Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Na današnji dan

Kabelska televizija dolazi u Viroviticu, uhićen serijski provalnik u ugostiteljske objekte...

  Goran Gazdek           07.02.2018.         2464 pogleda
Kabelska televizija dolazi u Viroviticu, uhićen serijski provalnik u ugostiteljske objekte...

Na današnji dan, 7. veljače 1812. rođen je Charl Dickens rodonačelnik socijalnog romana, jedan od najznačajnijih, najutjecajnijih i najčitanijih engleskih pisaca, 1912. rođen novinar, političar, putopisac i prevoditelj Šime Balen, 1927. rođen Dušan Vukotić, filmski redatelj i prvi hrvatski oskarovac, 1964. Beatlesi počeli svoju prvu turneju po SAD-u, na njujorškom aerodromu John F. Kennedy dočekali ih 5000 obožavatelja i 200 novinara, 1971. žene u Švicarskoj referendumom dobile pravo glasa, 1999. Plenum Centralnog komiteta Komunističke partije SSSR prihvatio prijedlog lidera Mihaila Gorbačova za ukidanje 70-godišnjeg monopola na vlast te partije, čime je otvoren put za višepartijski politički sistem, 2013. umro filmski redatelj Krsto Papić…

A što se događalo u Virovitici?

1930. Zemljišna zajednica Virovitica dražbom prodala 120 kubnih metara drva, Uplata se mogla izvršiti na licu mjesta ili u roku od osam dana.

1989. Sekcija za komunalne djelatnosti, prostorno planiranje i zaštitu čovjekove okoline Općinske konferencije socijalističkog saveza radnog naroda Virovitica (OK SSRN) pokrenula je inicijativu o mogućnostima uvođenja kablovske televizije. Imenovana je radna grupa koja u što skorije vrijeme treba izučiti potrebe te izraziti prvu skicu na osnovu iskazanog interesa.

1989. Održan radni dogovor s više stotina korisnika društvenih sredstava u vezi s pripremama i sastavljanjem završnih računa za 1988. godinu i novih propisa s područja računovodstva i financija. Organizirali su ga Društvo računovodstvenih i financijskih radnika Virovitice i Služba društvenog knjigovodstva, ekspozitura Virovitica. Predavači su bili poznati hrvatski financijski i računovodstveni stručnjaci.

1999. Na tajnom unutarstranačkom glasovanju, tajnik Županijskog odbora HDZ-a i Županijske skupštine Ivan Horvat, pobijedio je Krunoslava Cukora s glasom prednosti (15:14) i time postao kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije. Treći kandidat, Antuna Habijanac ispao je u prvom krugu sa samo tri glasa.

1999. Nakon dugog, upornog i opsežnog istražnog postupka, poliicja otkrila serijskog provalnika, nezaposlenog konobara F.J. (18), koji je po nekoliko puta opljačkao lokale „Paganini“ i „Beč“ u kojima je neko vrijeme i radio.

Izvor
Stara novinarska bilježnica, Glas Slavonije, Gradski vodič, Virovitički list, Pusa, Portal Virovca.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Na današnji dan