Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Čačinci

Jurenac: Do sada više od 100 prijava za štete od tuče i poplava, uskoro ćemo znati stvarnu štetu u vrtiću

  vpž/Kristijan Toplak           23.05.2023.         2482 pogleda
Jurenac: Do sada više od 100 prijava za štete od tuče i poplava, uskoro ćemo znati stvarnu štetu u vrtiću

Nakon što je u 17. svibnja župan Igor Andrović, proglasio dvije prirodne nepogode, za poplavu i tuču, od kojih su obje bile i za područje općine Čačinci, načelnik ove općine, Alen Jurenac, u prigodi posjete ministrice poljoprivrede, Marije Vučković, iznio je podatak, kako je tog 12. svibnja, kada je nezapamćeno olujno nevrijeme i tuča zahvatilo područje Čačinaca, u kratkom intervalu palo 77 litara po četvornom metru. Višegodišnji prosjek za cijeli svibanj iznosi 54 litre po četvornom metru.

„I ti podaci govore o razmjerima nevremena koje je u kratkom vremenu pogodilo naše područje. Do sada smo prikupili više od 50 prijava za štete od tuče i isto toliko prijava za štete od poplava. Očekujemo kako će se ovaj broj povećati do petka.. Nakon toga vidjet ćemo stvarne razmjere štete na našem području, a već je sada jasno kako će ona biti velika... Velike štete su nam na trajnim nasadima, najviše na lijeski, ali i ratarskim kulturama, posebno oko Bukvika, na soji, kukuruzu, pšenici. Neke od površina, poljoprivrednici će morati ponovno zasijati", rekao je načelnik.

Upitan za komentar kakvo je stanje za Dječji vrtić Lipa, Jurenac je kazao. "Zaprimili smo procjene sudskih vještaka. Očekujemo sastanak s osiguravateljskom kućom pa ćemo uskoro znati koja je stvarna šteta na Dječjem vrtiću Lipa u Čačincima", zaključio je Jurenac.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Čačinci