Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Politika

Josipović na optužbe Češeka: Na takvu bijedu se ne osvrćem

  Piše: I.R., R.B., M.B./24sat/Foto: D.U./PIXSELLa           19.04.2012.         2442 pogleda
Josipović na optužbe Češeka: Na takvu bijedu se ne osvrćem

Predsjednik Ivo Josipović osvrnuo se na riječi HDSSB-ovca Igora Češeka, koji je u Saboru rekao kako njegovi roditelji žive u stanu "jedne židovske obitelji". Josipović je kazao kako je to očita laž, jer je taj stan sagrađen '70-ih godina, znači puno poslije Drugog svjetskog rata. Dodao je i kako on i njegova obitelj žive u stanu kojeg su kupili 2006. od privatnika.

- Ja se kao predsjednik na takvu bijedu od politike ne bih ni osvrtao, ali to govori o spremnosti pojedinih političara i njihovih stranaka da se koriste najprljavijim sredstvima kako bi rekli da su svi lopovi i da nitko ne valja. Što je tek takav političar spreman učiniti "običnom" građaninu kad bez imalo srama, koristeći svoj imunitet, tako govori o predsjedniku države. On ne poštuje ljudsko dostojanstvo i institucije Republike Hrvatske, jer predsjednik je institucija - rekao je Josipović.

 Dodao je da se zastupnik Češek skriva iza saborskog imuniteta i na taj način izbjegava situaciju u kojoj bi ga netko mogao tužiti.

- Zastrašujuće je koliko netko tko obnaša časnu dužnost zastupnika jest spreman lagati - rekao je Josipović.

Istaknuo je kako je njegov otac časna osoba na koju je ponosan. Nije sudjelovao u oslobađanju Zagreba jer je tada, ističe Josipović, bio negdje drugdje

- Cijela ova priča želi diskreditirati mene i cijeli antifašistički oslobodilački pokret - zaključio je predsjednik te dodao da ova laž koliko bila neugodna za njega i njegovu obitelj ima puno veći značaj u kontekstu razvoja hrvatskoj društva kao odgovornog i demokratskog.

HDSSB-ovac Češek: Treba od Josipovića tražiti da vrati stan

HDSSB-ovca Igora Češeka zanimalo je na aktualnom prijepodnevu u Saboru kakav je stav Vlade oko povrata nacionalizirane imovine Židovima. Milanović mu je odgovorio da načelno ono što je oteto treba vratiti.

- Ali oteto, konfiscirano i nacionalizirano nije isto. To su različiti postupci. Većini Židova je za vrijeme rata otet život, a nakon rata oni malobrojni koji su se vratili dobili su imovinu. Od 1948. do 1951. imovina je nacionalizirana - rekao je Milanović te naglasio da pitanje povrata postoji već 20 godina i da se stalno vraćamo na iste teme.

Češek mu je na to uzvratio da bi i od predsjednika države Ive Josipovića trebao zatražiti da vrati stan.

- Stan je pripadao jednoj zagrebačkoj židovskoj obitelji, a u njega je uletio Josipovićev otac 1945. dok je oslobađao Zagreb - rekao je Češek.

Nakon što je u sabornici izjavio da predsjednik Ivo Josipović živi u stanu koji je njegov otac oteo zagrebačkoj židovskoj obitelji, Igor Češek pred novinarima se malo ogradio.

- Ako je taj podatak, koji sam dobio od Hrvatskog helsinškog odbora točan, ne znam kako predsjednik Josipović može mirno spavati. Najbolje je da se predsjednik sam očituje oko toga - izjavio je Češek.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Lj. R. Weiss
23.4.2012. 23:28
@Siniša Prpić
Suglasan, MIR je pretpostavka za ovo nabrojano, ali kreatibvnošću, vjerom i znanjem, mir se lakše održava!
siniša prpić
22.4.2012. 19:04
@Ljubo, i ja bih volio da se ide putem kreativnosti, vjere i znanja. Ali i mira, prvenstveno. Jer ako nema mira, što sve vrijedi ?! Odnosi se to na sve narode. Šalom !!
Lj. R. Weiss
22.4.2012. 17:35
@Siniša Prpić
Hvala ti na upisu, očito je da razumiješ problematiku nacionalizirane imovine koja i nije baš jednostavna, pogotovo nakon protoka silnog vremena od 1947. kada je krenuo najveći val nacionalizacije imovine.
Ipak, ovo što je učinjeno predsjedniku Josipoviću (lažne optužbe u vezi stana!!) blato je bačeno na njega od strane HSSB-a, i to će se obiti toj stranci o glavu. Cirkusantska stranka koju vodi i dalje zatvorenik iz mostarskog zatvora a na veliku štetu Slavoniji! I žalosno je da to što je sada uinjeno predsjedniku, može biti učinjeno i drugima koji se bave javnim poslovima!
Što se tiče denacionalizacije imovine i apela da se ima strpljenja, ne bih se sasvim složio. 57 godina čekanja na povrat imovine je sasvim pristojno vrijeme da se ona vrati starim kapitalistima, ne samo Židovima, već i Hrvatima i svima drugima koji su je stekli marljivim radom.
Hvala ti što spominješ Marka Weissa, mog oca. Uzeli su i njemu i nama nasljednicima imovinu, ali "krunu dobra imena" (Talmud) nitko mu ne može oduzeti, kao što Židovima nije moguće oduzeti kreativnost, vjeru i znanje. Volio bi da hrvatski narod ide tim putem! Pozz!
siniša prpić
22.4.2012. 12:40
Slažem se da je oteto - prokleto. Naravno da nema dvojbi da mora doći do povrata imovine oduzete po jugo-komunistićkoj vlasti. No, da će se morati biti strpljiv, i to je sigurno. Mnogo fizičkih i pravnih osoba to očekuje, s pravom. Neki dan saznajem od jednog rimokatoličkog svećenika da je njegovoj župi vraćena zemlja. Mnogi u selu nisu zadovoljni, jer su do sada tu zemlju obrađivali. Sada će je moći obrađivati ako plate zakup..... Kao šumaru, poznato mi je da se mnogi ( ne mali ) šumski kompleksi moraju vratiti u ruke pravoslavne crkve. Poznato mi je i da se oduzimala zemlja ljudima, ćija je jedina krivica bila njihova obrazovanost ( učitelji ). Obitelji Weiss je oduzeta njihova imovina, a danas bi nam dobro došao jedan takav menađer, kakav je bio Marko Weiss. Ako želimo biti normalna država, to će se morati vratiti ( nadoknaditi ). Naravno da bi bilo dobro da je to već vraćeno, no što smo sustavno pljačkani od "domaćih izdajnika" ( jer kako ih drugaćije nazvati ). Vezano uz predsjednika R.H., Ivu Josipovića, mislim da se radi o notornoj laži. Kad bi bila istina, iste bih rijeći koristio. Nakon svega, nisam primjetio da se "vrli" zastupnik HDSSB-a opetovano javio i demantirao Josipovića. Mislim da to mnogo govori.....
konjica
22.4.2012. 11:39
Siniša sjećam se kako su na vlast 1945 došli crveni,oteli nam imanje ,a mi širom.TADA JE TO BILA PRAKSA POBJEDNIKA ....KLASNI NEPRIJATELJI SMO BILI MI ...Lustracija koja nije provedena opravdava kako su demokratske promjene prostorima ex yu bile igrokaz koje su osmislile poražene frakcije SK tada iz stvarne demokratske jezgre {1971 }.Veliko srbi,KOS i ostali njihovi pomagači to su uglazbili i počeli osvajački rat. Slažem se kako smo u 21 stoljeću ali....Neka predstavnici vlasti od 1945-1990 Vrate oteto, nacionalizirano i kako se već sve to zvalo ,a ne odmah na zadnje noge i prozivati one koji nisu pod petokrakom.Inaće ne komentiram van teme ,ali ljudi moji Lopov je i onaj koji koji drži ljestve, a u ovom slučaju sigurno ima nešto čim je drivo tako reagirao..pozdrav
siniša prpić
21.4.2012. 23:41
@konjica o kojim "cevenima" se govori ?! Pa HDZ ih je još uvijek prepun. Mislim da kategorizacije "crveni" i "crni" ne vode ama baš nigdje. Živimo u 21. stoljeću.
To je put u prošlost. Poznajem poštene i nepoštene ljude. Sve ostalo su "vrazi od papira".
konjica
21.4.2012. 20:52
ispravljanje starih nepravdi dovodi do novih,to pak dovodi do osjećaja nesigurnosti.1945 na vlasti crveni danas kukuriku sa crvenima na čelu odnosno u većini jer na čelu je gazibaba....nisam za prijevremene izbore nego za trenutne
cheguevara
20.4.2012. 16:41
senior, stvar je jasna: nezreli zastupnik, smatrajući se nedodirljivim pod imunitetom, ugrožen valjda od svih nas, vrlo važno prospe hrpu gluposti, neprovjeravajući, naravno-jer on je imun, i ode u slatinu uzdignuta nosa jer je "opleo" predsjednika. jadno, ali razumljivo.
senior2
19.4.2012. 21:27
Vidite što može jedan neodgovorn novinar napraviti i dati potke našem zlonamjernom Jakiši.
Na portalu Indeks HR neodgovorni novinar skenira izvod iz Z:K: uloška gdje brka pojmove pa podatak pod "A" iz z.k. uloška brka kao površinu stana, a tamo se prema zakonu o zemljišnim knjigama vode podaci o površini katastarske čestice na kojoj je zgrada izgrađena znači površina zemljišta i za to su pored m2 navedeni četvorni hvati i jutra kao jedinice mjere, a pod "B" je površina stana iz takozvanog poduloška.
Uredništvo je uvidjelo pogršku pa je cijeli taj tekst nakon sat dva skinulo sa portala.
crna ruka
19.4.2012. 16:39
Ajde smiri se desna ruko jel danas se bar lako može pronaći sa koje linije pišeš!
crnа ruka
19.4.2012. 14:45
Pusti ga dok može. Još malo i imamo Veliku Srbiju. Skoro pola zastupnika su Srbi , još par i pripojimo se Srbiji a ovaj samo neka laprda. Ne pada snijeg da pokrije bijeg već da sva zvijer ostavi trag. Sve se zna.
cheguevara
19.4.2012. 13:48
definitivno nije problem u ć i č, neki ne moraju niti napisati ništa, zna se kaj budu rekli. a dotični gospodin zastupnik očito ima upute što treba reći, vjerojatno putem multimedijalne veze BiH-Osijek. valjalo bi čuti što bi mu rekao g. janković, stariji. ako razgovaraju..
jakisa
19.4.2012. 13:26
Pa neka onda objasni razliku od 130 m2 iz vlasničkog lista i iz kartice prijavljene imovine.
sanjаlica
19.4.2012. 12:17
Šta ćeš crna ruko. Moji nisu krali stanove ni bili zaslužni antiflašisti pa nisam obrazovan. Nije bilo para za školu. A ti rabi wc-papir pa ti ruka ne bu crna.
crna ruka
19.4.2012. 11:48
Za desno orijentirane veže se činjenica da vole "pljuvati" a da i nisu pismeni. Sanjalice tebe izgleda muči č i ć i tko zna šta još. Nisi ti kriva.
black
19.4.2012. 11:42
..panična izjava našeg predsjednika..``Cijela ova priča želi diskreditirati mene i cijeli antifašistički oslobodilački pokret`` ??? wtf!!!
sanjаlica
19.4.2012. 11:09
Drug predsjednik se na takvu bijedu ne osvrće? Da je bijeda pljačkala tuđe stanove ne bi bila bijeda pa bi se valjda osvrtao. Opet smo nešto naućili.


Još iz kategorije Politika