Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2011

Jurčić u Osijeku: Temeljni cilj - povećati proizvodnju, a time i broj radnih mjesta

        28.11.2011.         1162 pogleda
Jurčić u Osijeku: Temeljni cilj - povećati proizvodnju, a time i broj radnih mjesta

Nositelj koalicijske liste Bloka "Umirovljenici zajedno (BUZ), Primorsko-goranskog saveza (PGS) i Hrvatske radničke stranke (HRS) Ljubo Jurčić izjavio je u Osijeku kako su najveći problemi hrvatskoga društva nedostatak radnih mjesta i socijalne sigurnosti, pa je temeljni cilj ove koalicije povećati proizvodnju, a time i broj radnih mjesta.

Na predizbornom skupu za 4. izbornu jedinicu Jurčić je kazao kako se ta koalicija ne temelji na ideologiji, već želi rješavati praktične i životne probleme hrvatskih građana i hrvatskoga društva. Želimo preuzeti odgovornost za stabiliziranje stanja u Hrvatskoj i daljnji razvoj zemlje, poručio je Jurčić dodavši kako se koalicija zauzima za besplatno školstvo i zdravstvo te stabilne i rastuće mirovine.

Jurčić smatra kako se to može ostvariti promjenom postojećeg ekonomskog modela, koji potiče potrošnju, uvoz i zaduživanje, i to stvaranjem nove industrijske, regionalne te monetarne politike, koje će definirati što, kako i gdje proizvoditi te kako to financirati.

Ocijenio da će, u slučaju zadržavanja postojećeg ekonomskog modela, biti potrebni rezovi u javnom sektoru, a ako se prihvati program gospodarskog oporavka, kojeg nudi ova koalicija, a koji potiče proizvodnju, zapošljavanje i ulaganja, rezovi neće biti potrebni.

Predsjednik BUZ-a Milivoj Špika smatra kako Međunarodni monetarni fond (MMFC) prizivaju samo nesposobne vlade, koje ne znaju same riješiti probleme, a ova koalicija smatra da MMF Hrvatskoj nije potreban, jer ima dovoljno sposobnih ljudi, koji mogu riješiti postojeće probleme.

Prvi na listi za 4. izbornu jedinicu Ivan Jakobljević kazao je kako je prioritet djelovanja poboljšanje položaja umirovljenika te zauzimanje za ravnomjerni regionalni razvoj.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2011