kuna, jer drugi puta nije došao na suđenje Ivi Sanaderu u toj slavnoj aferi. Opravdao se bolovanjem, odjednom ozdravio i, javnost je saznala, u svom uredu primio predstavnike iz Jajca. Virovitički radije prati uspjehe.

Pravilo glasi: Tko više plati, više prostora dobije. Pola stranice sve stranke, a ostalo se plaćalo kao plaćeni oglas, iako Virovitički nije promijenio status u oglasnik. Ostale stranke nisu iskoristile ponudu, kažu u ICV-u.

„Tko vas financira?“, pitao je Goran Gazdek, urednik Virovitica.neta, najutjecajnijeg medija u županiji, kojeg je HDZ prijavio Državnom izbornom povjerenstvu za kršenje izborne šutnje, ali uz fotomontažu stranice portala što je iskusni novinar shvatio kao pritisak na njegovo izvještavanje. Loš poznavatelj grafičkog dizajna nije dobro namontirao reklamu protukandidata uz datum predizborne šutnje, pa je prijava protiv Virotivitca.neta odbačena.

Do financijskog izvještaja ICV-a, s vidljivim iznosima i uplatama tvrtki koje podržavaju rad ICV-a, nije mogao doći ni Tportal, koji se pismom obratio uredniku lista Karlu Puškariću i telefonom direktoru Kristijanu Toplaku.

Slatina također ima Slatinski informativni centar (SIC). Njegova bivša urednica Elvira Grbac, na Radiju Slatini objavila je 2006. godine da je tadašnji dogradonačelnik Branko Šimunović osuđen za krivotvorenje diplome građevinskog inženjera i zbog toga pala u nemilost lokalnih vlastodržaca. "Ili ćeš prestati ili ćeš dobiti otkaz", u tom stilu dobila je ponudu, koju je odbila, nakon čega je smijenjena. Novinarka danas ovaj slučaj ne želi više komentirati.

Osnivači SIC-a su Grad Slatina, Pučko otvoreno učilište i Dječji vrtić „Zeko“. Financije tvrtki nisu jača strana. Prema podacima Poslovne Hrvatske račun je blokiran od 6. 3. 2012. do 6. 4. 2012. i od 2. 4. 2013. do danas. U izvještaju FINA-i za 2012. godinu piše da poduzeće dobavljačima duguje 90.470,41 kunu, za neto plaće u 2012. godini 76.065,19 kuna. Dug državi za poreze i doprinose iznosi 404.764,87 kuna.

Virovitički nije prenio ni da se prije mjesec dana otkrilo da je policija kazneno prijavila istaknutog virovitičkog HDZ-ovca, prema pisanju medija i neslužbenim informacijama 34-godišnjeg Dinka Đerija, koji je navodno nositelj krivotvorene diplome prometnog inženjera, a ujedno i vijećnik u Županijskoj skupštini i član nadzornih odbora lokalnih tvrtki. S Kirinom slobodno vrijeme upražnjava u moto klubu znakovitog naziva Kumovi.

Jedan od nadzornih odbora bio mu je u Agroduhanu, državnoj tvrtki u obližnjoj Slatini, čijeg je bivšeg HDZ-ovog direktora Tomislava Vukelića DORH u Bjelovaru optužio za zloupotrebu položaja i ovlasti. Navodno je sudjelovao u operaciji dobivanja kredita od državnog Croatia osiguranja za slatinsku drvnoprerađivačku industriju Gaj, predavanjem pet bjanko zadužnica u pojedinačnim iznosima od milijun kuna kao sredstvo osiguranja povrata zajma od 25 milijuna kuna.

Nekada uspješnom proizvođaču najkvalitetnijeg namještaja, Gaju je očajnički trebao kredit da zadrži proizvodnju i barem 300 radnika, manje od desetine zaposlenih iz najboljih godina prije '90.-ih kada su Slatinčani na tu tvornicu bili osobito ponosni. Usprkos kreditiranju Gaj je danas pod lokotom, obzirom na nemilost lokalnih moćnika od početka pogubne privatizacije i pretvorbe.

Taj proces počeo je prodorom Slatinske banke u tvrtku i nuđenjem otkupa udjela u banci ili, u slučaju da poduzeće nema novca, podizanjem kredita kod nje. Naravno uz snažan pritisak HDZ-a, koji je i tada u gradu imao apsolutnu kontrolu. Već u prosincu 1992. godine upravni odbor Gaja donio je odluke o ulaganju 231.355.000 tadašnjih dinara u osnivački fond Slatinske banke d.d. Kako je deset godina kasnije utvrdila Državna revizija, ulaganja Gaja u Slatinsku banku već do 1995. godine iznosila su 1,9 milijuna kuna, iako tvrtka tu investiciju ni najmanje nije trebala.

Gaj je imao dugovanja prema Jugobanci, koja je lokalnu privredu kreditirala iz zgrade poslovnice u središtu grada. Na temelju tih dugovanja nastalo je devet ugovora o pretvaranju potraživanja Jugobanke u dionički ulog. Ali te ugovore Gaj je zaključio sa Slatinskom bankom d.d., koja je preuzela potraživanja Jugobanke d.d. „Potraživanja su iskazana u iznosu 90.216.360.- HRD ili 1.640.279,44 DEM te su Slatinskoj banci d.d. Podravska Slatina pripale 16 402 dionice.“, navodi Državna revizija.

Sličan model primjenjen je na ostala poduzeća u Slatini. Ante Šimara, tada povjerenik Vlade za Slatinu, slatinski notorious i ime koje svih ovih godina odzvanja glavama tisuća obespravljenih radnika, isprva je bio direktor banke, do 2004. godine već većinski vlasnik, da bi se do danas rasprodajom udjela uspio riješiti svih veza s njom. Prema saznanju Feral Tribunea operacija se u Šimarininom dnevniku zvala „pro et contra“. U ožujku 2008. godine Jugobanka je pokrenula tužbu protiv Slatinske banke zbog 17 milijuna eura odštete, jer Jugobanka smatra da Slatinska nije smjela preuzeti dugovanja. Slučaj još nije razriješen.

Kao ni ubojstvo pomoćnika direktora slatinske poslovnice Jugobanke Nikole Kosića u proljeće 1992. godine na rijeci Dravi u nedalekom selu Noskovci. U posljepodnevnim satima 19. veljače 1992. po Kosića su došla dvojica vojnih policajaca u uniformama i odveli ga na Dravu gdje je čekao izvršitelj, policajac Dinko Mijatović, koji je bankaru pucao u potiljak. Mijatović je osuđen, ali odslužio je dio kazne, svega dva mjeseca, koja je proveo u istražnom zatvoru, od 4,5 godine koliko mu je dosuđeno. Pripadnici vojne policije osuđeni su samo uvjetno za otmicu, a za suučesništvo u ubojstvu nisu ni optuženi, iako su bili tamo. Slučaj je ponovno 2004. godine sudski potvrđen odštetom obitelji Kosić u iznosu od 690 tisuća kuna, koju je država morala platiti. Nalogodavac nikada nije pronađen, a činjenica što je Kosić po nacionalnosti bio Srbin, začepila je usta svim lokalnim znatiželjnicima u ratnoj Slatini kada su neki životi manje koštali i lako se mogla priljepiti etiketa špijuna i kosovca.

S uništavanjem tvornica rastao je broj socijalnih slučajeva i nezaposlenih. Još 1992. godine u Virovitičko-podravskoj županiji, prema evidenciji HZZ-a, nezaposlenih je bilo tek 3.520 ljudi, a dvadeset godina kasnije, 2012. godine gotovo tri puta više, 10.180. Samo u ispostavi HZZ-a u Slatini broj nezaposlenih u ožujku ove godine iznosi 3.795, odnosno veći je nego dvadeset godina ranije u čitavoj županiji.

Zato je u jeku ekonomske recesije 2009. godine, friško osnovana slatinska gradska tvrtka Sportski objekti, krenula u gradnju nogometnog stadiona kakav ne bi trebao ni puno uspješnijoj momčadi od slatinskog trećeligaša. Podigao se kredit od 7.931.427 kuna, od čega je dio, 7,2 milijuna, otišlo na stadion. I to samo na gradnju, bez zemljišta vrijednog 2,9 milijuna.

„Mislim da u Hrvatskoj nema grada u kojemu je za tako malo novca sagrađen takav stadion.“, ustvrdio je Večernjem listu ponosno prije tri godine ondašnji i ponovni gradonačelnik Ivan Roštaš, HDZ-ovac.

Na travnjaku se nije sitničarilo, pa umjesto da se sije i mukotrpno čeka nicanje trave, glatko su položene zelene rolice. „Po troškovniku, trava u rolama za glavni stadion stajat će 626.205 kuna, za pomoćni 439.754, a za treći teren 116.802 kune.“, prenio je Večernjak Roštaševu računicu.

Koliko će virovitičko-podravski kraj može poplaviti, koliko još narod može glasati za HDZ? Ostalo je neizvjesno sve do nedjelje navečer. A onda radosna vijest. Gradonačelnik Slatine u drugom krugu opet je postao Ivan Roštaš Roki, a razglas je smjesta krenuo emitirati vjetrove s Dinare i vesele hitove iz vremena privatizacije. Taman kad je raja pala u blaženi déjà vu, kiša je morala pokvariti ovaj veličanstveni postizborni skup. Stoka sitnog zuba nema ni za biber, mirno i dostojastveno razilazi se kućama, a slavljenici u birtiju - zna se!

 Kraća verzija teksta objavljena je T-portalu

Ispravak, 14.6.: U prvoobjavljenom tekstu pisalo je da je Dinko Mijatović, ubojica Nikole Kosića, u zatvoru proveo 4,5 godine, što nije točan podatak. Mijatović je osuđen na 4,5 godine zatvora, ali je odležao samo dva mjeseca i to u istražnom zatvoru.

U tom odlomku dodali smo podatak da su vojni policajci osuđeni samo uvjetno za otmicu iako su bili prisutni na mjestu zločina.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
16.6.2013. 16:41
@Marko Radić progledala je ova vlada već odavno, ali nažalost kao ni ona bivša vlada ne vidi dalje od svojih vlastitih interesa.

Marko Radić
16.6.2013. 13:49
@fitilj, svi imamo `crne ovce`. Ja još želim vjerovati da će naša vlada progledati, kao što rekoh, mandat traje 4 godine, još mogu puno stvari napraviti kako treba, a do 12.7. ćemo i znati da li ima nade ili ne.
fitilj
14.6.2013. 19:40
Evo jednog dobrog komentara s indexa u kojem se detektira začetnik zla i krivac za današnje stanje u državi. Napisao ga je korisnik krvna_zrnca:
"Željko Beskućnik Dragi Tito,pišem ti ovo pismo polako, tako da ga ne moraš brzo čitati. Dok si ti bio živ, mladež se nije zabavljala sa drogiranjem, alkoholom i raznoraznim paradama. Nije bilo da je važnije biti peder, negoli imati obitelj, nije bilo da je važnije lizati oltar, negoli imati kruha u kući. Nije bilo brojanja krvnih zrnaca. Bilo je da je čovjek čovjek bez obzira na vjeru ili političku barijeru...Gradili su se nasipi, pruge, ceste, družilo se, stjecala su se neraskidiva poznanstva, susjed susjedu je pomagao, iz svake kuće je dopirao miris jela, nedjeljom kolača, iz dvorišta smijeh djece, igrališta su bila puna, na more se išlo sa cijelom obitelji, svi smo imali posao i nitko nije strepio da će završiti na ulici gledajući u kontejner da li će tamo naći nešto upotrebljivo da preživi, a kriminalci su bili po zatvorima...Danas dragi druže Tito, danas je sve radi tvog jedinog lapsuza što ne ubi onog krivoustog, nestalo nasipa, poplave svake godine, pruge su sve nesigurnije i sporije, ceste propale i prepune rupa, poznanstava kao da i nema, susjed susjeda gleda kako da ga zajebe, iz kuća umjesto mirisa jela ne dopire više ništa, prozori su zatvoreni, vrata zaključana, o kolačima rijetko tko i mašta jer je maštanje ostalo na kruhu.U dvorištima nema osmjeha djece, nemaju se čemu smijati, igrališta su nestala pod hrpama betona i parkirališta, more se gleda samo na reklamama i to uglavnom stranci, rijetko tko ima slabo ili nikako plaćeni posao, nitko nezna kada će završiti na ulici, a kriminalci su se iz zatvora preselili u saborske klupe, rukovodeća mjesta i u udobne fotelje...Nikada ti ne mogu zaboraviti fatalnu pogrešku zvanu "krivousti"..."
www.index.hr/vijesti/clanak/zinka-bardic--glava-milanoviceve-hobotnice/683289.aspx
Templarius
14.6.2013. 17:38
viroviticani su se pokazali i dokazali... kao zavodljivi, primitvni i bijedni glasaci... imali ste priliku izabrati trecu opciju i niste to ucinili... nemate prava kuakti ili traziti nesto bolje... razumijem da vas je sdp razocarao, ali da ste ostali doma i prepustili ovima da vas i dalje vuku za nos... to nikada ne mogu niti cu razumjeti... mikesi sram vas bilo... bas ste ovce!!!
fitilj
13.6.2013. 18:38
@Marko Radić nije problem u tome što SDP-ova vlast kada su dobili vlast nije podijelila otkaze svim HDZ-ovcima.

Problem je u tome, o čemu cijeli gornji članak govori, što SDP-ova vlast kada su dobili vlast nije smjenila petog ortaka svih kriminalaca u Hrvatskoj, već je Mladenu Bajiću dala još jedan mandat da štiti lopove i kriminalce koji su pokrali i oplačkali obiteljsko srebro.

Štiteći potencijalne lupeže u svojim redovima i mentore SDP-a koji su svoja bogatstva stekli na sumnjivi način SDP je zaštitio i HDZ-ove lupeže, jer vrana vrani oči ne kopa, a kako je poznato da je SDP=HDZ imamo STATUS QUO, umjesto obećane NOVE PRAVEDNOSTI i plana 21 u kojem je najavljena i bespoštedna borba protiv mita, kriminala i korupcije.

iMAMO kIRU I ROKIJA ZA GRADONAČELNIKA, TOLETA ZA ŽUPANA I OSTALI SU NETAKNUTI SVI ONI LOPOVI KOJI SU POD ZAŠTITOM PETOG ORTAKA SVIH LOPOVLUKA I KRAĐA, MLADENA BAJIĆA PROTEKLIH GODINA OMASTILI BRKE!

o TOME GOVORI GORNJI ČLANAK I TO JE TA KATASTROFA, ILI POPLAVA, KOJA JE UMJESTO DA PODAVI ŠTAKORI KOJI SU OGOLILI VLASTITI NAROD, POPLAVILA NAROD!
čistač
13.6.2013. 17:42
Bač Joza i ostali@
Gospodina Bajića ne možete zvati drugom. Niti jedan kazneni postupak u RH nemože početi da ga on ne blagoslovi. Policija još nekako ofrlje odradi svoj posao koliko im ovlasti dozvole a onda sve stane na nekontroliranoj kliki zvanoj DORH. Ako neki ljudi rade u ODO 20 godina, ako za to vrijeme zahvaljujući kriminalnim radnjama propadne gotovo kompletna privreda u Slatini i Virovitici, ako radnici i ostali građani podnesu bezbroj kaznenih prijava a nitko značajan ne bude procesuiran onda je valjda jasno gdje leži zec. Valjda je jasno koju društvenu grupaciju štiti
DORH, pa po toj logici Bajić nije drug.Njegovi zaposlenici ne rade u skladu sa Zakonom o DORH-u , ali žaliti se namate kome jer je DORH samostalno tijelo u sklopu Ministarstva pravosuđa.
Dragi Bać Joza da je DORH radio po zakonu koji su sami pisali, vlast u mnogo gradova i općina bila bi drugačija, a ne da predmeti leže u ladicama.
No nadam se da će od 01.07. DORH proraditi po Zakonu o DORH pa će mnogi lokalni čelnici bar u istražni zatvor na mjesec dana da ne bi utjecali na svjedoke ha, ha ha!
Mikeš09
13.6.2013. 7:48
Ako se narod odlučio za te i takve uzalud vam sad trud svirači...i nije stoka sitnog zuba...stoka sitnog zuba je ostala kod kuće...
Ljubo R. Weiss
12.6.2013. 16:44
Tekst je vrlo dobar, ali nedostaje prijedlog koji bi bar dijelom ublažio dominaciju HDZ-a nad ICV centrom, uključujući Virovitički list i Radio stanicu Virka:već na prvoj radnoj sjednici i Skupštini Županije i Gradskom vijeći Virovitica treba predložiti OSNIVANJE DRUŠTVENOG SAVJETA ICV-a (može i za Virovitički i za radio stanice posebno) u koji bi po stranačkom paritetu i uz nekoliko nezavisnih medijskih stručnjaka stavilo se pod kontrolu ove do sada, glasnogovornike vlasti!
mirovnjak
12.6.2013. 16:29
U jednom povjerenstvu član toga povjerenstva kao ne stranačka stručna osoba inače zaposlena u toj jedinici lokalne uprave nakon što su se iz sustava dobili rezultati napušta prostoriju u kojoj povjerenstvo zasjeda bez isprike odlazi u svoj ured u njega poziva kandidata HDZ- neovlašteno ga obavještava o izračunu broja vijećnika nakon toga vraća se u povjerenstvo i najavljuje prigovor ispred HDZ-a na nešto što povjerenstvo nije niti prihvatilo, a nije niti moglo jer je on napustio rad povjerenstva i priključio se formalno stožeru HDZ-a.
To su naši "NEOVISNI STRUČNJACI"
ljubo
12.6.2013. 15:44
informativni centar se vjerojatno financira iz javnih firmi. znaci ljudi preko komunalija placaju da postoje radio stanica i novine koje nitko nekupuje samo da bi se prenosila sluzbena propaganda komunisticke partije sjeverne koreje, ups, hdz-a, ali dode na isto.
općinaSlatina
12.6.2013. 14:21
"Marko Radić
@Bać Joza, odgovor na vaše pitanje je vrlo jednostavno. Vidite koalicijska vlada se nije spustila na razinu HDZ-a kada su dobili vlast i svim HDZ-ovcima podijelili otkaze (što su trebali napraviti).

Tako sada imate situaciju da je koalicija u vlasti a operativno ispod njih je i dalje rulja HDZ-a koja sve koči, blokira i čini sve kako bi se potkopala vlada.

Pa tako smo se i sami našli tokom izbora u više situacija sa izbornim povjerenstvima u Virovitici gdje su sama povjerenstva priznala da su naše pritužbe uredu i u pravu, ali s obzirom da je u povjerenstvima većina bila s HDZ-ove strane sve je odbačeno.

Ne mogu reći da koalicjska vlada radi dobar posao, ali i ono malo dobroga što naprave ispadne kasno i loše zbog ljudi s kojima su okruženi."
Bravo, Bravo!! Pravi odgovor jednom provokatoru a dok je tog šljama, pardon veliki hrvata katolika naša putanja je i dalje Idemo dolje a ne dalje.
A ovaj lik koji nema pojma zašto je to tako neka pita šefa pod čijom su ingerencijom ti plaćenici bili sve ove godine.
Sulejman veliki
12.6.2013. 13:51
Bravo Marko!
To je problem. Kada smo glasovali za promjene na parlamentarnim izborima glasovali smo za jednu dobru metlu koja će pomesti sve lopove, probisvjete i bandite. lažem se da s doalskom nove vlasti ne treba mijenjati profesionalce, ali je HDZ je uljebio raznorazne đerije i školovane vucibatine, a ne ljude koji znaju raditi.
Eto ti kad želiš biti pošten i konstruktivan: Sada ti dušmani i diverzanti sabotiraju svaki razuman potez. Ali, kažu neki ovdje da ima Boga! E, taj njihov Bog će vidjeti to zlo pa će našeg lopova skinuti s trona i strpati tamo gdje mu je mjesto.
Marko Radić
12.6.2013. 13:36
@Bać Joza, odgovor na vaše pitanje je vrlo jednostavno. Vidite koalicijska vlada se nije spustila na razinu HDZ-a kada su dobili vlast i svim HDZ-ovcima podijelili otkaze (što su trebali napraviti).

Tako sada imate situaciju da je koalicija u vlasti a operativno ispod njih je i dalje rulja HDZ-a koja sve koči, blokira i čini sve kako bi se potkopala vlada.

Pa tako smo se i sami našli tokom izbora u više situacija sa izbornim povjerenstvima u Virovitici gdje su sama povjerenstva priznala da su naše pritužbe uredu i u pravu, ali s obzirom da je u povjerenstvima većina bila s HDZ-ove strane sve je odbačeno.

Ne mogu reći da koalicjska vlada radi dobar posao, ali i ono malo dobroga što naprave ispadne kasno i loše zbog ljudi s kojima su okruženi.
Sulejman veliki
12.6.2013. 12:18
Ovo je odličan članak, za pismene i pametne. Samo oni s mozgom pileta mogu imati dvojbe. Sva financiranja državnih i javnih tvtrtki te tvrtki u vlasništvu lokalne uprave i samouprave moraju biti transparentna pa tako i Informativnog centra Virovitica.
Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko građani ove opljačkanje i ponižene županije izdvajaju za plaće poltrona i čmarguza iz Virovitičkog lista i Radija Virovitce.
Sulejman veliki
12.6.2013. 12:09
Kazao jednom Balašević kritizirajući Miloševićev režim: Nema raja za promjene jaja!
Imam odgovor na pitanje prethodnog komentatora, ali sam obećao sebi i čitateljima da nikako neću općiti sa istim.
bać joza
12.6.2013. 9:50
Vrlo zanimljiv članak. Zvuči nevjerojatno da Uskok i Državno Odvjetništvo na čelu s drugom Bajićem, koji su pod ingerencijom SDP-a bez obzira na odvojenost sudske i izvršne vlasti, ne poduzima ništa po svim ovim činjenicama. Zvuči nevjerojatno.

Pojma nemam zašto je to tako? SDP ima vlast na državnoj razini i nikako da pokrene sve nabrojene slučajeve. Vjerojatno će se pokrenuti i psotupci protiv Bandića u Zagrebu! Ima li tko odgovor?

Pozdrav!


Još iz kategorije Politika