Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Politika

Josipović na zagrebačkoj špici: “Zagreb ima svoje kumice, ne trebaju mu kumovi!”

        31.12.2009.         2903 pogleda
Josipović na zagrebačkoj špici: “Zagreb ima svoje kumice, ne trebaju mu kumovi!”

Čvrstim stiskom ruke danas su brojni Zagrepčani Ivi Josipoviću poželjeli pobjedu 10. siječnja, dali mu svoju otvorenu podršku, pa i rado izrekli kako su mu, uostalom, svoj glas dali i u prvome krugu, a neće propustiti priliku za Josipovića glasati i u drugoj rundi predsjedničkih izbora. Brojni su gosti s terasa kafića u Bogovićevoj ulici oduševljeno zapljeskali kad su vidjeli Ivu Josipovića i njegovu suprugu Tatjanu tijekom šetnje zagrebačkom špicom. Susreo se i s mnogim prijateljima, poznanicima i kolegama, kao što su odvjetnici Čedo Prodanović i Branko Šerić koji su jutarnju kavu posljednjega dana u godini ispijali pred popularnim "Bulldogom".

Zagrepčani su posebno Ivi Josipoviću izrekli i brojne pohvale za sinoćnje nastupe na televizijskim sučeljavanjima. "Zagreb ima svoje dobre kumice i ne trebaju mu kumovi!" - rekao je Josipović, među ostalim, u razgovoru sa svojim sugrađanima.

U omiljenome kafiću zagrebačke javne scene, u Bogovićevoj ulici, Josipović je odgovarao i na novinarska pitanja brojnih medijskih kuća koje su se tu također sjatile. Novinare je, kao i građane, ponajviše zanimala Josipovićeva osobna procjena rezultata drugoga kruga predsjedničkih izbora. "Pobijedit ću premoćno. Pobijedit ćemo zajedno, i to za Hrvatsku, koja je spremna iskoristiti svoju šansu da od zemlje koju su premrežile korupcija i kriminal krene u smjeru stvaranja uljuđenog, pristojnog, sređenog, ali i bogatog društva. Ovi izbori možda zato predstavljaju našu posljednju šansu. Jer ovo nije više političko pitanje ljevice ili desnice! Ovi su izbori ne samo test hoće li prevagnuti civilizirana Hrvatska, nego i test hoće li prevagnuti primjena zakona nad kriminalom i podzemljem, nad kriminalcima, mafijašima i njihovim političkim pokroviteljima. Ishod je ponajprije i pitanje budućnosti naše djece" - naglasio je Ivo Josipović.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

xxll
4.1.2010. 14:24
A ŠTO SADA?
Stranka odlučila
Ivo Sanader izbačen iz HDZ-a!
Informaciju o izbacivanju Ive Sanadera iz HDZ-a net.hr je dobio od jednog od članova predsjedništva stranke koje još uvijek vijeća iza zatvorenih vrata. Isti izvor tvrdi da je u tijeku rasprava o tome koga će HDZ još isključiti iz svojih redova.
A ZAŠTO SE JE VRAĆAO U POLITIKU????????A ŠTO JE SA ONIMA KOJI SU GA PODRŽALI?????
xxll
4.1.2010. 13:11
POGLEDAJTE KAKO RAZMIŠLJA POZITIVNO BEBIĆ:

Bebić otkrio karte:
`A što je manja šteta? Rušiti Kosor ili slabiti HDZ?`
Na opasku novinara da konferencija počasnog predsjednika HDZ-a Sanadera u središnjici stranke, `iza leđa Kosorici, izgleda kao rušenje predsjednice, Bebić je odgovorio pitanjem: `Slušajte, a je li bolje da slabimo stranku.`.......
Ne zna Bebić zašto se predsjedništvo nije sastajalo
Podsjetimo, uz Bebića je danas u HDZ-u bila i Božica Šolić, te zastupnici Emil Tomljanović, Krunoslav Markovinović, Mario Zubović, Jerko Rošin, Boris Kunst, Niko Rebić, Stjepan Fiolić, Karmela Caparin, Vedran Rožić, Nikola Sopčić, JOSIP ĐAKIĆ, Petar Selem i Ivanka Roksandić.

Sastanak čelnih ljudi HDZ-a
Hebrang i Čobanković ljuti na Sanadera, čeka se izjava Kosorice
Vrh HDZ-a okupio se rano jutros, a Andrija Hebrang je uoči sastanka rekao: `Ljut sam na Sanadera jer se protustatutarno ne smije raditi niti u jednoj organizaciji! Trebao je reći što mu je na duši, onda bismo mi sazvali Predsjedništvo i jedni drugima rekli što imamo za reći.`
U tijeku je sastanak vrha HDZ-a u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma. Na sastanak su stigli Šeks, premijerka Kosor, ministri Kalmeta, Jandroković, Šuker, Čobanković, Milinović...

Sjednici vrha stranke pridružio se i JOSIP ĐAKIĆ, koji je jučer bio na konferenciji za novinare Ive Sanadera. Nije htio ništa komentirati novinarima, nego je samo u prolazu rekao: "POSLIJE, poslije."
xxll
4.1.2010. 9:24
EV, BRAMITELJI SU SE VEĆ POČELI SVAĐATI:
Dečak najavio novi fond s oko 300.000 branitelja
Obrazloženje da se s “braniteljskim novcem ne upravlja kako treba” iznio u godini kad je fond poslovao najbolje i ostvario oko 250 milijuna kuna dobiti

Iz Fonda hrvatskih branitelja dosad je udjele iskupilo oko 40 posto branitelja, a Koordinacija kojom predsjeda general Đuro Dečak ima 300.000 članova. Ako je i u toj populaciji udjele iskupilo 40 posto vlasnika, ispada da bi u novi, Dečakov fond novac moglo prebaciti 180.000 hrvatskih branitelja. Kako prosječni branitelj ima 10 udjela, Dečak bi u fondu mogao imati 1,800.000 udjela. Vrijednost jednog udjela 30. prosinca iznosila je 720 kuna, što znači da bi novi fond mogao biti težak 1,296 milijardi kuna! Ne želeći spekulirati o tome koliko bi novi fond mogao biti težak, Dečak je kazao da će, bude li priseljen na osnivanje novog fonda, novcem branitelja otvarati nova radna mjesta i povećavati vrijednost ukupne imovine.

Po udjelu 20 kn dividende
Ako se izmjenama zakona to ne omogući, najavljuje Dečak, izaći će iz fonda i on i svi članovi Koordinacije braniteljskih udruga.

- A nas ima oko 300.000. Povući ćemo svoje udjele i osnovati novi fond. Fond koji će biti razvojni. Koji će otvarati radna mjesta, a ne samo da čekamo i da jednom godišnje uzmemo 20 kuna dividende po udjelu - pojašnjava Dečak
JUTARNJI LIST
xxll
4.1.2010. 9:02
A gdje je nestala CRNA GUJA???????????
zzzz
3.1.2010. 20:43
VIDJELI SMO DANAS SITUACIJU DA SE JE ĐAKIĆ SVRSTAO UZ SANADERA, A PROTIV KOSORICE, HEBRANGA...
A SJETITE SE NEDAVNOG NASLOVA:
Virovitica će biti perjanica izbornog uspjeha dr. Hebranga

VIROVITICA – Uoči dolaska predsjedničkog kandidata dr. Andrije Hebranga na predizborne skupove na području Virovitičko-podravske županije članovi Županijskog odbora HDZ-a održali su proširenu radnu sjednicu na kojoj su dogovarali detalje boravka dr. Hebranga u: Virovitici, Orahovici, Slatini i Pitomači.

JESU MU GA SMJESTILI NAŠI HDZ-OVCI???????
zzzz
3.1.2010. 20:23
DA LI STE UOČILI RAZLOG ODLASKA IVE SANADERA, NIJE ŽELIO TRGOVATI S HRAVTSKIM TERITORIJEM????????????????????????
ZAR JE JACA TRGOVALA??????????????????????
Sanader se vraća u politiku nezadovoljan Kosoričinim vođenjem HDZ-a
Kao glavni razlog odlaska iz politike Sanader je naveo da "nije bio spreman prodavati hrvatski terotorij za članstvo u EU". "Htio sam proizvesti šok koji je kasnije doveo i do deblokade sporazuma Pahor Kosor", kazao je. Počasni predsjenik sudjeluje i član je svih tijela stranke i ima pravo na njima sudjelovati i raspravljati s pravom glasa, pojasnio je Sander svoju ulogu u HDZ-u.

"HDZ se mora očitovati o drugom krugu predsjedničkih izbora"

Sanader je svjestan da njegov moratorij na mandat u hrvatskom saboru istječe 15. siječnja te razmišlja o povratku u Sabor. Među njegovim zamjerkama na vođenje stranke stoji i njegov stav da se HDZ, kako stoji u statutu, mora očitovati o aktualnim političkim pitanjima. Pri tome, Sanader je naglasio da se HDZ mora očitovati o drugome krugu predjedničkih izbora. "Dat ću potporu ONOME za kojega i kako se ODLUČI predsjedništvo stranke", kazao je.

JA ĆU UNAPRIJED REČI ODGOVORNO:
TO JE MILAN BANDIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Male tajne velikih kuhara
Bandić bio na večeri sa Sanaderom?

Pobuna protiv Jadranke Kosor: I makarski HDZ podržao Milana Bandića!

HOĆE li premijerka imati snage da izbaci "pobunjenike" iz stranke?
Još jučer je premijerka Kosor govorila kako su svi članovi HDZ-a čvrsto iza Andrije Hebranga i uvjeravala javnost da u vladajućoj stranci nema raskola. Danas, pak, mora GASITI POŽARE.

ZAMISLITE SITUACIJU, HDZ-OVCI SE KOLJU OKO IZBAČENOGA SDP-OVCA-HERECEGOVCA???????????????
ZAŠTO NISU ONDA PODRŽALI HEBRNGA ZA PREDSJENIKA PA NEBI BILI U OVOJ SITACIJI????
IMA SAMO JEDAN MALI PROBLEM, HEBRANG NIJE SANADEROV ČOVJEK!!!!!!!!!
zzzz
3.1.2010. 20:03
A ŠTO ĆE BITI SA HDZ-OM VPŽ??????????????
VIDJELI SMO DA JE NA JEDNOJ STRANI SANADER, BEBIĆ, ĐAKIĆ (BRANITELJI)....

NA DRUGOJ STRANI KOSOR, KALMETA, ŠEKS, HEBRANG....

ŠTO ĆE BITI SA HDZ-OM VPŽ AKO POBIJEDI KOSOR, JER JEDNI OD NJIH MORAJU PASTI?????

POSEBNO JE ZANIMLJIVO KAKO ĆE SE PODJELITI BRANITELJI, JER JE NEMOGUĆE DA ĆE SVE ĐAKIĆ POVEDE UZ SANADERA, A ZNAMO DA JE KOSORICA GODINAMA BILA MINISTRICA BRANITELJA I MNOGE ZADUŽILA?????????

OSIM TOGA, SANADER JE ZA TO DA HDZ PODRŽI BANDIĆA ZA PREDSJEDNIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bubi
3.1.2010. 19:19
Mislim da Kosorica radi dobar posao i ako smogne snage da se odrekne Sanadera (lakše) i njegovih "igrača" koji su u i oko Vlade onda je osoba za velika djela. Ako pak popusti i dozvoli Sanaderu da se vrati samo i u Sabor pojest će ju za doručak, a to će nas ponovo vratiti na dno sa kojega smo se malo odmakli. A Kosor D. i Pupovac će ispasti najveći krivci ako to ne sprijeće na bilo koji način, HSS-u ne vjerujem jer to kad vidiš i čuješ požališ što si upalio tv.
zzzz
3.1.2010. 16:24
Mesić: Spreman sam raspisati prijevremene izbore ako treba
Naime, Mesić trenutno nije pretjerano raspoložen komentirati razloge povratka Ive Sanadera, no isto tako predsjednik pomno prati stanje u državi pa će ako bude potrebno raspisati i prijevremene izbore.
"To je sada hipotetičko pitanje, no kada se procijeni da Vlada više nije stabilna to svakako znači i moguće raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora. Isto tako ako se vidi da Kosor nema potrebnu podršku većine u Saboru, reagirat ćemo u skladu s Ustavom", reakcija je iz Ureda predsjednika na eventualna previranja u Vladi ali i u Saboru.
KUDA PLOVI OVAJ BRAOD?????????
zzzz
3.1.2010. 16:21
HDZ šokiran: Nisu imali pojma o Sanaderovoj presici
"NE ZNAM apsolutno ništa o tome. Nisam upoznat s onim što je rečeno za konferenciji za novinare jer sam bio na putu, a moram priznati da nisam ni znao da će Sanader za danas sazvati konferenciju za novinare", rekao je za Index.hr bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak dodajući da će se kasnije očitovati kada čuje sve detalje s konferencije za novinare.

Njegovi su osobni čuvari DOSLOVCE IZGURALI DŽURNOG POTRITIRA s njegovog mjesta ne bi li OSIGURALI Sanaderu SLOBODAN?????? ulaz u zgradu. S obzirom da je poziv za konferenciju već bio ODASLAN novinarima, Sanadera nisu mogli SPRIJEČITI da konferenciju i ODRŽI. Ovaj Sanaderov potez su u vrhu stranke DOŽIVJELI kao pokušaj PUČA.

KAKO JE JACA REKLA ZA 2010. GODINU???? BITI ĆE GORA NEGO 2009. MA ŠTO GORA????
AKO OVAKO NASTAVI, BITI ĆE PAKLENA!!!!!!!
zzzz
3.1.2010. 16:16
POGLEDAJTE KAKO JE DOSLJEDAN TREĆI BLOK,
PRIJE 10 DANA:
Ultimatum HSLS-a i SDSS-a
Vrati li se Sanader, pada Vlada
Ako bi se spekulacije o povratku bivšeg premijera Ive Sanadera u saborske klupe ostvarile, HDZ-ovi koalicijski partneri HSLS i SDSS mogli bi napustiti Vladu. Ne žele, naime, da Sanader ponovno dobije BILO KAKAV politički UTJECAJ.

ALI, POGLEDAJTE VEĆ DANAS:
HSLS izlazi iz Vlade ako će Sanader utjecati na politiku!
PREDSJEDNIK HSLS-a za Index je kazao kako kako oni nemaju ništa protiv toga da Sanader aktivira saborski mandat jer je to njegovo zakonsko pravo, no ako bude utjecao na odluke Vlade oni u takvoj koaliciji ne žele biti.

"Očito je da je Sanader nesretan jer HDZ nije podržao Bandića u predsjedničkoj utrci. Ovdje se radi o dvije grupe, dvije Hrvatske. Jedna je Hrvatska Ive Sanadera i Milana Bandića, a druga je demokratska Hrvatska zato i tražim da podrže Josipovića" - kaže Kosor.

OVO JE TIPIĆNA HRVATSKA POLITIČKA SCENA, PRIČAJ JEDNO, A RADI DRUGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zzzz
3.1.2010. 11:08
Akcija Bankomat: Uhićeni čelnici Hrvatske poštanske banke i četiri poduzetnika

PO NALOGU Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Državnog odvjetništva RH, Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačka, PU splitsko - dalmatinska i PU dubrovačko-neretvanska započeli su s provođenjem Operativne akcije "Bankomat". Uhićenja su vezana za nenamjenske kredite u Hrvatskoj poštanskoj banci.

KAKO ĆE OSOBA KOJA SAMA IMA 200 KAZNENIH PRIJAVA RJEŠAVATI OVAKVE SLUČAJEVE. PA AKO KRENE U OBRAČUN S KRIMINALOM, MORA KRENUTI PRVO OD SEBE.
Josipović: Evo, u rukama držim Bajićev spis protiv Bandića

Josipović: Bandić bi o moralu, a on se razveo da bi otkupio stanove
Bandić sve želi uprljati, uvaliti u blato, ono blato koje je bilo i batina na Rađenovićevoj glavi koja udara i po glavama svih nas - rekao je Josipović.

Prljava kampanja
– Bandić govori o moralu?! On koji se razveo od supruge, prekršio sveti sakrament braka kako bi otkupio čak dva društvena stana (ZAKONSKI MOŽE SAMO JEDAN)! On koji je kumu namjestio posao od milijardu kuna! Vjerujem da Hrvatska neće dozvoliti da prljavom igrom Bandić uprlja ovu kampanju i ove izbore. Od njega ste dobili neki paraizvadak.
mišo111
2.1.2010. 21:44
Slažem se sa predhodnikom, ali takva obećanja ne daje Josipović već njegov protukandidat, kao naprimjer "Ukinuću harač" i još u 5 točaka svog proglasa u istom stilu.
B-B-B
1.1.2010. 18:08
U pravu je Josipović, no zanimljivo je kako narodu nije jasno da on nije u mogućnosti ispuniti niti 20% obećanog jer jednostavno nema ovlasti .
zzzz
1.1.2010. 11:54
crna guja
pa po josipovićevoj imovinskoj kartici nije mu ravan ni Vito Corleone.

Nije niti JOPA, HERBANG, BANDIĆ, VIDOŠEVIĆ, KIRIN, SANADER, KALMETA...
SAMO NA ZNANJE, IPAK JE SIROMAŠNIJI OD KALMETINOGA VOZAČA I TAJNICE!!!!!!!!!!
KADA SI TAKO PAMETAN JOŠ SAMO RECI GDJE JE JOSPIVIĆ BIO U NO, UPRAVI, MINISTAR, PREDSJEDNIK........DA JE MOGAO MAZNUTI LOVU?????
ON ŽIVI OD SVOG INTELEKTUALNOG RADA!!!!!!

SRETNA SVIMA GODINA NOVA!
dalton
1.1.2010. 0:48
A da se Vi gospon dugog paucavog i rašljastog jezika vratite ispod onog kamena i psssst...
crna guja
31.12.2009. 22:13
pa po josipovićevoj imovinskoj kartici nije mu ravan ni Vito Corleone.


Još iz kategorije Politika